Gabriel Precup visează la o promovare în Liga 2 cu Viitorul Dăești, echipă văzută cu șansa a doua atât în fața Odorheiului, cât și a Slatinei: ”Cu siguranță avem o scădere drastică în joc față de toamnă”

Adrian MUJEA 25 May. 2022, 13:57 Liga 3
Gabriel Precup visează la o promovare în Liga 2 cu Viitorul Dăești, echipă văzută cu șansa a doua atât în fața Odorheiului, cât și a Slatinei: ”Cu siguranță avem o scădere drastică în joc față de toamnă”

Gabriel Precup (35 de ani), unul dintre cei mai experimentați jucători pe care îi are în lot Viitorul Dăești, clasata pe locul 2 în play-off-ul Seriei a 6-a a Ligii 3, speră să revină în Liga 2 în această vară, competiție unde a mai jucat pentru FC Olt Slatina, FCM Târgu Mureș, CS U Craiova și FC Caransebeș.

Mijlocașul echipei vâlcene spune că, deși există un recul evident în jocul formației sale față de sezonul de toamnă, când Viitorul era liderul seriei, speră ca ”vulturii” să-și îndeplinească obiectivul, promovarea în eșalonul secund.

”Nu ne ascundem după degete, cu siguranță este o scădere drastică în joc față de toamnă, lipsa jucătorilor exponențiali și-a supus cuvântul. În toamnă am avut tot lotul valid non-stop, acum au fost probleme cu Iordache, Costea, Cioablă, Ceapă și cu mine. Chiar dacă unii am revenit, nu am făcut antrenamentele din tur și nu suntem la potențial maxim, însă sper să ne îndeplinim obiectivul”, a spus Precup, originar din Slatina.

Gabriel Precup se așteaptă la două meciuri grele cu AFC Odorheiu Secuiesc, iar pe CSM Slatina nu o vede mare favorită la promovare

Primul pas spre Liga 2 îl poate face în faza semifinală a barajului de promovare, în care întâlnește liderul Seriei a 5-a a Ligii 3, pe AFC Odorheiu Secuiesc. Jocul tur are loc astăzi, de la ora 18:00, la Râmnicu Vâlcea, returul urmând să aibă loc sâmbătă, de la ora 17:30, la Odorheiu Secuiesc.

Precup speră ca echipa sa să treacă de AFC Odorheiu Secuiesc și să meargă în faza finală a barajului. ”Nu am avut un parcurs fericit în acest an, o să fie două meciuri grele cu Odorhei, sper să facem două jocuri bune și să mergem la finală. Slatina ne-a bătut de patru ori și am făcut un egal, dar nu știu neapărat dacă este mare favorită la promovare. Mai important decât să câștigăm în tur cu Odorheiu Secuiesc este însă calificarea”, a mai spus Gabi Precup.

În faza finală a barajului, cea decisivă pentru accederea în Liga 2, câștigătoarea dintre Viitorul Dăești și AFC Odorheiu Secuiesc va întâlni învingătoarea dintre FC Pucioasa (locul 2, Seria 5) și CSM Slatina (locul 1, Seria 6).

George Popolan: ”Avem o echipă minunată, care vrea să facă ceva pentru Vâlcea”

Primarul din Dăești, George Popolan, spune că Viitorul este tot mai aproape de o mare performanță: ”Suntem o echipă mică, un grup inimos, lângă care s-au strâns mulți cărora le mulțumesc, primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, președintele Consiliului Județean, Costi Rădulescu, sponsorilor și suporterilor. Am trăit momente extraordinare pentru Vâlcea, oamenii sunt dornici de fotbal, au venit în număr mare. Suntem aproape de o mare performanță, urmează două jocuri grele cu Odorheiu Secuiesc, apoi sperăm că încă două.”

George Popolan spune că o eventuală promovare a echipei în Liga 2 ar crea o mare emulație în rândul copiilor și juniorilor din județ, care ar fi atrași către fotbal. ”Echipa noastră este tânără, 80 la sută dintre băieți au jucat aici și au avut performanțe în Zăvoi, este o gașcă minunată care își dorește să facă ceva pentru Vâlcea și pentru copiii din județ. Copiii au nevoie să vadă o performanță pentru a crește. Fac apel la oameni să fie alături de noi miercuri, pe stadionul Municipal, la ora 18:00 și chiar la jocul retur, unde vom pune la dispoziție autocare în mod gratuit.”

Toate cele zece meciuri ale fazei semifinale a barajului de promovare în Liga 2 sunt aici.

Adrian MUJEA 25 May. 2022, 13:57 Liga 3
Pe aceeași temă