FC Bihor Oradea a rămas fără președinte după ce s-a oprit în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2. Sandor Kulcsar a demisionat: ”Am concluzionat că e mai bine să las locul altcuiva”

Marius ANGHEL 08 Jun. 2023, 18:06 Liga 3
FC Bihor Oradea a rămas fără președinte după ce s-a oprit în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2. Sandor Kulcsar a demisionat: ”Am concluzionat că e mai bine să las locul altcuiva”

FC Bihor Oradea a câștigat Seria a 10-a a Ligii 3 în acest sezon, însă s-a oprit în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2 după ce a pierdut dubla manșă în fața echipei din Mureș Unirea Ungheni, clasată pe locul 2 în Seria a 9-a.

A fost 1-1 la Ungheni și 2-3 la Oradea, astfel că municipiul reședință al județului Bihor mai pune un an în plus fără să aibă club cel puțin la nivelul Ligii 2.

După acest eșec, președintele clubului, Sandor Kulcsar (57 de ani), și-a anunțat demisia.

Sandor Kulcsar a demisionat de la FC Bihor Oradea

Sandor Kulcsar a fost numit ca președinte la FC Bihor Oradea în vara anului 2022, la începutul sezonului recent încheiat, când au avut loc schimbări importante în fotbalul orădean și numirea sa s-a dorit o lovitură de imagine.

Fostul atacant al FC Bihor, Victoria București, Bekescsaba Elore, Diosgyor, Ferenczaros, Siofoc, Nyiregyhaza Spartacus sau Bocs, ultimele șase din Ungaria, și-a prezentat, zilele trecute, demisia din funcția de președinte al FC Bihor Oradea, echipă reapărută în fenomen vara trecută, când autoritățile au decis schimbarea numelui din CA Oradea. Aceasta din urmă evoluase în sezonul trecut în barajul de promovare, pierzând tot în faza semifinală, contra Hunedoarei, 2-4 acasă și 0-0 în deplasare.

”În prima fază am avut o discuție cu Șerban Sere și Ovidiu Mureșan în Comitetul Director, în care am anunțat că nu vreau să mai continui în condițiile actuale. Marți am discutat și cu domnul primar și am concluzionat că e mai bine să las locul altcuiva. Este o demisie verbală, iar mâine o să o trimit și în scris.

Sentimentele sunt împărțite la despărțire. La capitolul satisfacții, parcursul peste așteptări al echipei în acest sezon în condițiile unui buget mic. Consider că mi-am făcut treaba, că am supărat pe unii sau pe alții îmi asum. Predau clubul cu bani în cont, nu cum l-am preluat când erau cheltuiți bani în avans. Le mulțumesc suporterilor și echipei”, a declarat Sandor Kulcsar pentru Bihon.

Kulcsar urma să fie demis din funcția de președinte

Potrivit Bihoreanul, Sandor Kulcsar a anticipat că urmează să fie demis și a preferat să demisioneze. Motivul? ”Stilul managerial deficitar al președintelui a fost reclamat factorilor decidenți de mai mulți colaboratori din cadrul clubului”.

Aceeași sursă susține că Primăria Oradea, atunci când a revitalizat FC Bihor, în vara anului 2022, când a decis schimbarea denumirii clubului CA Oradea, și-a propus să încerce promovarea în Liga 2 în sezonul competițional 2023-2024.

Cu alte cuvinte, acum, FC Bihor nu prea și-a dorit promovarea în liga secundă, lucru care s-a tot zvonit încă dinainte de încheierea play-off-ului.

  • 2015-2016 a fost ultimul sezon în care Oradea a avut echipă în Liga 2, pe FC Bihor Oradea, altă FC Bihor față de cea actuală. Au trecut 7 ani și se vor împlini cu siguranță 8, în cazul în care Oradea va reuși promovarea în liga secundă în vara lui 2024.
  • Luceafărul Oradea, prezentă în Liga 2 până în 2018-2019, când s-a retras pentru a se salva retrogradata ACS Energeticianul, acum numită Viitorul Pandurii Târgu Jiu, cealaltă echipă condusă din umbră de Nicolae Sarcină, nu a reprezentat Oradea, deoarece ea și-a desfășurat activitatea și o face în continuare în Liga 4, la Sânmartin.
Marius ANGHEL 08 Jun. 2023, 18:06 Liga 3
Pe aceeași temă