Reacție a FC Bihor după apariția informațiilor conform cărora a renunțat la antrenorul Florin Farcaș. Conducerea e îngropată în analize și cere susținere. Rezumatul e făcut de un suporter: ”Au spus totul și nimic într-un comunicat cu limbaj de lemn”

Marius ANGHEL 14 Jun. 2024, 12:56 Liga 2
Reacție a FC Bihor după apariția informațiilor conform cărora a renunțat la antrenorul Florin Farcaș. Conducerea e îngropată în analize și cere susținere. Rezumatul e făcut de un suporter: ”Au spus totul și nimic într-un comunicat cu limbaj de lemn”

Au trecut nouă zile de la ultimul meci oficial disputat de FC Bihor Oradea în sezonul 2023-2024, cel în care s-a reușit victoria care i-a adus echipei promovarea în Liga 2, iar conducerea clubului vine cu un comunicat, în întâmpinarea ”dragilor” săi suporteri și parteneri, în care se comunică faptul că în această perioadă se trag concluzii și se dorește luarea unor decizii pentru trecerea la ”următorul nivel”.

Clubul transmite că o primă fază de analiză a fost ”dusă la bun sfârșit”, însă nu comunică nicio concluzie, lăsându-și suporterii pe jar, în condițiile în care în spațiul public sunt informații cum că antrenorul Florin Farcaș este una dintre ”victime”.

Pe lângă vorbe despre proiect, planuri, FC Bihor nu transmite nimic concret către suporteri și parteneri!

Analize peste analize la FC Bihor, după un sezon aproape perfect ca rezultate!

Promovarea echipei orădene în Liga 2 a determinat conducerea clubului să înceapă un proces de pregătire a strategiei ”ce va fi abordată la nivelul întregului club”.

S-a transmis faptul că o primă fază a analizei sezonului de Liga 3 a fost încheiată, însă concluziile nu sunt încă publice. Acum s-a trecut la ”alcătuirea unei organigrame potrivite pentru următorul nivel”. Suporterii și partenerii sunt privați, momentan, de primele decizii, însă li se asigură faptul că ”nu vom lua vreo măsură administrativă care ar putea periclita bunul mers al proiectului”.

În acest moment, clubul informează că este ”în plin proces de evaluare și îmbunătățire a tuturor aspectelor importante din cadrul tuturor departamentelor”, dar și ”în plin proces de alcătuire a lotului de jucători pentru prima echipă”.

Clubul orădean susține că e transparent! O primă fază a analizei a fost ”dusă la bun sfârșit”. Rezultatul ei este ținut secret!

În spațiul public au apărut informații referitoare la faptul că antrenorul Florin Farcaș este unul dintre cei asupra cărora s-a decis despărțirea. Cu acesta pe bancă, FC Bihor nu a suferit niciun eșec în sezonul de Liga 3 recent încheiat, ba s-a mers și până în faza grupelor în Cupa României, unde au fost întâlniți FCSB și Dinamo, cu aceasta din urmă înregistrându-se chiar o remiză.

În ciuda tututor acestor rezultate, dacă Farcaș a fost îndepărtat, înseamnă că antrenorul ori nu și-a făcut treaba cum se dorea, ori s-a decis că acesta nu este bun pentru echipă în Liga 2!

FC Bihor susține că informațiile apărute în public sunt ”în mod neoficial” și ”sub forma unor frânturi”. Totuși, același club care se prezintă ca fiind preocupat de dezvoltare nu pune punctul pe i, pentru a transmite în mod transparent realitatea văzută de el, așa cum se laudă că o va face.

Păreri împărțite din partea suporterilor

Până la ora publicării acestui articol, la comentariile comunicatului emis de FC Bihor Oradea prin intermediul site-ului său și al paginii oficiale de Facebook sunt opt mesaje lăsate de suporteri.

Cele cu subiect și predicat sunt următoarele, afișate în ordinea apariției lor:

”Doar înainte și niciodată înapoi! Suntem lângă voi indiferent de cine vine și cine pleacă! #HaiBihoru voi știți cel mai bine ce e de făcut noi avem doar obligația de a susține echipa și nimic mai mult!”, scrie Kristof Deak.

”Sper ca totul să fie făcut pentru performantă. Liga 2 să nu fie maximul. Strategia clubului să ne ducă spre Liga 1 în 2-3 ani. Personal, voi fi aproape de echipă. Fortza Bihoru”, a scris Nelu Gal.

”Adică au spus totul și nimic într-un comunicat cu limbaj de lemn”, este părerea lui Adrian Viorel.

Iată comunicatul FC Bihor Oradea:

”Dragii noștri suporteri și parteneri,

După cum am promis la finalul ultimului meci al recent încheiatului sezon, noi, conducerea FC Bihor – Consiliul Director și Adunarea Generală, suntem în plin proces de lucru pentru pregătirea strategiei ce va fi abordată la nivelul întregului club.

Am avut o primă fază de analiză a sezonului de Liga 3-a, dusă la bun sfârșit, urmând sa trecem la alcătuirea unei organigrame potrivite pentru următorul nivel pe care ni-l dorim cu toții pentru clubul nostru. Vă asigurăm că nu vom lua vreo măsură administrativă care ar putea periclita bunul mers al proiectului nostru, atât în ce privește activitatea primei echipe, cât şi cea a Academiei FC Bihor.

Promovarea clubului fanion al bihorenilor in Liga 2 este o realizare deosebită și o confirmare că, pentru acea fază a dezvoltării clubului nostru, am luat deciziile corecte.

Pasul realizat reprezintă însă și o imensă responsabilitate, ce ne obligă să analizăm următoarea etapă de dezvoltare a clubului la modul cât mai lucid și în cele mai mici detalii. Ne aflăm în plin proces de evaluare și îmbunătățire a tuturor aspectelor importante din cadrul tuturor departamentelor clubului. Acest proces presupune regândirea și implementarea unei noi organigrame, îmbunătățind majoritatea din sectoare prin cooptarea unui personal valoros, inclusiv în posturi pe care FC Bihor nu le-a avut în vechea organigramă.

Suntem, de asemenea, în plin proces de alcătuire a lotului de jucători pentru prima echipă.

Responsabilitatea noastră, a celor care azi conducem FC Bihor, este să ne asigurăm că obiectivele fixate la preluarea mandatelor vor fi atinse și că, în fiecare an, clubul se va dezvolta şi consolida din absolut toate punctele de vedere.

Chiar dacă în această perioadă unele informații ajung la dumneavoastră în mod neoficial, sub forma unor frânturi, vă asigurăm că vă vom ţine la curent şi vă vom informa pe măsură ce deciziile vor fi luate şi planurile vor prinde contur, în mod transparent, așa cum am făcut-o de fiecare dată.

Suntem dedicați în întregime acestui proiect și avem încredere că, împreună cu voi toți – suporteri, parteneri, sponsori, autorități locale și județene – vom reuși să dezvoltăm și să consolidăm clubul nostru drag.

Hai FC Bihor!”

Foto: FC Bihor Oradea

Marius ANGHEL 14 Jun. 2024, 12:56 Liga 2
Pe aceeași temă