Gloria Bistrița Năsăud pregătește încă trei achiziții: un brazilian, un albanez cu experiență în România și un fundaș plecat de la Ceahlăul

Andrei PASCU, Andrei PREOTU 25 Jul. 2024, 16:12 Liga 3
Gloria Bistrița Năsăud pregătește încă trei achiziții: un brazilian, un albanez cu experiență în România și un fundaș plecat de la Ceahlăul

Gloria Bistrița Năsăud și-a numit un nou antrenor, pe Cristian Pustai, a început pregătirea sezonului următor de Liga 3, iar acum e gata și de alte achiziții pentru stagiunea 2024/ 2025.

Chiar dacă echipa nu a anunțat nimic la nivel oficial până acum, un impresar român a ajuns să semneze contracte de exclusivitate cu Gloria Bistrița Năsăud, declarând public că a bătut palma pentru câțiva jucători.

Mai nou, din informațiile Liga2.ro, la Gloria mai sunt așteptați și jucătorii Rafael Tavares (atacant brazilian, 24 de ani, legitimat în prezent în Brazilia, la Hercilio Luz), Kristi Marku (fundaș central albanez, 29 de ani, ex CSM Focșani), Bogdan Vasile Forizs (fundaș, 29 de ani, ex ACSM Ceahlăul).

Mutările pregătite de Gloria Bistrița Năsăud

Tavares a evoluat în ultima jumătate de an în Brazilia, dar de-a lungul carierei a avut câteva experiențe în Europa, în Cehia, la Vlasim și Karvina, și în Slovacia, la Spartak Trnava.

Albanezul Kristi Marku are experiență la nivelul ligilor inferioare din România, evoluând și pentru Gloria Buzău, în sezonul 2022/ 2023. În trecut, a evoluat în mai multe țări, pe lângă Albania și România, în Kosovo, Ungaria sau Armenia, dar și în Estonia a bifat o experiență.

Forisz a evoluat ultima dată în Liga 2, la ACSM Ceahlăul, pentru care sezonul trecut a apucat să bifeze 19 meciuri și a marcat un gol. În șase dintre partidele în care a jucat a fost titular, iar în 13 rânduri a fost introdus pe teren din poziția de rezervă.

Născut la Marghita, noul fotbalist al Gloriei Bistrița Năsăud a mai evoluat pentru Șomuz Fălticeni, la Bucovina Rădăuți și la Dante Botoșani.

Trei atacanți au semnat deja cu Gloria Bistrița Năsăud. Azdren Llullaku îl urmează pe Pustai

Azdren Llullaku (atacant, 36 de ani, ex ACSM Ceahlăul), Alexandru Buziuc (atacant, 30 de ani, ex ACSM Ceahlăul), Andrei Blejdea (extremă, 28 de ani, ex PontDonnaz Hone Arnad Evancon – Italia) au semnat deja cu formația din Liga 3.

Azdren Llullaku avea, după despărțirea de clubul din Piatra Neamț, oferte și din ligile interioare italiene, dar și-a dorit să continue în România, țară în care s-a simțit foarte bine în ultimii ani.

Apoi, s-a discutat despre faptul că Llullaku putea ajunge la ACS Mediaș, în Liga 3, formație care putea fi pregătită de Cristian Pustai. Acum, a semnat cu Gloria Bistrița Năsăud, unde a fost numit chiar profesorul de matematică ”principal”.

Timp de un sezon a jucat atacantul albanez la ACSM Ceahlăul, în Liga 2 bifând 24 de partide și cinci goluri.

Alexandru Buziuc a semnat și el cu Gloria Bistrița Năsăud

Tot de la ACSM Ceahlăul a venit și Alexandru Buziuc. Atacantul de 30 de ani a dezamăgit la Steaua în prima parte a sezonului trecut și în decembrie a fost anunțat de Daniel Oprița să-și caute echipă, fiindcă nu-l mai dorea în lot pentru partea a doua a sezonului. Astfel, Buziuc a ajuns la Piatra Neamț.

Născut la data de 15 martie 1994 la Suceava, Alexandru Buziuc a jucat în carieră la formațiile Sporting Suceava, FC Vaslui, Gaz Metan Mediaș, Rapid CFR Suceava, Academica Clinceni, FCSB, CS Mioveni și Steaua, având și două selecții la echipa națională de tineret.

În prima parte a campionatului trecut, la Steaua, Buziuc a prins 12 meciuri (464 minute) în Liga 2, cinci începute ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit, și a înscris un gol, în 6-1 cu Progresul Spartac.

La ACSM Ceahlăul a bifat 10 meciuri și a marcat în două rânduri, dar acum a ajuns la Gloria Bistrița Năsăud.

Andrei Blejdea a revenit în România, în Liga 3

Andrei Blejdea a evoluat în sezonul trecut în Italia, la două echipe. În vara lui 2023 a semnat cu o echipă din liga a 4-a din Italia, cu Tritium Calcio. La acea vreme, era prima experiență a lui Blejdea în afara României, după revenirea în țară din vara lui 2017, din Germania, când a semnat cu Academica Clinceni.

În decembrie a schimbat echipa dar a rămas în Italia, fiind prezentat de PontDonnaz Hone Arnad Evancon.

Jucătorul în vârstă de 28 de ani a evoluat în urmă cu două sezoane în Liga 2, dar la Gloria Buzău, alături de care a bifat barajul de menținere/promovare în SuperLiga României, cu UTA, dar pe care l-a pierdut.

Extrema a mai evoluat în Elveția (FC Wil), Slovenia (NK Zarica Kranj) și Germania (Eintracht Braunschweig II) înainte să se întoarcă acasă, în România, la Academica Clinceni, în vara lui 2017. Trei ani și jumătate a petrecut Blejdea în afara României, pentru că în 2014 pleca de la echipele ”under” ale clubului Dinamo la formația din ”țara cantoanelor”.

Blejdea a jucat în prima parte a sezonului 2021/2022 pentru ”U” Cluj, iar în a doua, de la începutul anului 2022, pentru FC Hermannstadt. Ambele echipe au promovat în prima ligă la finalul acelei stagiuni, însă el nu a rămas la niciuna. 16 meciuri și două goluri a avut Blejdea la ”U” Cluj în prima parte a sezonului respectiv de Liga 2, iar la FC Hermannstadt a prins patru partide și a înscris un gol.

M-a cooptat și Gloria Bistrița pentru un contract de exclusivitate pe transferuri. Au văzut că am succes la Corvinul. Azdren Llullaku a semnat cu Gloria Bistrița. Buziuc, Andrei Blejdea, Cristi Pustai a devenit antrenor la Gloria.

Eu nu vreau să fac rău, vreau să ajut echipa să facă performanță”, a spus impresarul Bogdan Apostu, la Digi Sport.

Jucătorii care mai pot ajunge la Gloria Bistrița Năsăud

După cum a anunțat Liga2.ro, la Gloria Bistrița Năsăud este așteptat și Valentin Alexandruliber de contract după despărțirea de CSM Slatina, pe lângă cei trei care deja au fost anunțați ca achiziții.

Foto: Gloria Bistrița Năsăud, ACSM Ceahlăul și Tritium

Andrei PASCU, Andrei PREOTU 25 Jul. 2024, 16:12 Liga 3
Pe aceeași temă