FC Zalău a debutat cu stângul in noul sezon

23 Aug. 2009, 14:29 Liga 3
FC Zalău** a debutat cu stângul in noul sezon

Gruparea pregătită de Marius Pașca a terminat la egalitate, scor 2 – 2, partida disputată vineri, pe teren propriu, în fața echipei satelit a Mediașului, Gaz Metan II Medias. Chiar dacă au întâlnit o echipă mult mai tânără, a cărei conducere s-a decis abia în ultimul moment să înscrie echipa în Liga a III-a, jucătorii zălăuani au cedat fizic pe final de meci, dându-le șansa oaspeților să înscrie două goluri într-un decurs de zece minute. Primul gol al meciului a fost înscris în minutul 48. Bode primește o pasă pe partea dreaptă, centrează lung în careu până la Crăciun, acesta din urmă trimite o pasă în lateral până la Vașvari, care șutează la poartă, goalkeeperul Fenny respinge greșit balonul care ajunge din nou la Bode, iar acesta, scăpat de sub marcaj, înscrie din șase metri. În minutul 60, Crăciun pătrunde în careu pe partea stângă, dar este faultat de Savin, centralul întâlnirii acordând lovitură de pedeapsă pentru FC Zalău și cartonaș galben jucătorului medieșean. Penaty-ul este executat și transformat de mijlocașul Vașvari.
 

 

Finalul de meci avea să fie însă unul total nefavorabil gazdelor. Mai proaspeți parcă în joc, medieșenii atacă mult mai deciși poarta lui Chiș, iar în minutul 78, căpitanul Zaharia îl învinge cu o „scăriță” pe portarul zălăuan, după o pasă primită în careu de la Lup, printre apărătorii zălăuani. Scorul avea să se mai modifice odată până la final, în minutul 88, când același Zaharia a trimis un șut purenic de la aproximativ 25 de metri, lăsându-l fără replică pe portarul Chiș.
 

 

La conferința de presă de la finalul meciului, antrenorul oaspeților, Cenan, a precizat că remiza obținută la Zalău se datorează jocului bun făcut de echipa sa în ultimele 20 de minute. „Am luat câteva informații despre această echipă (n.r. FC Zalău) încă de miercuri, când am aflat că vom juca în Liga a III-a și ne-am pregătit jocul de așa natură încât să scoatem un rezultat pozitiv. Acest rezultat se datorează ultimelor 20 de minute, când consider că echipa Gaz Metan II Mediaș a avut o putere fizică și chiar și mentală mai bună decât adversarul. Obiectivul este să ne menținem în Liga a III-a”, a declarat antrenorul Constantin Cenan care a precizat că a folosit doar doi jucători de la prima echipă, portarul Fenny și căpitanul Zaharia, ambii fiind însă reserve la prima formație.
 

 

De cealaltă parte, antrenorul Marius Pașca a declarat că nu trebuie făcută o tragedie din acest rezultat, chiar dacă echipa sa nu a reușit să debuteze cu dreptul. „Am fost egalați din cauza lipsei de concentrare de la final. Nici nu-mi făceam probeleme la 2 – 0. Au fost două greșeli tactice la ambele goluri ale oaspeților, ceea ce este inadmisibil când conduci cu scorul de 2 – 0. A fost un meci reușit din toate punctele de vedere, băieții s-au dăruit, dar păcat că nu am început cu dreptul. Am însă convingerea că ne vom îndeplini obiectivul stabilit (n.r. locurile 1 – 7). Nu putem face o tragedie după acest rezultat, fiindcă este abia prima etapă. A fost un dezavantaj pentru noi și faptul că nu am cunoscut deloc adversarul de azi”.
 

 

În etapa viitoare, care va avea loc vineri, FC Zalău va întâlni în deplasare CSM Sebeș.
 

 

FC Zalău – Gaz Metan II Mediaș  2 – 2

Au marcat: Mihai Bode (min. 48), Gabriel Vașvari (min. 61 – pen.), respectiv Radu Zaharia (min. 78 și 88)
 

FC Zalău: Claudiu Chiș – Cristian Mocean, Vsile Jula, Cosmin Cosma, Radu Neicu (min. 86, Marian Ignat), Ionuț Podină, Gabriel Vașvari, Maior Istvan, Gabriel Crăciun, Mihai Bode (cpt, min. 86, Gigi Gorga), Claudiu Chiorean (min. 72, Andrei Teglaș). Rezerve: Madaras Csaba – Răzvan Nicorici, Paul Chiș, Vlad Negrean, Antrenori: Marius Pașca (principal), Cristian Oros (secund).
 

Gaz Metan II Mediaș: Fenny Raymond – Mihai Savin (min. 65, Eugen Siriteanu, min. 88, Andrei Fleșer), Ionuț Husar, Sergiu Horațiu, Iosif Lunca, Lucian Bâlc, Radu Zaharie (cpt), Cristian Suciu (min. 90+3, Gheorghiță Varga), Laurențiu Lup, Paul Gombar, Vlad Boholț (min. 77, Alexandru Lază). Rezerve: Mihai Tătar – Gabriel Balea, Ioan Lup. Antrenori: Constantin Cenan (principal), Gheorghe Albotă (secund). 
 

Articol scris de Marius Morar (RL2)

23 Aug. 2009, 14:29 Liga 3
Pe aceeași temă