Frontiera Curtici a avut o primă parte deficilă de sezon la revenirea în Liga 3. E cea mai slabă clasată echipă arădeană în Seria 8, iar Sorin Grec încă mai speră la salvare: ”Avem încredere că vom face punctele pentru îndeplinirea obiectivului”

Călin MNERIE 28 Dec. 2021, 10:32 Liga 3
Frontiera Curtici a avut o primă parte deficilă de sezon la revenirea în Liga 3. E cea mai slabă clasată echipă arădeană în Seria 8, iar Sorin Grec încă mai speră la salvare: ”Avem încredere că vom face punctele pentru îndeplinirea obiectivului”

Numărul echipelor arădene în Liga 3 a crescut, din nou, la cinci în această vară, după promovarea Frontierei Curtici. În sezonul 2019-2020 a fost o situație similară după promovarea Pecicăi, până la retragerea Sebișului.

Impactul ”grănicerilor” cu eșalonul terț a fost dificil, cu atât mai mult cu cât au existat importante probleme de efectiv chiar pe axul central.

O primă parte sub semnul unor absențe important: ”Rar am folosit același «11»”

Practic, lui Radu Anca i-au lipsit trei fotbaliști esențiali pe axul central, Alin Pavel, Remus Avrămuțiu și Alin Mihai. Primul tocmai se transferase de la Crișul și și-a rupt tendonul după prima partidă a sezonului, Avrămuțiu a suferit o ruptură musculară după cinci etape, în timp ce Mihai a evoluat doar în câteva meciuri amicale.

Totodată, Frontiera a trebuit să integreze juniorii veniți de la UTA, Puta, Cleuță și Andrieș, plus Miclea (Viitorul), Moldovan (ex. Socodor) și Lolea (ex. Ezeriș), dar și pe Bogdan Burlă, fotbalist sosit de la Ineu, care a și evoluat în special pe un post atipic lui, cel de vârf, dar din postura căruia e golgheterul echipei, cu cinci reușite.

”Promovarea din vară ne-a luat puțin prin surprindere, dar ne-am organizat repede. Dacă băieții și-au asumat și participarea în Liga a 3-a, noi ca și conducere a clubului, cu sprijinul orașului, le-am oferit tot sprijinul. În primul rând, aveam nevoie de juniori, iar UTA ne-a ajutat, au mai venit Burlă și Pavel, dar Alin a avut ghinionul să se accidenteze după un singur meci. De fapt, accidentările lui Pavel, Avrămuțiu și Mihai au contat enorm în exprimarea echipei, ca să nu mai vorbim că au mai fost și alte probleme de-a lungul toamnei. Rar am folosit același «11» și asta s-a reflectat și în rezultate. Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu l-am fi avut nici pe Norbi Varga, care, inițial, dorea să ne mai ajute așa, câteva minute, dar a fost pe gazon în toate meciurile și a fost mereu printr cei mai buni jucători ai noștri la 41 de ani. Apoi, copiii noștri erau, cu excepția lui Lolea, debutanți în Liga 3-a, față de alte echipe unde juniorii aveau un an, chiar doi în spate în acest eșalon. Dar, au crescut treptat și ei și sunt convins că în partea a doua a sezonului ne vor ajuta mai mult și se vor ajuta, bineînțeles, și pe ei. Ne mai bucurăm că l-am debutat pe Ciupuligă, un copil de 16 ani, poate la primăvară le mai vine rândul lui Popescu, Nan și Zoho. Până la urmă, această promovare în Liga a 3-a ar trebui să îi ambiționeze și pe juniorii din cadrul clubului nostru, mai ales pe cei mari care, de altfel, sunt neînvinși în campionat. În total avem cinci grupe de copii și juniori, din  care trei au fost angrenate în competițiile oficiale și în acest an cu probleme din cauza pandemiei”, a spus Sorin Grec (foto, în dreapta), președintele Frontierei Curtici.

  • Frontiera Curtici este cea mai slab clasată echipă arădeană care activează în acest sezon de Liga 3, Seria 8. Crişul Chişineu Criş și Şoimii Lipova sunt pe podium, pe locurile 2, respectiv 3, cu 29 și 26 de puncte, în timp ce Gloria Lunca Teuz Cermei și Progresul Pecica se situează pe pozițiile 5, respectiv 6, cu 18 și 16 puncte.

