Fotbalist al echipei SCM Zalău, încătușat, dus la secție și amendat de poliție după ce a fost implicat într-un scandal în oraș, aproape la 4 dimineața

Marius ANGHEL 21 Mar. 2022, 20:26 Liga 3
Fotbalist al echipei SCM Zalău, încătușat, dus la secție și amendat de poliție după ce a fost implicat într-un scandal în oraș, aproape la 4 dimineața

Alexandru Gudea (25 de ani), portarul echipei din Liga 3 SCM Zalău, a trăit, de curând, o experiență care nu-i face cinste ca om, în primul rând, nemaivorbind de postura sa de sportiv, în care ar trebui să fie un exemplu. Goalkeeperul originar din Zalău a ajuns încătușat la secția de poliție, după un scandal în care a fost implicat la un local din oraș.

Gudea s-a ales cu o amendă contravențională, dar și cu o sancțiune din partea clubului pentru care evoluează, scrie Graiul Sălajului.

Chiar și așa, SCM Zalău l-a utilizat pe Gudea ca titular în meciul de după escapada portarului.

Alexandru Gudea, încătușat după un scandal în care a fost implicat la un club din Zalău și dus la poliție

Portarul echipei SCM Zalău a fost implicat, în data de 13 martie, aproape de ora 04:00 dimineața, într-un scandal la un local din Zalău. După momentul apariției poliției locale, Alexandru Gudea a refuzat să se legitimeze și a încercat să fugă de la fața locului, însă a fost prins, încătușat și dus la secție. Acolo a fost identificat și i s-a aplicat o amendă contravențională de 1.000 de lei, scrie Graiul Sălajului.

”Polițiștii de la Ordine Publică erau în serviciu de patrulare în zonă, moment în care au observat un tânăr care se manifesta agresiv și ar fi încercat să lovească alte persoane. Polițiștii au aplanat scandalul, după care i-au solicitat tânărului date privind identificarea sa. Acesta a refuzat și a încercat să fugă, dar a fost prins. Ulterior a fost încătușat și condus la sediul IPJ Sălaj, în vederea identificării și luării măsurilor legale. Tânărul, în vârstă de 25 de ani, din Zalău, a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliției Județean (IPJ) Sălaj.

  • Nu e singurul astfel de caz în fotbalul românesc. În vara anului 2020, fundașul Andu Moisi, legitimat atunci la Aerostar Bacău, echipă care la acel moment evolua în Liga 2, a fost ridicat de polițiștii ieșeni după ce fosta sa iubită a făcut plângere împotriva sa. Moisi a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior cercetat pentru infracțiunile de lipsire de libertate și distrugere de bunuri.

Gudea, scancționat și de SCM Zalău

Incidentul în care a fost implicat Alexandru Gudea a ajuns și la urechile conducătorilor de la SCM Zalău, care l-au sancționat, la rândul lor, pe portar. Pentru escapada sa, Gudea s-a ales cu jumătate din salariul pentru o lună tăiat, fiindcă a mers la local fără acordul SCM Zalău, încălcând, astfel, Regulamentul de Ordine Interioară al clubului la care este legitimat.

”Jucătorul a fost sancționat pecuniar de clubul SCM Zalău, conform art. 41 din Regulamentul de Ordine Interioară cu 50 la sută din valoarea unei remunerații lunare. Fotbalistul regretă cele întâmplate și și-a cerut scuze față de colegi și față de club”, a transmis SCM Zalău, conform sursei citate mai sus.

Alexandru Gudea a fost legitimat la Concordia Chiajna când echipa era în Liga 1, însă nu a apucat să joace în acest campionat. În Liga 2 a jucat pentru Farul Constanța, Unirea Tărlungeni și Luceafărul Oradea, iar în Liga 3 a evoluat pentru Minaur Baia Mare și SCM Zalău.

SCM Zalău, șanse infime să meargă în play-off

Gestul extrasportiv al lui Gudea a fost trecut rapid cu vederea de conducerea SCM Zalău, portarul fiind utilizat ca titular în meciul disputat sâmbătă, 19 martie, de echipa sa, cu Someșul Dej, câștigat pe teren propriu cu 1-0, prin golul marcat de Adrian Șter în minutul 65, din penalty.

Partida a contat pentru etapa a 17-a a Ligii 3, Seria 10, penultima a sezonului regular.

Echipa din Zalău ocupă locul 5 în Seria 10, cu 25 de puncte, fiind la trei puncte de Lotus Băile Felix (locul 4, 28 puncte), clasata pe ultima poziție care duce în play-off.

În ultima etapă, SCM Zalău joacă în deplasare, sâmbătă, de la ora 15:00, la ultima clasată Luceafărul Oradea (locul 10, -3 puncte), iar Lotus Băile Felix evoluează, tot atunci, acasă la CA Oradea (locul 2, 38 puncte). Lotus merge în play-off cu un egal, dar și cu o înfrângere, însă nu trebuie să piardă la o diferență de goluri foarte mare. SCM Zalău nu e avantajată în acest moment de golaverajul general, unul mult superior Lotusului, 37-22 față de 37-33. La meciuri directe, cele două echipe au obținut fiecare câte o victorie. În tur a fost 3-0 la Zalău pentru Lotus, iar în retur a fost 2-1 pentru SCM Zalău în deplasare. Numărul golurilor marcate în deplasare nu mai e un criteriu de departajare.

Singura șansă a Zalăului de a merge în play-off este să câștige la un scor mare cu Luceafărul, iar Lotus să piardă la o diferență considerabilă cu CA Oradea.

Foto: SCM Zalău

https://liga2.prosport.ro/liga-3/situatie-dramatica-la-husana-husi-echipa-e-aproape-de-play-off-in-liga-3-dar-fotbalistii-fac-dezvaluiri-incredibile-am-salarii-restante-si-de-anii-trecuti-stau-cu-parintii-ma-ajuta-dar-19224118

https://liga2.prosport.ro/liga-3/banel-nicolita-a-gasit-ajutor-la-autoritatile-locale-iar-cs-faurei-nu-se-desfiinteaza-si-continua-in-liga-3-am-mentalitate-de-invingator-nu-mi-place-sa-pierd-19224091

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-17-15-meciuri-din-penultima-runda-a-sezonului-regular-au-loc-acum-fcsb-2-rapid-2-este-unul-dintre-ele-19223597

Marius ANGHEL 21 Mar. 2022, 20:26 Liga 3
Pe aceeași temă