Achiziții pentru promovare la Gloria Bistrița Năsăud. Adrian Falub a adus opt jucători, câțiva din Liga 2

Andrei PASCU 20 Feb. 2024, 17:14 Liga 3
Achiziții pentru promovare la Gloria Bistrița Năsăud. Adrian Falub a adus opt jucători, câțiva din Liga 2

Gloria Bistrița Năsăud a făcut mutări numeroase pentru promovarea în Liga 2! Clasată pe locul 1 în Seria 9 din Liga 3, formația lui Adrian Falub a legitimat câțiva fotbaliști în această pauză de iarnă, înainte de reluarea întrecerii.

Opt fotbaliști au fost anunțați ca noi achiziții de echipă pe site-ul oficial.

S-a întărit pentru promovarea în Liga 2 

La 22 ianuarie s-a reunit Gloria Bistrița Năsăud, iar încă de la prima ședință de pregătire a avut Adrian Falub primele nume noi. Astfel, la acel moment au fost anunțați din poziția de noutăți: Alin Țegle (mijlocaș, 28 de ani, ex CSM Slatina), Bogdan Sucitu, Cosmin Ionică (atacant, 31 de ani, ex Cetatea Turnu Măgurele), Sebastian Itu (mijlocaș, 18 ani, ex Metalurgistul Cugir) și Emanuel Dat (mijlocaș, 23 de ani, ex CSM Sighetu Marmației).

În plus, în momentul reunirii Gloria Bistrița Năsăud anunța prezența în probe a fotbalistului Paul Chiorean (mijlocaș, 27 de ani, în prima parte a sezonului la Metaloglobus). În cele din urmă, Adrian Falub a decis că e nevoie de el și i-a oferit un contract lui Chiorean, iar părțile au bătut palma pentru acord.

Și un fotbalist belgian a adus Gloria Bistrița Năsăud

Apoi, pe parcursul pregătirilor, la Gloria Bistrița Năsăud au mai ajuns doi jucători, Bogdan Moga (portar, 28 de ani, ex Minerul Ocna Dej) și James Amasihohu (aripă, 23 de ani, ex Dikkelvenne- liga a patra din Belgia).

Amasihohu este belgian de origine, e născut la Kortrijk, iar la nivelul junioratului a bifat echipe importante din Belgia, ca Anderlecht, Gent sau Lierse. La nivel de seniori, el la evoluat la Digenis Morfou (Cipru), Pobeda Prilep, FK Skopje (amândouă din Macedonia de Nord) și Dikkelvenne.

Cel mai mult a jucat la FK Skopje, 13 meciuri, iar la Dikkelvenne a bifat 12 partide și un gol

Îmi place proiectul de aici, sunt încântat că am semnat cu Gloria 2018 și vreau să evoluez cât mai bine pentru echipă, astfel încât la finalul sezonului să promovăm împreună în Liga a 2-a. Vreau să evoluez ca jucător și să ajut echipa să-și îndeplinească obiectivele. Abia aștept să încep pregătirea!”, a spus Amasihohu  despre venirea la Gloria Bistrița Năsăud.

În privința plecărilor, de la Gloria Bistrița Năsăud s-au consemnat rezilierile cu Gabriel Deac (înțeles cu CSC Șelimbăr), Valentin Neacșu și Alexandru Florescu.

Gloria Bistriţa Năsăud este pe locul 1 în Seria 9 din Liga 3, cu 36 de puncte, cu șase puncte peste locul 2, ACS Mediaș. În 15 meciuri a adunat 11 victorii, trei egaluri și un eșec, cu un golaveraj de 34 de goluri marcate și numai 11 primite.

Foto: Gloria Bistrița Năsăud

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ianis-mihart-putea-ajunge-in-prima-liga-19300120

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-castigat-amicalul-cu-cso-turceni-19300083

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-a-invins-scm-ramnicu-valcea-intr-un-meci-amical-19300079

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-succes-in-ultimul-amical-19300041

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-a-invins-la-scor-lps-hd-clinceni-19300044

Andrei PASCU 20 Feb. 2024, 17:14 Liga 3
Pe aceeași temă