Gabriel Matei a lăsat o echipă care se bate la promovare în Liga 3, pentru una care riscă retrogradarea. Decizie surprinzătoare luată de campionul României

Răzvan STÎNGĂ 06 Feb. 2023, 19:44 Liga 3
Gabriel Matei a lăsat o echipă care se bate la promovare în Liga 3, pentru una care riscă retrogradarea. Decizie surprinzătoare luată de campionul României

Gabriel Matei, fundaș lateral în vârstă de 32 de ani, dublu campion al României cu FCSB, a luat o decizie total surpinzătoare în această iarnă, hotărând să plece de la ACSO Filiași, locul 2 în Seria 7 din Liga 3, și a semnat cu ultima clasată din Seria 6, Vediţa Coloneşti.

Gabriel Matei, campion al României cu FCSB, a semnat cu Vediţa Coloneşti

Apărătorul de bandă dreaptă a acceptat propunerea formației din Colonești, care face tot ce poate în această iarnă pentru a se salva de la retrogradare, iar printre jucătorii pe care i-a adus se numără, iată, și el.

Gruparea pregătită de Mircea Stan a modificat aproximativ jumătate din lotul alături de care a început sezonul, aducând jucători importanți dacă ne raportăm la nivelul la care se află, Liga 3.

Gabriel Matei a părăsit desființata Astra, fostă campioană a României, în vara lui 2022, din cauza problemelor financiare și nu numai. Nu a reușit să își găsească acord în Liga 2, astfel că a dat curs propunerii echipei din Filiași. Acum, a plecat de la ACSO Filiași, cu care s-ar fi bătut la promovare, și a semnat cu o formație care vrea să nu cadă în Liga 4.

Gabril Matei, fost jucător la FCSB, Pandurii sau Concordia Chiajna

Fost jucător în Liga 1 la Internațional Curtea de Argeș, Pandurii Târgu Jiu, FCSB, FC Brașov, ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Academica Clinceni, Campionii FC Argeș, Matei a fost legitimat înainte să coboare în Liga 3, după cum spuneam, la Astra Giurgiu, cu care semnase în ianuarie 2022, după rezilierea contractului cu Gornik Leczna (Polonia).

Pe lângă două titluri ale României cu FCSB, Matei a mai luat două trofee în carieră, tot cu FCSB, Cupa României (2015) și Cupa Ligii României (2015).

Vedița Colonești, total de 11 achiziții în actuala fereastră de transferuri

De altfel, Vedița Colonești a făcut și alte achiziții până acum, iar în primă fază i-a legitimat pe Tiberiu Mihai Coman, în prima parte a sezonului sub contract cu CS Mioveni, Ionuț Cătălin Teodorescu, fost la CSM Alexandria, și Stancu Andy Robert, fost la ACSO Filiași.

Ulterior, clubul din Liga 3 i-a mai legitimat și pe Nicușor Grecu (portar, ex Viitorul Pandurii), Dario Calotă (portar, ex -), Alexandru Cincă (mijlocaș, ex Petrolul Potcoava), Nicolae Ruță (mijlocaș, ex Cetatea Turnu Măgurele), Cătălin Barbu (atacant, ex Campionii FC Argeș), Antonio Stan (mijlocaș, ex FC Voluntari 2), Eduard Budea (mijlocaș, ex ARO Câmpulung) și Alexandru Florescu (atacant, ex Campionii FC Argeș).

Vediţa Coloneşti, cu un pas în Liga 4

Vediţa Coloneşti a adunat doar 6 puncte în urma a 15 meciuri, o victorie, trei egaluri și 11 eșecuri, cu un golaveraj de numai 7 goluri marcate și 31 primite. Ecartul față de locul 9, Minerul Costești, e detra cinci puncte, iar pe locul 8 se află Cozia Călimănești, 16 puncte.

Singurul succes a fost bifat în runda a 11-a, la 4 noiembrie, 2-1 contra formației Flacăra Horezu, pe teren propriu. Ulterior partidei respective, până la finalul meciurilor din acest an, Vedița Colonești a mai luat un singur punct, în runda a 13-a, 2-2 cu Cozia Călimăneşti, pe teren propriu.

Victorie la limită în primul amical al anului

Vedița Colonești a început și stagiul de pregătire de când a reluat antrenamentele din 2023, organizat la Curtea de Argeș, conform Arena Olteană. A disputat și un prim meci de verificare, cu ARO Câmpulung, liderul Ligii 4 Argeș, pe care a învins-o la limită, scor 1-0, în urma reușitei lui Ito Isei.

Următorul meci test va avea loc pe 8 februarie, cu Unirea Bascov, la Bradu.

Foto: ACSO Filiași

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dunarea-calarasi-nu-a-acumulat-datorii-in-procedura-de-insolventa-19259707

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viorel-ferfelea-antrenor-in-liga-3-la-agricola-borcea-19259698

https://liga2.prosport.ro/liga-4/florin-costea-a-acceptat-o-noua-provocare-pentru-cariera-sa-de-fotbalist-coboara-in-liga-4-si-se-va-lupta-pentru-promovare-19259683

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-a-defilat-in-prima-parte-a-ligii-3-dar-dorin-goian-inca-nu-se-gandeste-la-promovare-drumul-e-lung-se-poate-intampla-orice-in-acest-sistem-ciudat-de-promovare-19259639

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-la-primul-pas-gresit-in-jocurile-amicale-in-fata-bihorului-cosmin-stan-concluzii-dupa-cantonamentul-local-19259585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-a-rezolvat-rapid-amicalul-cu-metalurgistul-cugir-niculescu-pare-sa-fi-gasit-servantul-ideal-pentru-atacantii-sai-19259571

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 06 Feb. 2023, 19:44 Liga 3
Pe aceeași temă