Cu emoții, dar calificată în finala barajului pentru Liga 2: FC Bihor a răpus ACSO Filiași în minutul 111. Florin Farcaș: ”Să promovăm și să facem fanii fericiți”

Andrei PASCU 26 May. 2024, 13:54 Liga 3

Clasată pe locul 1 în play-off-ului Seriei 8 din Liga 3, fără eșec în sezonul regular și în grupa pentru promovarea în Liga 2, FC Bihor Oradea are parte de un campionat foarte bun până acum, cu șanse semnificative să ajungă în divizia secundă, cu șanse mari să bifeze obiectivul încă de la startul întrecerii.

Cu toate acestea, bihorenii s-au calificat cu mari emoții în finala barajului de promovare în Liga 2, trecând în prelungiri de ACSO Filiași în retur, după ce prima manșă, disputată pe terenul formației care a terminat întrecerea pe locul 2 în Seria 7 din Liga 2, s-a terminat 1-1.

FC Bihor Oradea, calificare cu emoții în finala barajului pentru Liga 2

În returul de sâmbătă, 25 mai, FC Bihor Oradea a terminat primele 90 de minute cu scorul de 0-0. Astfel, s-a intrat în reprizele adiționale de câte 15 minute, iar Nicolae Gunie a dat lovitura, în minutul 111, și a calificat formația antrenată de Florin Farcaș în finala barajului pentru accederea în eșalonul superior.

Până acum, FC Bihor Oradea are parte de un sezon foarte bun, dar va fi încununat de succes în cazul în care va promova în Liga 2, după cum a punctat și conducătorul. În dubla decisivă, formația din Oradea va întâlni CSC Ghiroda și Giarmata Vii, care a trecut cu 2-1 la general de SSU Poli Timișoara.

La finalul partidei de sâmbătă, antrenorul Florin Farcaș a declarat că a fost una dificilă din cauza faptului că adversarii s-au apărat în ultimii metri, iar jucătorii săi au desfăcut cu greu linia de fund a grupării lui Victor Naicu.

FC Bihor Oradea, victorie în prelungiri contra ACSO Filiași

Presiunea unui astfel de moment a fost un alt detaliu pentru care meciul a fost unul dificil, dar Florin Farcaș a felicitat evoluția echipei per total.

Băieții au depus un efort fantastic și merită felicitați. A fost un meci cu o încărcătură mare și o miză pe măsură. Am dominat, am dus jocul în jumătatea adversă, ne-am creat câteva situații bune, în fața unei echipe care s-a apărat cu 10 jucători în 25 de metri.

Am încercat să-i desfacem, am construit, am venit cu centrări și până la urmă am reușit să marcăm. Răzvan Gunie vine după o perioadă lungă în care a fost accidentat. Împreună cu colegii din staff am zis să riscăm, pentru că este un jucător devotat, de explozie, care putea aduce un plus ofensiv. Dumnezeu a făcut să intre și să marcheze golul care ne duce în finala pentru Liga 2.

Dorim să mulțumim publicului. A fost extraordinar, fantastic. Nu am mai văzut așa atmosferă de când echipa era în Liga 1 sau barajul cu Oțelul. Le mulțumim din suflet pentru susținere, efectiv ne-au dat curaj, ne-au dat elan cu încurajările frecvente.

Le dedicăm această victorie și vom face tot ce depinde de noi să ducem această echipă în Liga 2 și să-i facem fericiți”, a declarat Florin Farcaș, conform Bihor Online.

FC BIHOR ORADEA – ACSO FILIAȘI 1-0 (0-0, 0-0), după prelungiri

Răzvan Nicolae Gunie 111’

FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, Cs. Preklet, Al. Băican, Al. Stoian – R. Farcaș (cpt.) (L. Ioviță 103’) – Sg. Ciocan (M. Hosu 66’), An. Moga (An. Vînău 72’), Ad. Gîdea (R. Gunie 90+2’), Fl, Chitaș (B. Vasile 103’) – Sg. Jurj (L. Tincău 66’). Rezerve neutilizate: R. Bob – An. Gal, L. Ioviță, Kr. Gagy, B. Vasile, An. Moga, R. Gunie, M. Hosu, L. Tincău.
Antrenor: Florin Farcaș

ACSO Filiași: Y. Gageatu – Al. Armășelu (D. Guță 46’) (V. Foresti 116’), M. Florea (S. Popa 25’), V. Vîlcică (C. Dobre 65’), Ed. Dina, D. Stăiculescu, Al. Mitulețu, D. Rogoveanu (cpt.), R. Petre (M. Duriță 96’), D. Scuturoiu, Al. Cioablă (Al. Vulpe 96’).
Rezerve neutilizate: M. Afrim – C. Dobre, V. Foresti, S. Popa, M. Duriță, R. Oprea, Al. Vulpe, C. Calu, D. Guță.
Antrenor: Victor Naicu

Foto: Bihor Online

Andrei PASCU 26 May. 2024, 13:54 Liga 3
Pe aceeași temă