Antrenorul Florin Farcaș, zburat de conducere după ce a promovat FC Bihor în Liga 2! Conducerea ”stă la cutie”, iar președintele George Tătar nu mai e ”fanul” conferințelor

Andrei PASCU 13 Jun. 2024, 18:06 Liga 2
Antrenorul Florin Farcaș, zburat de conducere după ce a promovat FC Bihor în Liga 2! Conducerea ”stă la cutie”, iar președintele George Tătar nu mai e ”fanul” conferințelor

FC Bihor Oradea a luat o decizie total lipsită de respect, conform presei locale! Nou-promovata în Liga 2, după un sezon perfect în Liga 3, fără eșec, și un parcurs de neuitat în Cupa României, a hotărât să renunțe la antrenorul care a realizat obiectivul principal, Florin Farcaș, astfel că politica sănătoasă pe care o promova peste tot pe unde avea ocazia conducerea se demonstrează a fi una de fațadă!

Orădenii, care s-au tot lăudat cu modul în care vor reuși să aducă echipa pe culmile gloriei pe principii meritocratice și care făceau vâlvă în mediul online cu numărul uriaș de abonamente vândute și cu strategii de marketing cu mult peste ce pot face unele formații din Liga 1 și Liga 2, în contextul întâlnirii unor coloși pentru ei în Cupă, și-au arătat în aceste zile carențele.

Lipsă de respect și ”un șut în fund gratuit” pentru Florin Farcaș. Presa locală scrie că FC Bihor s-a debarasat de el pentru că… a îndeplinit obiectivul!

Cu mușchii încordați după promovare, obiectiv bifat și din cauza / datorită erorilor de arbitraj din meciul tur al finalei cu Ghiroda, conducătorii celor de la FC Bihor Oradea au decis, conform Bihor Online, să renunțe la antrenorul Florin Farcaș. Să îl dea afară pentru că ”și-a permis” să… îndeplinească obiectivul pe care tot ei l-au stabilit. O decizie de amatori, dar care nu surprinde neapărat în fotbalul românesc, fie că ne referim la Liga 3, Liga 2 sau chiar SuperLiga României.

Președintele George Tătar (în centru), alături și de antrenorul Florin Facaș (în dreapta) în cadrul unei conferințe de presă. Și aici conducătorul ține prim-planul!
Președintele George Tătar (în centru), alături și de antrenorul Florin Farcaș (în dreapta) în cadrul unei conferințe de presă. Și aici conducătorul ține prim-planul!

Presa locală și presa națională au început să scrie de înlăturarea lui Florin Farcaș de câteva zile bune, dar clubul nu a comunicat nimic, totul fiind aflat la nivel public din interior, pe surse, poate de la anumite persoane din conducere, poate de la Farcaș. Poate că acum, la final de sezon, FC Bihor va avea un comunicat în care să se laude cu fondurile pe care a reușit să le atragă, iar mulțumirile către Florin Farcaș probabil vor veni foarte târziu, de ce nu în momentul în care va fi prezentat noul antrenor.

La capătul unui sezon fără înfrângere pentru FC Bihor, încununat cu o promovarea în Liga 2, conducerea clubului a decis să nu mai continue cu Florin Farcaș.
Informația nu a fost confirmată oficial, dar surse demne de încredere confirmă ruptura. Discuția între părți a avut loc miercuri seara, când antrenorului i s-a comunicat că nu se mai dorește colaborarea și în Liga 2”, notează Bihor Online, astfel că FC Bihor Oradea ”bagă capul în nisip ca struțul” și, din altă perspectivă, poate așteaptă să se mai domolească entuziasmul general din rândul fanilor până să anunțe sacrificarea principalului artizan al unui obiectiv bifat și pe care fotbalul orădean abia îl aștepta, pentru ca aceștia să nu își verse nemulțumirea în număr atât de mare.

FC Bihor Oradea, sărbătorind promovarea în Liga 2.

Președintele George Tătar, aproape nelipsit de la conferințe, nu mai răspunde nici la telefon!

Președintele George Tătar, care era aproape nelipsit de la conferințele în care Florin Farcaș era principalul ”actor” și prefața partidele din Liga 3 și cele din Cupa României, cu pieptul în față și mereu mândru de ce a făcut la FC Bihor Oradea din poziția de conducător, acum pare că întârzie să iasă și să spună public motivul pentru care antrenorul a fost dat de-o parte ca ”o măsea stricată”.

Nimeni din conducere nu pare că își ia responsabilitatea unei astfel de decizii, după cum spuneam una demnă de nivelul unor amatori, a unor oameni care ar conduce un club de județ.

”Ne aflăm înaintea celui mai important moment de la reînfiinţarea clubului, înaintea barajului final pentru promovarea în Liga 2. Noi totuşi suntem foarte optimişti, dar vreau să le mulţumesc suporterilor care au fost alături de noi. I-am simţit, ca şi club, ca şi echipă, aproape”, spunea cel care se prezintă ca fiind președintele echipei din Oradea înaintea finalei barajului pentru promovare.

Iată că Florin Farcaș a trecut cu dreptul peste ”cel mai important moment de la reînființarea clubului”, dar altele sunt planurile pentru sezonul următor, de Liga 2.

Conform sursei citate, președintele nici nu a răspuns la telefon în momentul în care a fost sunat pentru a i se lua un punct de vedere.

Ne-ai promovat? Te dăm afară! Erik Lincar, favorit să îl înlocuiască pe Florin Farcaș

Știa foarte bine că avea să fie întrebat despre această decizie de neînțeles și, poate, ar fi răspuns doar ca să își etaleze, pentru a ”n”-a oară, realizările și să prindă tot mai multă notorietate, așa cum le stă bine conducătorilor români de pe la mai toate echipele.

Nici Florin Farcaș nu a răspuns la telefon însă, Bihor Online sunând și pentru aflarea unui punct de vedere din perspectiva antrenorului.

Conform DigiSport, în cărți pentru numirea unui nou antrenor principal la FC Bihor Oradea este Erik Lincar. El este din martie 2024 fără contract, după ce a reziliat cu echipa Concordia Chiajna. Cele două părți au ajuns într-un târziu la un numitor comun privind despărțirea în condiții amiabile, după ce obiectivul clubului din sezonul trecut al Ligii 2 a fost ratat, în ciuda tuturor condițiilor avute.

Erik Lincar, un antrenor cu experiență la nivelul Ligii 2.

Cum principalul obiectiv al ilfovenilor în sezonul precedent nu a fost bifat, accederea în play-off și apoi atacarea promovării în prima ligă, Erik Lincar nu și-a mai dorit să continue pe banca tehnică. Astfel, el și-a încheiat a doua aventură ca ”principal” la Concordia, după ce pe precedenta a avut-o în perioada octombrie 2019 – ianuarie 2020, tot în Liga 2.

În trecut, Lincar le-a mai pregătit echipele Prefab Modelu, Inter Clinceni, Viitorul Toporu, Callatis Mangalia, FC Hunedoara, Damila Măciuca, Delta Tulcea, CS U Craiova, CSM Râmnicu Vâlcea, Luceafărul Oradea, Academica Clinceni, Turris Oltul Turnu Măgurele și Universitatea Cluj.

Cu ”U” Cluj a reușit o promovare în prima ligă (2022), iar în Liga 2 a bifat promovări cu Callatis Mangalia (2011), Damila Măciuca (2012) și Turris Oltul Turnu Măgurele (2019).

Foto: FC Bihor Oradea și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Andrei PASCU 13 Jun. 2024, 18:06 Liga 2
Pe aceeași temă