FC Bihor, bună de plată către Florin Farcaș, antrenorul care a promovat-o în Liga 2! Aragolaza poate trece, acum, în funcția de ”principal”

Marius ANGHEL 21 Sep. 2024, 15:28 Liga 2
FC Bihor, bună de plată către Florin Farcaș, antrenorul care a promovat-o în Liga 2! Aragolaza poate trece, acum, în funcția de ”principal”

FC Bihor Oradea este bună de plată către antrenorul care a promovat-o în Liga 2, în vară, și de care s-a dispensat apoi, neoferindu-i șansa să o conducă și în eșalonul secund.

Florin Farcaș (52 de ani) s-a adresat uneia dintre comisiile federației, reclamând ruperea unilaterală a contractului, iar în această săptămână a venit verdictul, unul favorabil antrenorului.

Florin Farcaș a câștigat litigiul cu FC Bihor, a devenit liber de contract, iar clubul e bun de plată!

Fosta CA Oradea, acum ”brănduită” FC Bihor Oradea, un nume cu tradiție în fotbalul românesc, fiindcă în acte figurează sub numele de ACS Fotbalistic Oradea, după cum se va vedea și mai jos, a decis în vară, după ce a reușit, în sfârșit, din a treia încercare, promovarea în Liga 2, să renunțe la antrenorul pe care l-a avut în ultimii ani.

Lui Florin Farcaș, dedicat noului proiect, dar și fostului club cu aceeași denumire, în trecut, i s-a arătat ușa din spate, însă antrenorul a refuzat să iasă, astfel că s-a ales cu contractul reziliat unilateral. S-a adresat Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF, iar verdictul a venit cu întârziere, abia în această săptămână, în data de 19 septembrie 2024.

Antrenorul a câștigat litigiul cu clubul care l-a concediat după ce l-a promovat în Liga 2, caz unic pentru cele șase nou-promovate din această vară, iar FC Bihor este obligată acum să îi plătească lui Farcaș salariile restante, cât și compensații, probabil primă de promovare și altele.

Pe de altă parte, Farcaș nu este repus în funcție, semn că acordul dintre cele două părți urma să se încheie, ci CNSL l-a declarat liber de contract, însă există și posibilitatea ca FC Bihor să facă apel în cinci zile de la comunicarea deciziei.

”10. Dosar nr. 613/CL/2024: FARCAȘ FLORIN VS. ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV FOTBALISTIC ORADEA
• Admite cererea.
• Constată încetarea raporturilor contractuale în temeiul art. 26.2 din RSA, din voința unilaterală a părților, începând cu data de 19.09.2024.
• Obligă clubul la plata drepturilor financiare restante și compensații, precum și taxa de procedură.
• Cu recurs în 5 zile de la comunicare.
• Pronunțată astăzi, 19.09.2024”, sună decizia CNSL.

  • După cum se poate observa, la comisia FRF, celor de la FC Bihor Oradea li se spune ACS Fotbalistic Oradea, deoarece aceasta este denumirea din acte. În Liga 2 joacă sub brandul FC Bihor Oradea, cu o siglă ușor modificată față de cea avută de ultima FC Bihor, cea falimentară în 2016.

Gustavo Aragolaza poate primi funcția de antrenor principal la FC Bihor, dacă va mai fi menținut în funcție

După trecerea pe linie moartă a lui Farcaș, conducerea FC Bihor a efectuat multiple schimbări pentru a ridica nivelul, după cum transmitea președintele George Tătar.

În locul antrenorului care a promovat echipa a fost adus argentinianul Gustavo Aragolaza, căruia nu i-a oferit postul de antrenor, din cauza litigiului cu Farcaș. Acesta este și motivul pentru care până în prezent a primit funcția de director tehnic. Acum, cum litigiul cu Farcaș s-a încheiat, Aragolaza poate fi antrenor principal, dacă va mai fi menținut în funcție, ținând cont că jocul și rezultatele echipei sunt sub așteptări, iar împotriva sa s-a scandat și la ultimul meci, eșecul de joi cu Steaua, 0-1 acasă.

Cu Aragolaza antrenor, FC Bihor are două victorii, un egal și patru înfrângeri în primele șapte etape ale Ligii 2, golaveraj 6-8 și cu șapte puncte ocupă locul 15 din 22. În plus, echipa a fost eliminată din Cupa României, competiție în care în sezonul trecut, sub conducerea lui Farcaș, mergea în faza grupelor și reușea o rețetă financiară extraordinară pentru FC Bihor și Oradea, în condițiile în care a primit vizita celor de la FCSB și Dinamo.

Schimbarea lui Aragolaza ar fi o adevărată lovitură pentru conducerea clubului, fiindcă ar recunoaște că a greșit atunci când a făcut schimbările în vară.

Florin Farcaș, nu cu mult timp în urmă: ”Sunt dezamăgit profund de ceea ce mi se întâmplă mie… dar așa au dorit unii!”

Nu cu mult timp în urmă, la finalul lunii august, după ce până atunci a fost în silenzio stampa, Florin Farcaș a avut o primă reacție despre demiterea sa de la FC Bihor.

După eșecul din campionat cu ACSM Reșița, scor 2-3, venit la doar câteva zile după o altă înfrângere în fața reșițenilor, în Cupa Românei, Farcaș, căruia o parte din publicul de pe stadionul ”Iuliu Bodola” i-a scandat numele, a ieșit public cu un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care îndemna iubitorii echipei FC Bihor să continue să-și arate atașamentul, dar făcea referire și la îndepărtarea sa.

”Dragi suporteri!!!
Vă înțeleg durerea și dezamăgirea, dar… trebuie să credem ca acești copii vor aduce bucurii în inimile noastre!
Suntem într-un moment nu tocmai cum ne-am fi dorit cu toții, dar haideți să fim încrezători și să sperăm ca rezultatele vor veni așa cum ne dorim. Sunt și voi rămâne mereu cu sufletul lângă această echipă, echipa de suflet a mea, a noastră, a tuturor.
Sunt dezamăgit profund de ceea ce mi se întâmplă mie… dar așa au dorit unii! Cred cu tărie că nu a fost normal să se renunțe la unii jucători atât de ușor, jucători care poate azi erau de ajutor pentru echipă. A fost decizia lor și numai a lor… dar, haideți să-i susținem și să fim încrezători.
Vă mulțumesc și sunt convins că împreună, cu toții, vom fi mai puternici! Hai FC Bihor! Hai FC Bihor Oradea!”
, scria Farcaș.

Între timp, FC Bihor condus de Aragolaza a pus în cont încă două eșecuri, 0-1 la Dumbrăvița și 0-1 acasă cu Steaua, și a ajuns la patru înfrângeri consecutive, dintre care trei în campionat.

La Oradea, unde echipa beneficiază și de bani public, se vorbește doar de menținerea în Liga 2.

Foto: eBihoreanul, FC Bihor Oradea și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 21 Sep. 2024, 15:28 Liga 2
Pe aceeași temă