Gabi Stan, la 70 de ani! Oful lui Gabello: ”Sunt mulți nepricepuți care iau decizii pentru fotbalul brașovean”

Adi MARICA 25 Jun. 2022, 21:35 Liga 2
Gabi Stan, la 70 de ani! Oful lui Gabello: ”Sunt mulți nepricepuți care iau decizii pentru fotbalul brașovean”

Ultimul antrenor care a calificat FC Braşov în cupele europene, Gabi Stan, împlinește astăzi, 25 iunie 2022, 70 de ani!

În sezonul 2000-2001 din Divizia A, a terminat pe locul 3 cu FC Braşov şi, astfel, echipa s-a calificat în Cupa UEFA, acolo unde stegarii au jucat împotriva gigantului Inter Milano.

”Înaintea acelui sezon care ne-a dus în Europa, noi ne salvasem de la retrogradare în ultima etapă. Atunci mi-am spus că e nevoie să facem ceva să ieșim din mediocritate. Am avut un grup bun de jucători, caractere adevărate și le-am insuflat această dorință pentru performanță. Condițiile au fost modeste, pentru că, timp de 9 luni, jucătorii nu au fost plătiți! Grupul a fost puternic și la final Ioan Neculaie a răsplătit performanța”, a spus antrenorul brașovean.

Gabi Stan activează, la 70 de ani, la două echipe din Brașov, la SR și la Colțea

Gabi Stan nu mai antrenează la seniori de ani buni, însă rămâne activ, este membru în Consiliul Director al SR Brașov, echipa din Liga 2 susținută de suporterii stegari, și activează la Colțea Brașov, unde si pregătește o grupă de copii.

”E cam nasol când vezi că se adună anii, dar încă sunt verde, cum se spune. Eu nu pot sta acasă, fac parte din categoria oamenilor mișcători și de aceea fug de colo colo. Am activitate, antrenez și o grupă de copii… Dumnezeu să țină starea asta cât mai mult”, a spus sărbătoritul zilei la Brașov.

Despre starea fotbalului brașovean. ”Gabello” are un mare of. ”Sunt mulți nepricepuți care iau decizii pentru fotbalul brașovean. Situața actuală nu este propice performanței. Aș fi fericit să fiu contrazis prin fapte”, a încheiat Gabi Stan.

Dan Alexa, 5 minute de vorbă cu jucătorii la primul antrenament după numirea ca antrenor la FC Brașov

În ceea ce privește noul FC Brașov, proiect demarat în vara trecută direct din Liga 2, când s-a cesionat locul nou-promovatei Corona Brașov, echipa finanțată de autoritățile locale și urâtă de suporterii stegari, s-a reunit miercuri, 22 iunie, tot atunci când și-a anunțat și noul președinte, în persoana lui Marin Mitran. Vineri, FC Brașov și-a prezentat și noul antrenor principal, pe Dan Alexa.

Ulterior prezentării oficiale, Dan Alexa a condus, seara, primul antrenament ca antrenor la FC Brașov. Înainte de a conduce prima ședintă de pregătire, Alexa a semnat contractul.

În această perioadă, gruparea brașoveană are doi antrenori în acte, fostul ”principal” Călin Moldovan având contract până în data de 30 iunie. ”Ne vom înțelege cu Călin Moldovan, nu vor fi probleme”, a precizat președintele Marin Mitran.

Înainte de antrenament, Alexa s-a întreținut preț de câteva minute cu Romeo Surdu, apoi cu Casian Maghici, foștii ”secunzi” ai lui Ilie Stan, care au ținut să asiste la antrenament.

Pe teren, Alexa a mers să-l îmbrățișeze pe Andrei Șanta, antrenorul cu portarii. ”Chirurgul” a fost prezentat jucătorilor de către Adrian Szabo, directorul tehnic al clubului, și apoi a discutat cu jucătorii pret de 5 minute, apoi a condus prima ședință de pregătire.

Din stafful lui Alexa face parte și Ștefan Grigorie, care, astfel, se întoarce la Brașov, acum în calitate de antrenor secund. ”Eu știu ce înseamnă această echipă, acest club al oraşului şi cred că e o oportunitate şi un moment în care putem face lucruri frumoase. Braşovul atrage şi o să atragă jucători buni. Am jucat la FC Brașov si cu fani și fără fani și cu bani și fără bani”, a spus Grigorie.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-prezentat-oficial-la-fc-brasov-chirurgul-nu-si-a-indeplinit-obiectivul-in-liga-3-insa-nu-e-deloc-modest-sunt-cel-mai-bun-antrenor-din-liga-2-19235662

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tepes-darnic-cu-fc-brasov-omul-de-afaceri-care-a-tinut-in-viata-in-ultimele-luni-clubul-19235648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-dat-drumul-pregatirii-cu-20-de-jucatori-dintre-care-multi-juniori-cu-un-nou-presedinte-si-fara-antrenor-printre-numele-noi-din-lot-se-numara-un-fundas-care-a-evoluat-in-liga-1-pentru-ac-19235542

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marin-mitran-s-a-prezentat-singur-la-fc-brasov-primarul-coliban-si-consilierul-badulescu-au-lipsit-de-la-prezentarea-noului-presedinte-al-clubului-de-sub-tampa-marian-ivan-manager-general-19235509

Adi MARICA 25 Jun. 2022, 21:35 Liga 2
Pe aceeași temă