Francezii de la L’Equipe, impresionați de golul fabulos, de la 80 de metri, al portarului Mihai Udrea. Ce au scris jurnaliștii din Hexagon despre reușita jucătorului de la FCSB 2

Sorin BARBU 03 Nov. 2020, 12:11 Liga 3
Francezii de la L’Equipe, impresionați de golul fabulos, de la 80 de metri, al portarului Mihai Udrea. Ce au scris jurnaliștii din Hexagon despre reușita jucătorului de la FCSB 2

Golul senzațional marcat de portarul echipei din Liga 3 FCSB 2, Mihai Udrea, a traversat rapid Europa. A ajuns chiar și pe un site prestigios din Franța. L’Equipe a scris despre reușita tânărului goalkeeper care a înscris cu FC Voluntari 2, în etapa a 8-a a Ligii 3, din poartă în poartă. În anul 2002, Cătălin Cursaru a ajuns în jurnalele de știri de la celebrul post american CNN.

Mihai Udrea a oferit sâmbăta trecută „faza zilei” în Europa. A marcat un gol senzațional din poartă în poartă, cu un șut-degajare de la 80 de metri. Francezii de la L’Equipe au scris despre reușita superbă a portarului de la FCSB 2 în confruntarea cu FC Voluntari 2, încheiat cu victoria roș-albaștrilor cu 4-1, în care au fost și două autogoluri, printre care unul al lui Gabi Enache.

Jurnaliștii din Hexagon au confundat FCSB cu Steaua. „Gol de la 80 de metri în România! Lovitură norocoasă sau un moment de geniu pentru tânărul portar al Stelei București?”, a fost mesajul care a însoțit un filmuleț video în care putea fi admirată execuția.

Și managerul FCSB, Mihai Stoica, a fost uluit de execuția portarului de la echipa a doua. „Din 1970 merg des la meciuri și abia astăzi – după 50 ani – am văzut live PE STADION un gol marcat de un goalkeeper «din poartă-n poartă». Felicitări!”, a scris MM pe rețelele de socializare.

Portarul Florin Raț a egalat pentru Hunedoara cu o lovitură de cap, în minutul 90+8

În urmă cu o etapă, tot în Liga 3, un alt portar a înscris din acțiune.

CS Hunedoara a smuls in extremis un punct din meciul cu CSO Cugir, în etapa a 7-a a Ligii 3, încheiat la scorul de 3-3. Pe lângă faptul că a marcat în al optulea minut al prelungirilor, reușita a venit chiar de la portarul Hunedoarei, Florin Raț, dintr-o fază de atac aflată în desfășurare, nu una fixă.

După ce Cugirul, liderul Seriei a 9-a a Ligii 3, a avut 2-0 în deplasare, a fost egalat, apoi a marcat în minutul 89 din penalty și credea că soarta jocului nu mai poate fi schimbată, arbitrul Cristian Anghelina (Câmpulung Muscel) a împins meciul în prelungiri până când gazdele au egalat din nou.

Dar autorul golului a fost unul special, chiar portarul, urcat în atac de câteva secunde bune, dar nu la o fază fixă, ci în desfășurarea jocului.

După o fază de atac purtată în flancul drept, urmată de o centrare din marginea careului, portarul Florin Raț a pus capul din 6 metri și a înscris pentru 3-3 (video, minutul 11:22). Imediat după gol, centralul care a avut multe decizii prin care a încins spiritele pe teren a și fluierat finalul partidei, iar CS Hunedoara a sărbătorit egalul ca și când ar fi câștigat.

Cătălin Cursaru a ajuns pe CNN

În anul 2002, un alt român reușea să fie lăudat de jurnaliștii din Europa și din SUA. Golul lui Cătălin Cursaru, din foarfecă, dintr-un meci cu Dinamo, a fost difuzat de CNN. (VIDEO AICI)

„Mă simțeam mare! Dar aveam și de ce. Toată lumea știe de CNN. Iar golul acela a tot rulat pe sticlă, dar nu a fost suficient. Statutul de vedetă CNN nu mi-a adus transferul afară! Ăsta a fost destinul meu. Au fost oferte. Sechelariu dorea să faca echipă mare la Bacău. S-a pierdut momentul! Chiar nu are rost să mă întorc în trecut. Îmi pare rău, dar n-are niciun rost să plâng. Mi se promitea tot timpul că voi pleca…”, spunea Cursaru într-un interviu.

„Cel mai frumos gol primit? (n.r. – râde). Cel mai frumos gol pe care l-am primit eu a fost și la CNN. A fost reușita lui Cursaru, de la Bacău. A fost bine până la urmă, pentru că așa m-am văzut și eu la CNN”,a povestit Bogdan Lobonț, portarul învins de Cursaru.

Sorin BARBU 03 Nov. 2020, 12:11 Liga 3
Pe aceeași temă