Flacăra, invincibilă în Vâlcea! Echipa din Horezu a luat un avantaj și mai mare în clasament și se gândește deja la Liga 3

După ce județul Vâlcea a rămas fără nicio echipă în fotbalul profesionist, microbiștii și-au îndreptat atenția spre campionatul Ligii a 4-a, Superligă, care și-a consumat sâmbătă derby-ul primelor două clasate, Flacăra Horezu – Cozia Călimănești.

Aflată la cinci puncte în urma liderului, Călimăneștiul mai spera la titlul județean doar dacă nu pierdea în Treapt, dar prestația echipei lui Vasile Ilinca nu a lăsat niciun moment impresia că poate obține un rezultat pozitiv.

Liderul Flacăra a început în forță și în minutul 5, Georgescu a centrat perfect din flancul stâng, Bobi Verdeș a atacat colțul scurt și a reluat imparabil cu capul pentru 1-0. Peste câteva minute, Covalschi a avut șansa desprinderii, când a șutat de la 16 metri pe jos, mingea s-a scurs pe lângă bară și Adi Popa nu a ajuns să împingă mingea în plasă. Accidentarea lui Verdeș din minutul 18 a adus o serie de permutări în ofensiva gazdelor, cu Georgescu trecut pe flancul drept și Adi Popa în postura de vârf. Treptat, odată cu scurgerea timpului, Cozia a echilibrat jocul, dar a abuzat de mingi lungi pentru micuțul Ceapă și nu a pus în pericol poarta gazdelor.

În debutul părții secunde, Cozia a fost la un pas de egalare, după ce Schinteie l-a servit ideal pe Ceapă, atacantul a scăpat singur în unghi, pe flancul drept, dar a tras pe jos și Matache s-a culcat în calea mingii. Ocazia s-a răzbunat imediat, Radu Georgescu a luat o acțiune pe cont propriu, a șutat de la 20 de metri și mingea a poposit în vinclu. Imediat, antrenorul Coziei, Vasile Ilinca a făcut o dublă schimbare și a introdus în poartă un junior, pentru a folosi 10 jucători de câmp seniori.

Cozia nu s-a dat bătută și a revenit în meci din minutul 54, când, după o fază prelungită de atac, Lăzărescu a reușit să înscrie cu un șut din 13 metri. Era de așteptat un asalt al Coziei spre poarta lui Matache, dar acest lucru nu s-a întâmplat și Flacăra a ținut adversara departe de propriul careu.

Finalul a aparținut mijlocașului de la Horezu, Gabi Precup. Mai întâi, în minutul 90, acesta trage în bară. În al treilea minut de prelungiri, tot Precup recuperează în preajma careului advers, scapă singur și pasează în fața porții goale, de unde Adi Popa îndeplinește formalitatea.

S-a terminat 3-1 pentru Flacăra și horezenii rămân cu punctaj maxim după 18 meciuri, cu opt puncte avans față de urmăritoarele Călimănești și Dăești.

Vasile Ilinca: „Horezu merita victoria”

Superoritatea Flacărei a fost recunoscută la final de reprezentanții Coziei. „Am avut o evoluție foarte slabă, am greșit foarte multe pase, am avut multe greșeli individuale nepermise, era greu să câștigăm în situația asta. Horezu a făcut un joc bun și merita victoria”, a declarat la final antrenorul Coziei, Vasile Ilinca.

„Am făcut o primă repriză proastă, nu am jucat cu încredere, ne-a fost frică, ne-am apărat în loc să atacăm. Am început mai bine în repriza secundă, am avut ocazie, dar tot ei au înscris, nea Vasile a făcut o schimbare bună, am dat gol, dar am rămas pe locul 2 și nu se știe dacă îi mai prindem”, a recunoscut și fundașul central al Coziei, Alexandru Ștefan.

Gabi Precup: „Am fost mai buni”

Mijlocașul Gabi Precup a fost cel mai bun jucător a derby-ului din Treapt și speră să obțină a doua promovare consecutivă în Liga a 3-a. „Un meci foarte important, l-am tratat cu mare seriozitate, ne bucurăm că am făcut horezenii fericiți, sper să o ținem tot așa și să nu ne mai oprim până la Liga a III-a. Noi tratăm orice meci foarte serios, ne facem treaba, vrem să câștigăm mereu, azi am demonstrat că am fost mai buni. Obiectivul este să câștigăm barajul, dar mai este mult până acolo”, a declarat Gabi Precup.

Adi Popa: „Trei puncte foarte importante”

Antrenorul-jucător Adrian Popa a început jocul în postura obișnuită, de mijlocaș dreapta, dar a trecut vârf după accidentarea lui Verdeș și a reușit din nou o partidă foarte bună. „Trei puncte foarte importante pentru noi, a fost un meci greu, am întâlnit o echipă bună, dar suntem fericiți că am făcut lumea de aici bucuroasă. Campionatul nu este încheiat, mai sunt multe jocuri grele, urmează play-off-ul, sunt multe jocuri grele, tratăm serios fiecare meci, ne dorim să terminăm pe primul loc și să promovăm în Liga a 3-a”, a declarat Adrian Popa.

Primarul Sărdărescu: „La următorul mandat, merg cu echipa în Liga 2”

Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu, a asistat din tribună la victoria Flacărei și este convins că formația din Treapt va juca din vară în Liga a 3-a.

„Ne doream mult să câștigăm pentru suporterii din Horezu, știu dorința lor mare de a merge în Liga a 3-a, au făcut o atmosferă foarte frumoasă. Sunt foarte mulțumit, am dominat, ne-am distanțat în clasament, sunt alături total de băieți, le ofer totul să mergem mai departe. Sunt convins că ajungem la baraj și intrăm în Liga a 3-a și promisiunea mea pentru cetățenii orașului Horezu este că la următorul mandat, merg cu ei în Liga a 2-a. Avem o echipă formată numai din caractere, alături de valoare”, a anunțat Nicolae Sărdărescu. 

Edilul face ultimele demersuri pentru începerea reconstrucției stadionului din Horezu. CNI a aprobat din toamna anului trecut fondurile pentru reconstrucția stadionului din Treapt, care va cuprinde 1.000 de locuri cu scaune, vestiare noi, nocturnă, tabelă electronică și minihotel.

FLACĂ‚RA HOREZU – COZIA CĂ‚LIMĂ‚NEȘTI  3-1 (1-0)
Verdeș 5′, Georgescu 49′, Ad. Popa 90+2′ / Lăzărescu 54′

Matache – Samson, Șcheau, C. Dinu, Covalschi – Precup, Nistor (Ov. Popescu 55) – Ad. Popa, Simeanu (Gheorghescu 90+3), R. Georgescu (Vladu 69) – Verdeș (Stănică 18)
Antrenor: Adrian Popa

Armeanu (Buzilă 50) – Lăzărescu, Al. Ștefan, M.Chiripuș, Răcăreanu – Marinescu, Schinteie – A. Ștefan (Marinaș 50), Roncea (Ciocotoiu 80), L. Săraru (Mazilu 63) – Ceapă
Antrenor: Vasile Ilinca

Stadion: Treapt (Horezu); Spectatori: 400; Arbitri: Cătălin Buși – Florin Păunescu, Alexandru Mihăilă (toți din Râmnicu Vâlcea); Observator: Grigore Tomoioagă (Râmnicu Vâlcea).

Articol și foto de Adi Georgescu

Pe aceeași temă