Entuziasm la Ghiroda înainte de barajul pentru Liga 2 cu FC Bihor. Clubul timișean a prins aripi după ce a eliminat-o pe Poli Timișoara

Anda DELIU 30 May. 2024, 13:37 Liga 3
Entuziasm la Ghiroda înainte de barajul pentru Liga 2 cu FC Bihor. Clubul timișean a prins aripi după ce a eliminat-o pe Poli Timișoara

Sâmbătă, 1 iunie 2024, încep finalele barajelor de promovare în Liga 2, iar la Ghiroda ajunge FC Bihor Oradea.

Clubul timișean este încrezător că poate fi din nou buturuga mică ce răstoarnă carul mare, la fel cum a făcut-o și cu Poli Timișoara, pe care a eliminat-o cu scorul general de 2-1, în semifinală.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii vrea să surprindă din nou în barajul pentru promovarea în Liga 2. ”Merităm să fim respectați”

După ce au eliminat o echipă de municipiu important, CSC Ghiroda și Giarmata Vii vrea să repete rezultatul și contra FC Bihor Oradea, singura formație neînvinsă în sezonul 2023-2024 de Liga 3.

Așa cum am spus și înainte de acest duel, am avut încredere în jucătorii noștri că vor obține calificarea în finală. S-a muncit întreg sezonul pentru acest moment, de la jucători, staff tehnic și staff administrativ și suntem în finală datorită lor și datorită tuturor celor care au crezut în noi! Au fost două meciuri cu un nivel ridicat, atât în teren, cât și în tribune, și am încercat să oferim tot ce a fost mai bun în dubla manșă. Am respectat foarte mult tot ceea ce înseamnă Politehnica Timișoara ca și club, ca și blazon al orașului și al județului, dar asta nu înseamnă că ne vom da la o parte vreodată pentru că Ghiroda a demonstrat de-a lungul ultimilor ani că performanța sportivă reprezintă o prioritate mare în comună. Chiar dacă suntem o comună, cred că merităm la rândul nostru să fim respectați”, spune directorul clubului, Marius Poclid.

Ghirozenii vor o asistență numeroasă la meciul pe care îl vor organiza cu FC Bihor

Stadionul ”Emilian Pavel” a fost arhiplin la returul cu Poli, când gazdele au cedat cu 0-1, după ce trecuseră cu 2-0 pe Electrica de trupa timișoreană.

Poclid visează la acest lucru și sâmbătă, la turul cu orădenii. ”Întâlnim un alt club de tradiție, care a câștigat Seria 8 la pas și care are un public la fel de numeros ca Poli, dar am arătat și noi că suntem o comunitate extraordinar de unită! Pe această cale, doresc să le mulțumesc tuturor celor care s-au mobilizat atât în meciul de pe «Electrica», cât și de acasă, să ne susțină. Încrederea, energia, faptul că au rămas pe acea ploaie torențială și au continuat să strige, e ceva de nedescris! Pentru aceste meciuri ne antrenăm zi de zi! Sunt foarte încrezător în echipa noastră și că putem produce un rezultat istoric!”, mai spune Marius Poclid.

Directorul se laudă și cu alți sportivi ai clubului.Accentul se pune mult, în fiecare an, pe dezvoltarea copiilor, Alexandru Buțu la Naționala U16 este unul dintre cele mai recente exemple, la fel ca și Sara Băloi, prima sportivă din lotul nostru de karate calificată la mondialul de la Buenos Aires sau David Epure, vicecampion național la kempo k1, alături de Jasmina Ciocoiu vicecampioană mondială și europeană la Kempo, Miculescu și Păcurar, campioni la latino dans sportiv, Alexandru Beleiu, ghirozeanul campion la motociclism, iar lista poate continua. O comună care reunește peste 700 de sportivi, care aspiră zi de zi la performanță și care ne răsplătesc cu performanțe incredibile! Anul acesta vom inaugura la Giarmata Vii un teren sintetic de dimensiuni mari, făcut din fonduri proprii de către Consiliul Local Ghiroda, care este unul dintre puținele terenuri de acest fel din județ. Așadar, această calificare în finală nu este o surpriză, ci este o finalitate a unor investiții continue în infrastructură și parte sportive”, conchide Poclid.

Ghiroda, la a doua experiență în baraje. Echipa din Oradea este la a treia, chiar consecutivă. Ambele joacă pentru prima dată în faza finală

De când a fost inventat acest sistem de promovare din Liga 3 în Liga 2, cu două baraje în dublă manșă, acum fiind la al patrulea sezon, Ghiroda a mai participat o singură dată, în afară de calificarea din această primăvară.

În sezonul 2021-2022, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, în calitate de a doua clasată în play-off-ul Seriei 8, a fost eliminată în semifinală de CSM Reșița, după 0-1 acasă și 1-1 în deplasare. În prezent, Ghiroda participă din postura de câștigătoarea a paly-off-ului Seriei a 7-a, unde a fost mutată în vara trecută de FRF.

În schimb, FC Bihor Oradea, fostă CA Oradea, este la al treilea baraj disputat la rând. În 2021-2022 a pierdut în semifinală cu CS Hunedoara (actuala Corvinul), 2-4 la Oradea și 0-0 la Hunedoara, iar în sezonul trecut, 2022-2023, a ieșit tot din semifinală, după dubla pierdută cu Unirea Ungheni, 1-1 la Ungheni și 2-3 la Oradea.

În sezoanele precedente, trupa din Oradea a ajuns în baraj din postura de a doua clasată, respectiv liderul Seriei a 10-a a Ligii 3. Din vară, FRF a mutat-o în Seria 8, unde a defilat și a terminat pe locul 1, fără să fie măcar o dată învinsă. În actuala fază semifinală, echipa lui Florin Farcaș a trecut cu greu de ACSO Filiași, după 1-1 în deplasare și 1-0, după prelungiri, acasă.

Meciul de sâmbătă începe la ora 18:00. Returul va fi la FC Bihor acasă, miercuri, de la ora 17:30. Ulterior, cu excepția celei mai drastice învinse din cele cinci baraje, celelalte patru vor participa într-un mini-turneu cu semifinale și finală pentru un ultim loc promovabil în Liga 2, fiindcă în această vară vor urca șase formații din Liga 3 în Liga 2 în loc de cinci, deoarece liga secundă trece la un format cu 22 de componente în loc de 20.

Foto: CSC Ghiroda și Giarmata Vii

Anda DELIU 30 May. 2024, 13:37 Liga 3
Pe aceeași temă