FC Zalău a obținut prima victorie din noul sezon

31 Aug. 2009, 12:21 Liga 3
FC Zalău a obținut** prima victorie din noul sezon

FC Zalău a răzbunat vineri semieșecul din prima etapă, de pe teren propriu, cu Gaz Metan II Mediaș, întorcându-se cu trei puncte din deplasarea de la Sebeș

Venită după un semieșec înregistrat în prima etapă, pe teren propriu, scor 2 – 2 în fața echipei Gaz Metan II Mediaș, FC Zalău spera să obțină un rezultat favorabil în etapa a doua, de la Sebeș. Chiar dacă a înscris golul victoriei abia în ultimele cinci minute de joc, gruparea zălăuană a obținut la Sebeș toate punctele puse în joc, marcatorul golului doi pentru zălăuani fiind Maior Istvan, introdus în teren cu exact două minute înainte de a înscrie golul victoriei.

 

Meciul a început într-o manieră destul de slabă, cu puține faze la cele două porți, însă pe finalul primei părți, ocaziile au început să se mai întețească. În minutul 28, Ciucă primește o pasă în careu pe partea stângă, dar, incomodat la limita regulamentului de Cosma, șutează slab din șase metri, iar Madaras reține fără probleme. În minutul 37, Podină trimite o pasă scurtă la marginea careului pentru Vașvari, acesta din urmă deviază balonul cu pieptul pentru Bode, însă șutul căpitanului zălăuan trece puțin peste transversală. Cu trei minute înainte de finalul primei părți, Madaras trimite o degajare lungă până la mijlocul terenului, Chiorean deviază balonul pentru Bode, care pătrunde pe partea dreaptă, intră în careu, dar este faultat în ultimul moment de portarul Stănilă, arbitrul întâlnirii acordând lovitură de pedeapsă și cartonaș galben portarului gazdă. Penalty-ul este executat și transformat cu puțin noroc de Vașvari.

 

Oaspeții puteau restabili egalitatea în minutul 47, când Bălaș a scăpat singur pe flancul stâng, a scăpat singur cu Madaraș, a trimis o ”scăriță” peste acesta, dar balonul a lovit transversala după care a ieșit în afara suprafeței de joc. Bode putea face 2 – 0 în minutul 49, dar a preferat să șuteze la poartă din opt metri, deși mai putea continua pătrunderea spre poartă, deoarece nu-l avea în față decât pe portarul advers. În minutul 73 a venit rândul gazdelor să beneficieze de o lovitură de pedeapsă, după ce Madaras îl faultează în careu pe Alin Șuteu. Noul intrat, Dragomir, execută și transformă lovitura de pedeapsă. Gazdele trimit pentru a doua oară mingea în transversală, după ce același Dragomir trimite o torpilă de la 21 de metri. Și cum în fotbal ocaziile se răzbună, cu patru minute înainte de finalul timpului regulamentar, FC Zalău  înscrie golul victoriei, prin Maior. Vașvari execută bine o lovitură liberă de la marginea careului, portarul gazdelor respinge cu greu balonul în transversală de unde ajunge la Maior, care, scăpat nemarcat la cinci metri, trimite balonul cu capul în plasă.

 

”Mă bucur că am reușit să câștigăm azi, mai ales că veneam după un rezultat de egalitate înregistrat pe teren propriu. Chiar dacă au existat și anumite greșeli din partea băieților, per ansamblu sunt mulțumit de dorința lor de joc. Și terenul a fost destul de rău și ne-a creat mari dificultăți în faza de construcție. Arbitrajul nu vreau să-l comentez. Mă mulțumesc doar să comentez evoluția echipei mele. Una peste alta, rezultatul cred că este unul echitabil”, a declarat imediat după meci, antrenorul Marius Pașca.

 

După două etape, gruparea zălăuană ocupă locul șapte în clasament. În etapa de vineri, FC Zalău va primi vizita liderului la zi, Gloria II Bistrița.
 

 

CSM Sebeș – FC Zalău 1 – 2

Au marcat: Emanuel Dragomir (min. 75 – pen), respectiv Gabriel Vașvari (min. 43 – pen), Maior Iștvan (min. 85)
Cartonașe galbene: Daniel Stănilă (min. 42), Marius Neagu (min. 50), Virgil Cocoară (min. 65), respectiv Madaras Csaba (min. 73)

 

CSM Sebeș: Daniel Stănilă – Virgil Cocoară, Cosmin Șuvaina, Marius Neagu, Alexandru Vasinca, Paul Ciucă, Pamfil Hîrciagă (min. 49, Emanuel Dragomir), Alin Șuteu, Alexandru Stan, Marius Benga (min. 88, Martin Lenghel), Cristian Bălaș (min. 88, Claudiu Haiduc).

Rezerve: Răzvan Lăncrăjan – Bogdan Cistean, Andrei Gavrilă, Sorin Deaconu.

Antrenor: Paul Ciucă.

 

FC Zalău: Madaras Csaba – Cristian Mocean, Vasile Jula, Cosmin Cosma, Răzvan Nicorici, Ionuț Podină (min. 83, Maior Istvan), Gabriel Vașvari, Cosmin Crăciun, Radu Neicu (min. 76, Gigi Gorga), Claudiu Chiorean (min. 86, Vlad Negrean), Mihai Bode (min. 90+1, Andrei Teglaș).

Rezerve: Claudiu Chiș – Răzvan Hendea, Marian Ignat.

Antrenori: Marius Pașca (principal), Cristi Oros (secund)

 

 

articol și foto de Marius MORAR

31 Aug. 2009, 12:21 Liga 3
Pe aceeași temă