Gest demn de respect al lui Răzvan Lucescu. Antrenorul a plătit aproape jumătate din datoriile pe care SR Brașov le are către ANAF. Comunicatul clubului

Răzvan STÎNGĂ 14 Apr. 2021, 20:44 Liga 3
Gest demn de respect al lui Răzvan Lucescu. Antrenorul a plătit aproape jumătate din datoriile pe care SR Brașov le are către ANAF. Comunicatul clubului

Răzvan Lucescu (52 de ani) a sărit în ajutorul clubului din Liga 3 ACS SR Municipal Brașov, echipă înființată de suporterii ”stegari” din Brașov după falimentul FC Brașov și ajunsă acum să supraviețuiască cu greu.

În așteptarea parteneriatului cu autoritățile locale și a brandului FC Brașov, SR Brașov trebuie să-și stingă datoriile pe care le are la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Actualul manager general al clubului, Ciprian Jurubescu, a apelat la Răzvan Lucescu, iar fostul portar, acum antrenor, a acceptat să dea o mână de ajutor ”stegarilor”, în amintirea vremurilor trecute.

Lucescu junior a acoperit aproape jumătate din suma datorată de SR Brașov către ANAF, a anunțat chiar echipa brașoveană.

SR Brașov avea o datorie de 217.000 de lei către ANAF. Potrivit unui comunicat emis pe pagina de Facebook a clubului, banii pe care Răzvan Lucescu i-a virat, reduc semnificativ suma totală, la aproape 50 la sută.

SR Brașov: ”E un pas important pentru salvarea clubului” 

Răzvan Lucescu nu a fost doar jucător la FC Brașov, el a fost și antrenor al echipei în două rânduri, prima experiență fiind la începutul anilor 2000. După dispariția FC Brașov, fanii s-au reorganizat și au pus bazele SR Brașov, iar fostul portar a ținut să le mulțumească, astfel, pentru susținerea primită în perioada în care juca pentru fosta echipă de sub Tâmpa.

”Stegarii”, impulsionați de gestul lui Răzvan Lucescu, transmit că acum se simt obligați să continue ”demersurile de a readuce clubul la o stabilitate din punct de vedere financiar”.

?? SR BRAȘOV pas imens pentru salvarea clubului! Jumătate din datoriile către ANAF achitate de RĂZVAN LUCESCU!