Sorin Grec: ”Paradoxal, am jucat cu echipele mai bune, dăm credit grupului format în jurul lui Radu Anca”

După 13 etape, formația ”alb-albastră” e penultima poziție în clasament, după ce a strâns opt puncte, după o victorie (2-0 cu Periam) și cinci rezultate de egalitate (două de 0-0 cu Pecica, un 0-0 și cu Cermei, 2-2 cu Lipova și 1-1 la Dumbrăvița).

”Paradoxal, cred că ne-am descurcat mai bine împotriva echipelor mai bune, cu pretenții. Nu am pierdut cu Pecica, pe Lipova i-am blocat la 2-2 pe teren propriu, iar la ei am pierdut în prelungiri și tot spre final am pierdut și la Ghiroda. Apoi, am remizat la Dumbrăvița, echipă de play-off, iar cu Crișul, chiar dacă am pierdut acasă, cred că am făcut cea mai bună repriză din această primă parte de sezon, mă refer la repriza a doua. E clar că ne-am fi dorit mai mult în special de la dubla cu Pobeda și cu siguranță am fi obținut cel puțin la meciul de acasă, dacă nu am fi beneficiat de un arbitraj cel puțin ciudat, ca să nu-i spun altfel. Conduceam cu 1-0 când ne-au eliminat aiurea doi oameni, cred că și cu Cermeiul puteam mai mult, eu zic că puteam avea undeva la 12-13 puncte. Până la urmă, aproape toți jucătorii noșțri au servici, facem două, câteodată trei antrenamente pe săptămână, iar acest lucru se vede și la jocuri. Până la urmă, obiectivul nostru e clar, salvarea de la retrogradare, deci – practic – trebuie să evităm ultimul loc, căci din seria noastră s-a retras deja Poli. Din câte ne dăm seama, Periamul nu se dă bătută, dar am încredere în băieți că vom face punctele de care avem nevoie la primăvară. Antrenorul Radu Anca și colaboratorii săi, Florin Trifoi și preparatorului fizic, Radu Mocuța, a făcut un grup foarte unit la Curtici, poate cu una, maxim două întăriri în această iarnă vom fi mai eficienți. De acum e clar că nu vom mai conta pe Alin Mihai, care ne-a și anunțat că nu se mai operează, ne pare rău că aventura sa la Curtici se încheie așa. Depindem și de ce buget ne vor pune la dispoziție autoritățile locale, deocamdată nu avem decât să-i mulțumim domnului primar Bogdan Ban, domnului vice, Daniel Doba și consilierilor locali care au făcut o ultim efort și vom încheia acest an fără nicio datorie. Bineînțeles, e mulțumim și sponsorilor DDF Pizza & Grill Curtici, Guz Trans și Agro Țucudean, ne-am dori să ni se alăture și alții, în special pentru susținerea activității centrului nostru juvenil”, a adăugat Grec.

  • 8 din 9 este locul ocupat de Frontiera Curtici în Seria 8 la finalul primei părți a sezonului Ligii 3, cu 8 puncte acumulate în 13 meciuri jucate în 15 etape. Echipa este deja matematic în play-out-ul seriei, cu trei etape înainte de finalul campionatului regular.

Medaliați mondiali la karate, 220 de sportivi la patru secții

Dar, Frontiera Curtici are rezultate și la alte secții, în afara fotbalului. Spre exemplu, karatiștii lui Liviu Meseșan: Matilda Apopoei, Crina Orz, Aron Toth, Vlad Bibarț și Vlad Balind sunt medaliați la Campionatul Mondidal WUKF.

Există și două grupe de handbal – copii de care se ocupă Priscila Lucușa, dar și două de amatori, fete și băieți, care s-au înscris în campionatul Timișoarei, a profesorului Petru Mocuța.

În fine, Cristian Moț îi inițiază pe copii în arta tenisului de câmp. În total, clubul Frontiera Curtici numără aproximativ 220 de sportivi la toate cele patru secții, fotbal, karate, handbal și tenis de câmp, susținerea financiară venind în foarte mare de la Consiliul Local Curtici.

Foto: Sport Arad

Călin MNERIE 28 Dec. 2021, 10:32 Liga 3
Pe aceeași temă