FOTO și VIDEO | Două meciuri din Liga 3, de la Brașov și Rășinari, amânate pentru o zi, din cauza faptului că organizatorii n-au făcut față zăpezii

Adi MARICA, Marius ANGHEL 19 Mar. 2021, 18:54 Liga 3

Două meciuri programate vineri, 19 martie, în etapa a 12-a a Ligii 3, nu s-au putut desfășura din cauza zăpezii, iar după o oră de așteptat cu fost amânate pentru a doua zi.

Este vorba despre întâlnirile de la Brașov (stadionul ICIM) și Rășinari (județul Sibiu, stadion Comunal), dintre Kids Tâmpa și AFC Odorheiu Secuiesc (Seria 5), respectiv FC Hermannstadt 2 și CSM Deva (Seria 7).

REZULTATELE ETAPEI a 12-a a LIGII 3 și CLASAMENTELE

Meciul Kids Tâmpa Brașov – AFC Odorheiu Secuiesc, amânat o zi, din cauza zăpezii

Despre imposibilitatea desfășurării meciului dintre Kids Tâmpa Brașov și AFC Odorheiu Secuiesc se știa de ieri, după ce în ultimele trei zile a nins abundent la Brașov, cum nu s-a mai întâlnit în ultimii ani, spun localnicii.

Terenul de la ICIM, acoperit cu un strat gros de zăpadă, a fost degajat doar parțial de organizatori, astfel că, după o oră de așteptat de la momentul în care jocul ar fi trebuit să înceapă, ora 15:00, partida a fost reprogramată pentru a doua zi, de la ora 15:00.

  • Jocul trebuia condus de arbitrii Andreea Ene (Bucureşti), Petruţa Iugulescu (Buftea) și Daniela Constantinescu (Craiova), iar observatori au fost delegați Elena Mușetoiu (Piteşti) și Ovidiu Iosif Tâlvan (Sibiu)

Monitorul Expres scrie că este însă greu de crezut că meciul se va putea disputa sâmbătă, de la ora 15:00, pentru că mai mult de jumătate de teren este încă acoperit de zăpadă, iar gazonul, unul moale, va fi impracticabil.

Oficialii lui AFC Odorheiu Secuiesc au fost nemulțumiți de faptul că suprafața de joc nu a fost degajată de zăpadă. ”Nu vrem să fim luați de proști. Dimineața, la ora 9:00, nu era nimeni pe teren să dea zăpada. Asta este, mergem acasă, iar mâine ne vom prezenta din nou la Brașov. Am vorbit cu președintele nostru și mi-a spus că în cazul în care meciul nu se va putea disputa sâmbătă, a treia ora nu mai venim la Brașov!”, a spus Laszlo Zsolt, directorul sportiv al echipei harghitene.

”Noi am făcut tot ce este omenește posibil ca meciul să se dispute. De joi luptăm cu zăpada!”, au reacționat oficialii clubului brașovean, citați de Monitorul Expres.

Brașovenii au cerut reprogramarea meciului, însă harghitenii și FRF s-au opus

Echipa brașoveană a spus că a încercat încă de joi să amâne meciul, însă harghitenii au refuzat categoric. Cei de la Kids Tâmpa s-au adresat și FRF, însă federația nu a fost de acord cu amânarea jocului. ”Jocul se va disputa conform programării inițiale”, au transmis federalii.

”Terenul de la ICIM este acoperit cu un strat gros de zăpadă. Am încercat, încă de joi dimineța, să degajăm zăpada cu un ATV, dar nu s-a putut. Marea problemă este că se anunță ninsori și vineri în ziua jocului. Am vorbit și cu cei de la AFC Odorheiu Secuiesc, dar nu sunt de acord cu amânarea jocului. Le-am propus și varianta să jucăm pe sintetic și am fost refuzați categoric. Ținând cont că suntem în stare de alertă și este un caz de forță majoră am solicitat FRF amânarea jocului. Nu putem nici să mobilizăm oamenii pentru degajarea zăpezii ținând cont de faptul că suntem în stare de alertă și riscăm amenzi drastice din partea autorităților”, a spus Nicu Văduva, unul dintre antrenorii echipei Kids Tâmpa.

  • În campionat, după 11 etape desfășurate în Seria a 5-a, Kids Tâmpa ocupă ultimul loc, 10, cu 6 puncte, în timp ce AFC Odorheiu Secuiesc stă puțin mai bine, pe 8, cu 11 puncte.

Strat gros de zăpadă și la Rășinari, unde FC Hermannstadt 2 trebuia să găzduiască meciul cu CSM Deva

Tot din cauza acelorași probleme cu zăpada căzută în ultimele zile, nici FC Hermannstadt 2, echipa secundă a clubului sibian din Liga 1, nu a putut găzdui astăzi meciul cu CSM Deva.

La ora la care trebuia să înceapă jocul, organizatorii nu degajaseră de pe teren nici măcar jumătate din stratul gros de nea, iar porțiunile unde nu mai era zăpadă arătau de-a dreptul mlăștinos. În acest condiții, după o oră de așteptat, conform regulamentului, s-a decis amânarea jocului pentru a doua zi, când se speră să se dea la o parte zăpada și arbitrul să dea drumul partidei din etapa a 12-a.

”Din cauza condițiilor, terenul fiind impracticabil, meciul s-a amânat și se va juca mâine, ora 15:00”, a transmis CSM Deva, care a publicat pe pagina sa de Facebook și două filmulețe de la fața locului în care se vedere starea gazonului stadionului din comuna sibiană Rășinari.

  • Jocul trebuia condus de arbitrii Eduard Belega (Câmpulung Muscel), Tamas Kopriva (Carei) și Eniko Biro (Odorheiu Secuiesc), iar observatori au fost delegați Grigore Tomoioagă (Râmnicu Vâlcea) și Petrișor Chirițescu (Braşov).
  • În campionat, după 11 etape desfășurate în Seria a 7-a, FC Hermannstadt 2 ocupă ultimul loc, 10, cu 5 puncte, în timp ce CSM Deva e pe poziția a 6-a, cu 15 puncte.


REZULTATELE ETAPEI a 12-a a LIGII 3 și CLASAMENTELE

Adi MARICA, Marius ANGHEL 19 Mar. 2021, 18:54 Liga 3
Pe aceeași temă