De 85 de ani, pentru iubitorii fotbalului din Brașov , echipa fanion a fost „STEAGU”, sau cum s-a numit ea de-a lungul timpului.
După 1990, echipa fanion s-a numit FC BRAȘOV însă după 2017 când societatea FC Brașov SA a intrat în faliment, spiritul stegar a fost dus mai departe de Asociația Club Sportiv SR Brașov, care a luat ființă din iubirea necondiționată a tuturor suporterilor galben-negri!
Ultimii 4 ani au fost zbuciumați pentru „STEAGU” iubit de toți brașovenii. La încept s-a mers pe sprijinul necondiționat al tuturor suporterilor stegari însă interesele fostului primar de a-i dezbina au dat roade la un moment dat. Apoi, „STEAGU” a intrat pe un management privat care a dus echipa din nou în Liga 3 dar a și provocat datorii care apasă și azi.
După încercări de colaborare cu alte cluburi sau societăți din oraș, în vara lui 2020 „STEAGU” era într-o situație foarte delicată și mulți deja exultau. Nu a fost cazul, deoarece s-a mai apelat la alți iubitori de galben și negru care au început munca de a readuce spiritul stegar în casele tuturor brașovenilor.
Pe rând, noul management a format un lot de jucători brașoveni cu care s-a pornit din nou la drum, imaginea clubului s-a îmbunătățit semnificativ, activitatea clubului a fost susținută constant fără restanțe financiare față de actualii jucători sau terți, s-au închis multe datorii din sezoanele anterioare, parteneri din trecut s-au întors către echipă, au sosit și parteneri noi și s-au demarat discuții cu Primăria Municipiului Brașov pentru un proiect sportiv de amploare și pe termen lung(ce probabil va fi prezentat curând), s-au adus în cadrul clubului foste glorii și s-a luat legătura și cu alți foști jucători pentru a se alătura, s-a conturat un proiect pentru o academie puternică ce dorește să înglobeze antrenori și jucători de la toate cluburile din județ.
Cu toate acestea, datoriile vechi către ANAF (217.000 lei conform certificatului din octombrie 2020) au rămas piedica cea mai mare, cu datorii către stat nu se pot primi sponsorizări deductibile pentru companii și nici nu se pot iniția proiecte cu alte surse de finanțare.
S-a apelat la stegari sau foști stegari de pretutindeni pentru a da o mână de ajutor în perpetuarea spiritului stegar pe o bază solidă unde se vor regăsii toți iubitorii galben-negrilor.
Un PAS URIAȘ a fost făcut zilele trecute, când STEGARUL RĂZVAN LUCESCU, fost jucător şi mai apoi antrenor al celei mai iubite echipe a oraşului, a răspuns afirmativ solicitărilor venite din partea managerului general CIPRIAN JURUBESCU și a trimis o sumă consistentă în conturile clubului, care acoperă aproape jumătate din datorille către ANAF!
Îi mulţumim lui RĂZVAN LUCESCU pentru tot ce a făcut pentru FC BRAŞOV şi pentru că s-a implicat în susţinerea SR BRAŞOV. Este un alt semnal că SR BRAŞOV trebuie să continue drumul început în 1936 de echipa cea mai iubită a oraşului de la poalele Tâmpei.
Gestul lui RĂZVAN LUCESCU ne obligă şi pe noi, toţi „STEGARII” să continuăm demersurile de a readuce clubul la o stabilitate din punct de vedere financiar.
Mai jos aveţi conturile unde puteţi dona, cu textul la transferul bancar: DATORIE ANAF, toţi banii urmând să fie folosiţi pentru stingerea datoriilor la ANAF:
? RO61BTRLRONCRT0433461101
⚫️ RO11BTRLEURCRT0433461101
? RO15BTRLUSDCRT0433461101
#SteagulRenaște prin noi!”, se arată în comunicatul emis de SR Brașov.
După ce a antrenat FC Brașov, Răzvan Lucescu a pregătit apoi Rapid, naționala României, El Jaish SC, Petrolul Ploiești, Skoda Xanthi, PAOK și Al-Hilal.

SR Brașov luptă pentru promovarea în Liga 2 

Ajutorul lui Răzvan Lucescu este unul important, mai ales că SR Brașov se află în lupta pentru promovarea în Liga 2, din Seria 5 a Ligii 3. Echipa se află, după 15 etape, pe locul 3, la numai un punct de locul 2, CS Blejoi, poziție care asigură prezența la primul baraj de promovare.

Locul 1 este asigurat de Corona Brașov, care are în acest moment 39 de puncte. În ultima rundă disputată în Liga 3, SR Brașov a făcut 1-1 pe teren propriu cu KSE Târgu Secuiesc.

În etapa a 16-a, va juca împotriva CS Blejoi, într-un meci în care învingătoarea va lua o opțiune importantă pentru calificarea în baraj, ținând cont de faptul că apoi vor mai rămâne doar două runde.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-dej-si-cso-cugir-au-condus-seria-a-9-a-a-ligii-3-inca-din-prima-etapa-si-s-au-calificat-la-brat-la-primul-baraj-de-promovare-in-liga-2-cele-doua-echipe-se-lupta-in-ultimele-trei-etape-pentru-p-19179074

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mostistea-ulmu-din-nou-in-lupta-pentru-accederea-in-liga-2-si-a-asigurat-calificarea-in-primul-baraj-de-promovare-din-liga-3-unde-poate-da-peste-steaua-19179079

https://liga2.prosport.ro/liga-3/steaua-e-a-patra-echipa-din-liga-3-calificata-matematic-la-barajul-de-promovare-dar-militarii-vor-sa-fie-campionii-seriei-adversarul-pe-care-echipa-lui-daniel-oprita-il-poate-intal-19178365

 

Răzvan STÎNGĂ 14 Apr. 2021, 20:44 Liga 3
Pe aceeași temă