Foresta Suceava se consideră discriminată de FRF după ce a propus ”înghețarea” sezonului de Liga 3 și a desemnat Aerostar Bacău ca promovată. Andrei Ciutac: ”Eu de ce să nu joc baraj? Dacă se aprobă, ne vom căuta dreptatea în instanțe”

Marius ANGHEL 08 May. 2020, 09:59 Liga 3
Foresta Suceava se consideră discriminată de FRF după ce a propus ”înghețarea” sezonului de Liga 3 și a desemnat Aerostar Bacău ca promovată. Andrei Ciutac: ”Eu de ce să nu joc baraj? Dacă se aprobă, ne vom căuta dreptatea în instanțe”

În videoconferința de joi cu reprezentanții cluburilor din Liga 3, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a prezentat ca unică propunere pentru această ediție de campionat ”înghețarea” sa. Conducătorul fotbalului românesc a comunicat că 90 la sută dintre echipe au răspuns la chestionatul primit de la FRF, iar 75 la sută au transmis că nu au bani pentru respectarea protocolului autorităților.

În aceste condiții, a precizat că acest sezon de Liga 3 va fi suspendat definitiv, că nimeni nu va retrograda, însă cinci cluburi vor promova în Liga 2 în situații diferite. Totodată, a prezentat și ce structură va avea noua ediție de campionat, una cu și mai multe echipe, 90 în loc de 80, repartizate tot pe cinci serii.

Andrei Ciutac: ”Nu suntem de acord cu această variantă, considerând că FRF a discriminat clubul Foresta Suceava

Printre echipele care își doreau continuarea sezonului și care poate fi considerată mare perdantă după ce FRF va adopta unica propunere, cea de ”înghețare” a actualei ediții de Liga 3, este Foresta Suceava.

A doua clasată din Seria 1 după 16 etape desfășurate își ia gândul al doilea an consecutiv de la promovare, fiindcă distanța de puncte la care se găsește față de liderul Aerostar Bacău nu se încadrează la participarea la un baraj cu aceasta pentru deciderea formației care urcă în Liga 2, potrivit propunerii federației. Foresta e la șapte puncte de Aerostar, iar barajul ar fi fost posibil, conform noilor reguli gândite de FRF, dacă distanța era de maximum trei puncte.

Foresta nu e de acord cu această variantă propusă de FRF și anunțată de Burleanu și se consideră disciminată. ”Ne vedem puși în situația de a nu putea disputa nici un meci de baraj cu locul 1, din cauza unei decizii total greșite și discriminatorie a FRF”, transmite conducătorul clubului sucevean.

”În urma videoconferinței avute cu reprezentanții tuturor cluburilor din Liga 3 și cu reprezentanții FRF, s-a decis înghețarea campionatului Ligii a 3-a. Foresta Suceava s-a opus acestei decizii, dorind ca acest sezon să se decidă pe teren, ținând cont doar de meritul sportiv. Am înțeles că, în contextul actual, nu se poate continua campionatul și ne-am supus deciziei majorității.

Concluziile videoconferinței au fost ca de la Liga 3 să nu retrogradeze nicio echipă, iar la promovare să se joace un meci de baraj doar acolo unde distanța dintre locul 1 și locul 2 este de maximum trei puncte. În celelalte serii, unde distanța este mai mare de trei puncte, să promoveze direct doar locul 1.

Nu suntem de acord cu această variantă, considerând că FRF a discriminat clubul Foresta Suceava, luându-i încă o dată șansa de a lupta pe teren, până la capăt, pentru promovarea în Liga a 2-a. După ce variantele de continuare a campionatului au căzut, acum ne vedem puși în situația de a nu putea disputa nici un meci de baraj cu locul 1, din cauza unei decizii total greșite și discriminatorie a FRF”, a spus, pentru Liga2.ro, Andrei Ciutac, președintele clubului Foresta Suceava.

”Dacă propunerile făcute vor fi aprobate, clubul Foresta Suceava își va căuta dreptatea în instanțele competente, atât civile, cât și sportive”

Oficialul clubului sucevean încă speră ca această variantă să nu fie aprobată de Comitetul Executiv al FRF, altfel anunță că Foresta ”își va căuta dreptatea în instanțele competente, atât civile, cât și sportive”.

