CSC Dumbrăvița a ajuns la zece despărțiri, inclusiv cu un jucător care era venit nou! Cosmin Stan are probleme cu accidentările

Anda DELIU 13 Jul. 2023, 10:19 Liga 2
CSC Dumbrăvița a ajuns la zece despărțiri, inclusiv cu un jucător care era venit nou! Cosmin Stan are probleme cu accidentările

CSC Dumbrăvița a anunțat oficial șapte despărțiri de jucători față de lotul din sezonul trecut, dar numărul este, de fapt, mai mare.

Conturile s-au terminat cu nouă jucători, iar Cosmin Mancaș nu a mai rămas la Dumbrăvița, unde nu s-a adaptat, mai ales în contextul unor episoade la care alb-verzii au dovedit o proastă organizare în privința cantonamentului.

Grigoriu, Mikoș și Bura-Koț, și ei plecați de la CSC Dumbrăvița

CSC Dumbrăvița anunțase oficial doar șapte plecări: Abdoulaye Niakate, Călin Toma, Luca Bodri, Toma Bodri, Alexandru Piftor, Petre Simon și Cristian Grancea. La 30 iunie a terminat contractul și atacantul Daniel Grigoriu, de 20 de ani. El fusese împrumutat la Lipova, iar contractul nu s-a mai prelungit. Jucătorul a mers la Timișul Șag.

Sebastian Bura-Koț a mai fost dorit de Cosmin Stan, dar nu a mai răspuns la telefon celor de la CSC Dumbrăvița, fiind dorit de Phoenix Buziaș. Iar Robert Mikloș, care a suferit în toamnă și o accidentare gravă, în meciul cu CFR Cluj, a preferat să meargă la Poli Timișoara, unde a considerat că are mai multe șanse să apere.

Cosmin Mancaș, neimpresionat de CSC Dumbrăvița

Printre noutățile verii era Cosmin Mancaș, mijlocaș de bandă de 30 de ani. El a fost căpitan la Ghiroda și ar fi venit ca împrumut. Jucătorul este și angajat la o multinațională, pe un salariu bun. Și face parte din ”lotul” fotbaliștilor cercetați pentru că pariau.

După cantonament, el și-a dat seama că Dumbrăvița nu e locul potrivit pentru el. Cosmin Stan spune că nu știe de ce.

Cosmin Mancaș ne-a anunțat, pe final de cantonament, că își dorește să se întoarcă la Ghiroda. Nu știu amănunte, din ce cauză și-a dorit acest lucru, pur și simplu a fost alegerea lui.

Noi ni l-am dorit pe Mancaș, chiar am discutat la nivelul conducerii clubului și am ajuns la concluzia că îl vom sprijini în luna de suspendare. Dar probabil că după 9 ani de Ghiroda, schimbarea i-a displăcut.

Nu știu, mă gândesc că acesta e motivul. Eu am discutat cu el, am încercat să îl conving, dar mi-a spus că hotărârea e luată. Nu avea sens să ne opunem. Dacă nu o făcea cu dragă inimă, nu avea niciun rost să rămână la Dumbrăvița”, a spus Stan, pentru siteul clubului.

Liga 2.ro a aflat însă de ce. CSC Dumbrăvița și-a supus jucătorii la veritabile ”expediții” pe caniculă în autocar, din dorința de a juca cu anumiți adversari fără a mai plăti vreo cazare de o noapte.

Astfel înainte de cantonament, s-a plecat cu noaptea în cap la Săntămăria-Orlea, lângă Hațeg, acolo s-a mâncat, și s-a făcut un drum spre Brașov, pentru un meci cu CFR Cluj. După un cantonament istovitor, de pregătire fizică, de la locația de cantonament, de lângă Hațeg, s-a mers spre Dumbrăvița doar pentru a lăsa materiale de antrenament, și s-a mers la Szeged.

În contextul unor salarii ce se învârt în zona de 3000-4000 de lei, Cosmin Mancaș a considerat, potrivit surselor noastre, că așa ceva nu e acceptabil, mai ales că Stan l-a și folosit ca fundaș lateral, nu mijlocaș.

Au apărut accidentările la CSC Dumbrăvița

Ei bine, deloc surprinzător în condițiile acestei gestionări a efortului, pentru care unii oameni de fotbal din Timiș le-au atras atenția dumbrăvițenilor că greșesc, echipa are accidentări.

Ristin, Curea sau Neag au probleme și, ca și cum nu era tot, fotbaliștii au făcut și enterocolită.

Din păcate, după meciul cu Corvinul au început și problemele medicale. Chiar ziceam la început că am fost feriți de accidentări, iar pe final de cantonament au căzut jucătorii ca muștele.

Au fost accidentări la meciul cu Corvinul și apoi o problemă la câțiva jucători, cu enterocolite. Planurile noastre au fost date un pic peste cap”, a spus Stan, pentru site-ul clubului.

Vineri, Dumbrăvița va juca un nou amical, la Giarmata, cu Unirea Dej.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrospectiva-cifrica-a-sezonului-de-liga-2-2-19277126

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-intalnit-echipa-maghiara-csanad-academia-2-19277022

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrospectiva-cifrica-a-sezonului-de-liga-2-19276973

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-reactie-dupa-corvinul-hunedoara-csc-dumbravita-19276885

 

 

 

 

 

 

Anda DELIU 13 Jul. 2023, 10:19 Liga 2
Pe aceeași temă