FC Bihor Oradea, asaltul final pentru promovarea în Liga 2! Turul cu Ghiroda e abordat cu mare încredere. Florin Farcaș: ”Nu ne temem!”

Andrei PASCU 30 May. 2024, 15:00 Liga 3
FC Bihor Oradea, asaltul final pentru promovarea în Liga 2! Turul cu Ghiroda e abordat cu mare încredere. Florin Farcaș: ”Nu ne temem!”

FC Bihor Oradea (locul 1 în play-off-ului Seriei 8 din Liga 3, fără eșec în sezonul regular, în grupa pentru promovarea în Liga 2 și în semifinala barajului) are șanse semnificative să ajungă în Liga 2, acum fiind pregătită de finala barajului pentru accederea în eșalonul superior.

Trupa bihoreană a trecut de ACSO Filiași (locul 2 în play-off-ul Seriei 7) în semifinale, cu 2-1 la general, după prelungiri, iar acum, în dubla decisivă, va întâlni CSC Ghiroda și Giarmata Vii (locul 1 în play-off-ul Seriei 7), care în semifinale a învins SSU Poli Timișoara (locul 2 în play-off-ul Seriei 8), cu scorul de 2-1 la general.

Turul dintre CSC Ghiroda și Giarmata Vii și FC Bihor Oradea va avea loc sâmbătă, iar partida va fi în format live-text pe Liga2.ro.

FC Bihor Oradea, pregătită de finala pentru promovarea din Liga 3 în Liga 2, contra CSC Ghiroda și Giarmata Vii

Așadar, prima partidă din finala barajului va avea loc pe terenul formației din județul Timiș. Antrenorul clubului bihorean, Florin Farcaș, a afirmat că va fi pus la dispoziția fanilor un autocar pentru respectivul joc, mai ales că distanța este una importantă între cele două localități.

Deja, jucătorii de la FC Bihor Oradea au făcut deplasarea pentru meci, iar fanii vor avea transport gratuit pentru întâlnirea de sâmbătă. Până acum, pe listă s-au înscris 100 de persoane care o vor susține din tribune.

Farcaș are toți jucătorii valizi și e convins că orădenii pot îndeplini obiectivul, chiar dacă i-a lăudat adversarii, despre care a precizat, printre altele, că are și jucători cu experiență în lot.

”Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere. Echipa este pe un drum bun, cu un moral bun, după un prim baraj câştigat. Nu avem niciun motiv pentru care să ne temem, pentru că, cred că suntem îndreptăţiţi să sperăm la promovare, pentru că tot ce am făcut anul acesta am făcut doar cu gândul de-a ne atinge obiectivul, iar echipa a avut un parcurs şi o evoluţie foarte bună. Se simte în echipa noastră o uşoară descărcare de presiunea care a persistat la semifinala barajului, pentru că, se ştie, noi am mai avut anii anteriori două jocuri de baraj când n-am trecut de faza semifinală. Exista presiunea celor două jocuri cu siguranţă, dar presiunea a existat pentru că era necesar să treci de semifinală, că să dispuţi ultimul act, să fii la un pas de promovare. Prin ceea ce am văzut însă la procesul de pregătire, jucătorii au acum o altă încredere şi o altă dezinvoltură în perspectiva acestor două jocuri care urmează”, a declarat antrenorul Florin Farcaş.

”Întâlnim un adversar destul de incomod, având în vedere maturitatea şi experienţa pe care o au jucătorii lor. Astfel, trebuie să ţinem cont că este o echipă foarte experimentată pentru acest nivel, au nu mai puţin decât șase – şapte jucători în lot peste 30 de ani, jucători care au activat la nivel de Liga 1, cu foarte multe meciuri. Aşa că, sigur, trebuie să avem grijă şi să fim responsabili în tot ceea ce facem, pentru că întâlnim o echipă experimentată”, a mai precizat Farcaş.

Bihorul pune la dispoziția fanilor transportul gratuit pentru turul de la Ghiroda

FC Bihor Oradea are parte de un sezon foarte bun, dar va fi încununat de succes în cazul în care va promova în Liga 2, după cum a punctat și președintele clubului, George Tătar. Conducătorul a afirmat și că așteaptă ca sectorul dedicat fanilor echipei sale pentru partida de sâmbătă să fie plin, dar și că vrea o susținere importantă la partida retur.

Dat fiind faptul că are 7.000 de abonați, clubul va scoate la vânzare, pentru returul de pe teren propriu, doar 3.000 de bilete.

”Ne aflăm înaintea celui mai important moment de la reînfiinţarea clubului, înaintea barajului final pentru promovarea în Liga 2. Noi totuşi suntem foarte optimişti, dar vreau să le mulţumesc suporterilor care au fost alături de noi. I-am simţit, ca şi club, ca şi echipă, aproape. Ne dorim să fie alături de noi la meciul retur de acasă, dar şi la jocul din deplasare, pentru că la meciul de sâmbătă, am discutat cu cei de la Ghiroda şi avem 150 de locuri rezervate. Având în vedere că acolo e un stadion foarte mic, e un număr consistent de locuri şi îi aştept să se înscrie, să vină alături de echipă şi acolo, pentru a ne susţine”, a declarat preşedintele George Tătar.

Conform declarațiilor lui Tătar, clubul orădean a pus din nou la dispoziţie transport gratuit suporterilor pentru jocul de sâmbătă, iar cei care optează să se deplaseze cu maşinile proprii îşi vor primi la intrarea pe stadion biletele rezervate.

De asemenea, în perspectiva returului de miercuri, 5 iunie de la Oradea, George Tătar a anunţat că biletul de intrare va costa tot 10 lei, iar publicul este aşteptat într-un număr cât mai mare.

Sergiu Jurj: ”Suntem montaţi şi aşteptăm cu nerăbdare meciurile”

Despre meciul tur cu cei de la Ghiroda a vorbit și golgheterul echipei orădene, Sergiu Jurj.

”Parcursul pe care l-am avut în întregul campionat, şi jocul pe care îl prestăm, ne fac să fim încrezători. Noi suntem montaţi şi aşteptăm cu nerăbdare meciul de sâmbătă şi returul de miercuri. Din punctul meu de vedere, obiectivul comun primează. Chiar nu contează cine marchează, dacă o să marchez eu, cum am făcut-o de atâtea ori, voi fi şi mai bucuros, dar tot ce am în cap e să promovăm”, a declarat atacantul Sergiu Jurj.

De când a fost inventat acest sistem de promovare din Liga 3 în Liga 2, cu două baraje în dublă manșă, acum fiind la al patrulea sezon, FC Bihor Oradea, fostă CA Oradea, a mai participat de două ori. În 2021-2022 a pierdut în semifinală cu CS Hunedoara (actuala Corvinul), 2-4 la Oradea și 0-0 la Hunedoara, iar în sezonul trecut, 2022-2023, a ieșit tot din semifinală, după dubla pierdută cu Unirea Ungheni, 1-1 la Ungheni și 2-3 la Oradea.

În schimb, Ghiroda a mai participat o singură dată în afară de calificarea din această primăvară. În sezonul 2021-2022, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, în calitate de a doua clasată în play-off-ul Seriei 8, a fost eliminată în semifinală de CSM Reșița, după 0-1 acasă și 1-1 în deplasare.

Foto și video: FC Bihor Oradea

Andrei PASCU 30 May. 2024, 15:00 Liga 3
Pe aceeași temă