”Dacă propunerile făcute în videoconferință vor fi aprobate de către Comitetul Executiv în forma în care au fost prezentate de către domnul președinte Burleanu, considerăm aceste decizii ca fiind luate în afara regulamentelor în vigoare, în totală contradicție cu spiritul de echitate între participante. în urma unei eventuale decizii aprobate în Comitetul Executiv, clubul Foresta Suceava își va căuta dreptatea în instanțele competente, atât civile, cât și sportive”, a mai susținut, pentru Liga2.ro, Andrei Ciutac, care nu înțelege pe ce criterii s-a decis ca anumite echipe aflate pe locul 2 să joace baraj, iar altele nu, cazul Seriilor 1 și 4, unde diferența de puncte între primele două clasate e mai mare de trei puncte: ”Nu accept ca eu, de pe locul 2, să nu joc un baraj pentru că s-au gândit ei că doar unii pot da acest baraj, că, vezi doamne, sunt la 7 puncte. În etapa 11 eram la 10 puncte și după etapa 15 am fost la patru puncte, deci în patru etape s-au ars șase puncte între Foresta și Aerostar. Acum, în 14 etape rămase, nu mai puteam recupera șapte puncte?”


Foresta Suceava a învins de două ori Aerostar Bacău în acest sezon competițional. Prima dată a făcut-o în Cupa României, unde s-a impus cu 2-1 pe Areni și a eliminat formația băcăuană din competiție, iar în turul campionatului Ligii 3 a trecut cu 1-0 de Aerostar, tot pe Areni.

Bucovina Rădăuți: ”Felicităm echipa băcăuană pentru această performanță!”

Altfel, a patra clasată din Seria 1, aflată la trei puncte în spatele Forestei, Bucovina Rădăuți, altă echipă a județului Suceava prezentă în Liga 3, a prezentat clasamentul actual ca fiind final și a felicitat campioana Aerostar Bacău, cât și propriii jucători.

”FINAL de sezon în Liga a III-a!!!

Aerostar Bacău a obținut biletele către Liga a II-a, din Seria I,deorece distanța față de locul al doilea, ocupat de Foresta Suceava este de nu mai puțin de 7 puncte, serie din care a făcut parte și echipa noastră, CSM Bucovina Rădăuți!!!

Felicităm pe această cale echipa băcăuană, pentru această performanță!

În aceeași măsură felicităm și pe băieții noștrii și întreg staff-ul pentru efortul depus în tot acest sezon!!!”, a scris Bucovina Rădăuți pe pagina sa de Facebook.

A treia clasată din Seria 1, CSM Ceahlăul Piatra Neamț, nu a avut nicio opinie pe pagina sa oficială până la publicarea acestui articol.

Propunere încheiere sezon competițional 2019/2020 Liga 3, prezentată de FRF:

⇒ Înghețarea sezonului competițional 2019/2020 la Liga 3;
⇒ Nu va retrograda nicio echipă;
⇒ Din Liga 3 în Liga 2 vor promova 5 echipe, astfel:
* echipele de pe locul 1 din fiecare serie sau, dacă diferența dintre locul 1 și locul 2 din fiecare serie în parte este egală sau mai mică de 3 puncte, învingătoarea dintre primele două clasate dintr-un baraj disputat în două manșe;
* se vor lua în calcul locurile/punctele la acest moment (care coincid cu punctele din momentul întreruperii campionatului). Jocurile de baraj sunt preconizate a se desfășura la sfârșitul lunii iulie (în aceeași perioadă în care se desfășoară și barajul de Liga 2 spre Liga 1).
⇒ Vor promova în Liga 3 din Liga 4 cele 14 câștigătoare ale unui baraj în 3 (14 x 3 = 42 echipe), baraje ce se vor stabili prin tragere la sorți. Datele de baraj se preconizează a fi la sfârșitul lunii iulie.
⇒ Vor retrograda din Liga 2 în Liga 3 echipele de pe locurile 16, 17, 18 (două echipe sunt retrase deja și, astfel, din cele 20 de formații de la startul sezonului mai rămân doar trei de retrogradat).

Propunere structură sezon competițional 2020/2021 Liga 3, prezentată de FRF:

⇒ 90 de echipe la start:
* 72 de echipe rămase din sezonul 2019/2020
* 3 echipe retrogradate din Liga 2
* 14 echipe promovate de la Liga 4
* ultimul loc vacant se va ocupa printr-o procedură stabilită de FRF
⇒ 5 serii a câte 18 echipe

Marius ANGHEL 08 May. 2020, 09:59 Liga 3
Pe aceeași temă