Flacăra Moreni celebrează centenarul şi a comandat un echipament de joc special! Amicalul cu FC Porto, doar un vis

Cosmin STAICU 23 Mar. 2022, 17:08 Liga 3

Unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din România, Flacăra Moreni, sărbătoreşte anul acesta centenarul.

Deşi intenţia autorităţilor locale era ca împlinirea a 100 de ani de existenţă a clubului din Moreni să fie celebrată cu reeditarea celui mai celebru duel din istoria echipei, dubla din 1989, din Cupa UEFA, cu FC Porto (1-2 şi 0-2), acest deziderat este practic imposibil de împlinit. Cu doi ani înainte să vină la Moreni, lusitanii câştigaseră prima Cupă a Campionilor din istorie, după celebra finală cu Bayern Munchen (2-1), în care Madjer marca uluitorul gol cu călcâiul.

Flacăra Moreni visa la un amical cu FC Porto, însă celebrează centenarul cu două tricouri speciale

Dacă pe plan sportiv, centenarul nu prea poate fi onorat, morenarii fiind deja matematic în play-out-ul Seriei a 4-a a Ligii 3 și vor lupta pentru evitarea retrogradării în Liga 4, oficialii şi autorităţile încearcă măcar să marcheze momentul istoric printr-un echipament special.

Astfel, s-au comandat două rânduri de ”tricouri centenare”, unul dintre acestea fiind purtat de jucătorii antrenaţi de Gabi Paraschiv la meciul de acasă din etapa trecută, câștigat cu 1-0, cu gol marcat în prelungiri, cu Dinamo 2.

Cel mai cunoscut jucător român în activitate lansat de Flacăra Moreni este atacantul Universităţii Craiova şi al naţionalei României Andrei Ivan, în vârstă de 25 de ani.

Flacăra Moreni, prezentată de FRF într-un material numit ”Sărbători de centenar în fotbalul românesc”

În anul în care echipa naţională a României aniversează 100 de ani de la primul meci oficial, FRF a prezentat sumar şi istoria altor cluburi care împlinesc centenarul, printre care şi Flacăra Moreni:

”Sub denumirea Astra Română Moreni clubul s-a născut în 1922, iar din 1950 avea să se numească Flacăra. Cu o perioadă, 1977-1985, când denumirii i s-a alăturat și Automecanica, după fuziunea cu o echipă locală.

Echipa a activat cele mai multe sezoane în Liga 3 și Liga 2, Diviziiile C și B ale vremii, pentru ca în 1986 să promoveze în primul eșalon. La finele sezonului 1988/1989 avea să vină cea mai mare performanță din istorie, locul 4 în campionat, aducând cu sine calificarea în Cupa UEFA de anul viitor.

A fost duelul de poveste cu marele FC Porto venit la Moreni, după 2-0 în Portugalia având să fie 2-1 pentru lusitani și la retur. Echipa lui Artur Jorge, cu Vitor Baia, Branco, Madjer sau Domingos s-a duelat cu trupa lui Ion Nunweiller, în care se regăseau Tene, Purdea, Balaur, Jercălău, Marin Dragnea sau Iulian Chiriță!

Revoluția din 1989 a adus căderea echipei, până spre Liga 4. Revirimentul s-a produs după 2010, mai exact în sezonul 2016/17, când Flacăra a promovat în Liga 3, eșalon unde se regăsește și astăzi.

Pe lângă jucătorii amintiți mai sus, au îmbrăcat tricoul echipei din Moreni jucători precum Dudu Georgescu, Marian Pană, Costel Pană, Lică Movilă sau Gabriel Paraschiv”, menţionează FRF.

  • Flacăra Moreni ocupă locul 6 în Seria a 4-a a Ligii 3 după 17 etape, cu 22 de puncte, va evolua în play-out și va lupta pentru evitarea retrogradării. În ultima etapă a sezonului regular va întâlni în deplasare Rapid 2 (locul 3, 30 puncte), vineri, de la ora 15:00.

Foto: Flacăra Moreni

Cosmin STAICU 23 Mar. 2022, 17:08 Liga 3
Pe aceeași temă