Filiaşiul şi Bihorul au păstrat suspans şi pentru returul de la Oradea. A fost remiză în Oltenia în prima manşă a barajului semifinal pentru Liga 2. Florin Farcaș: ”Rezultatul mă nemulţumeşte”

Cosmin STAICU 22 May. 2024, 22:38 Liga 3

În fotbal, Filiaşiul s-a remarcat prin prezenţa pe afişul primului joc din istoria Universităţii Craiova (U.N.S.R. Craiova, la acea vreme), un amical datat pe 5 septembrie 1948, şi prin parcursul de acum doi ani din Cupa României, când a venit din străfundurile competiţiei şi a atins sferturile de finală, fiind eliminată, într-un meci de pus în ramă, pe ”Ion Oblemenco”, tot de formația din Bănie.

În ultimii ani, gruparea doljeană a pretins mai mult şi la nivelul Ligii a 3-a, disputând play-off-ul de promovare și ajungând în semifinala cu CSM Reșița în primăvara trecută, iar anul acesta a obţinut din nou locul 2 în Seria 7, pretabil pentru o confruntare cu Bihorul, echipă care a făcut legea în Seria 8. Cu prim-planul confiscat de ani buni de echipa de baschet, Oradea tinde să revină şi la fotbal la cel mai înalt nivel şi primii paşi implică şi astfel de baraje de promovare, la fel ca în cazul Corvinului, proaspăta câştigătoare a Cupei României.

Remiză între ACSO Filiași și FC Bihor Oradea, scor 1-1, în manșa tur a semifinalei barajului de promovare în Liga 2

Orădenii au descins în Bănie însoţiţi şi de o micuţă galerie, confirmându-şi statutul de favorită şi prin joc, numai că ocazii n-au produs decât rar şi exclusiv din faze fixe. La cea care ar fi de amintit, Alexandru Stoian a ţintit bara, cu o deviere interesantă pe colţul lung.

Meciul în sine a avut mai multă încrâncenare decât fotbal, iar reacţiile de pe marginea terenului şi nu numai au fost mai atractive decât fazele de joc. Repriza a doua a adus totuşi şi goluri, câte unul în fiecare poartă. Oaspeţii şi-au concretizat plusul de iniţiativă şi l-au dat pe primul, după o oră de joc, la o fază cursivă pe partea dreaptă, finalizată de fostul ”under” al lui Dan Petrescu la CFR Cluj, Adrian Gîdea. Oltean la origine, jucătorul de 24 de ani a preluat ideal pentru a trimite la vinclu mingea, din mijlocul careului, în minutul 60.

Golul oaspeţilor a scos şi Filiaşiul la joc, dar numai cât să egaleze, dintr-o fază fixă. Dănuţ Scuturoiu a scuturat plasa la colţul scurt, apărând ideal la prima bară, într-o schemă ce pare lucrată la antrenament de elevii lui Victor Naicu, pe centrarea din corner.

Florin Farcaș, după remiza de la Filiași: ”Rezultatul mă nemulţumeşte, dar este un rezultat care ne dă încredere şi ne dă speranţe pentru calificare”

Până la final n-au mai fost faze interesante, iar egalul păstrează suspansul şi pentru a doua manşă, care se joacă sâmbătă, de la ora 17:30, pe stadionul ”Iuliu Bodola” din Oradea.

”A fost o partidă destul de echilibrată doar în unele momente ale jocului. Per ansamblu, noi am început destul de bine, am controlat jocul, ne-am creat două – trei momente bune de a marca, am şi avut o ocazia mare, o bară, a lui Stoian, apoi o ocazie a lui Ciocan. Despre joc, pot să spun doar că în prima repriză mi-aş fi dorit ca echipa să aibă mult mai mult curaj. Am fost puţin temători şi un pic ezitanţi în ceea ce înseamnă construcţia în zona mediană, dar a doua repriză parcă am început mai bine, am controlat jocul, am marcat, am avut 1-0, dar apoi a venit o fază fixă la care am luat gol, după un corner. Rezultatul mă nemulţumeşte, pentru că mi-aş fi dorit să câştig, pentru că aveam oportunitatea să câştigăm, dacă aveam mai multă încredere şi mai mult curaj, dar, până la urmă, eu spun că este un rezultat care ne dă încredere şi ne dă speranţe pentru calificare”, a declarat, după jocul tur cu Filiașiul, antrenorul echipei FC Bihor, Florin Farcaş.

Învingătoare dublei manșe dintre FC Bihor Oradea și ACSO Filiași întâlnește câștigătoarea barajului semifinal dintre CSC Ghiroda şi Giarmata Vii și SSU Politehnica Timișoara. În tur, Ghiroda s-a impus cu scorul de 2-0 la Timișoara, astfel că, cel mai probabil, aceasta va fi formația care se va impune în dublă manșă.

  • Toate cele zece rezultate din turul semifinalei barajului pentru promovarea în Liga 2 le poți vedea AICI.

ACSO FILIAŞI (lsS7) – FC BIHOR ORADEA (l1S8) 1-1

Dănuț Scuturoiu 66′ / Adrian Gîdea 60′

ACSO Filiaşi: Găgeatu – Armăşelu, M. Florea (S. Popa 46′), Vîlcică (Guţă 77′), Ed. Dina, Stăiculescu – Mituleţu, Rogoveanu (cpt.), Rob. Petre (Al. Vulpe 90+3′) – Scuturoiu, Cioablă
Rezerve neutilizate: Afrim – C. Dobre, Foresti, Duriţă, Rob. Oprea, C. Calu
Antrenor: Victor Naicu

FC Bihor Oradea: Pînzariu – C. Jurj, Preklet, Băican, Al. Stoian – Calugher (Chitaş 59′), Ric. Farcaş (cpt.), Vînău (Andr. Moga 80′) – Sg. Ciocan (Bg. Vasile 68′), Sg. Jurj (Tincău 80′), Gîdea
Rezerve neutilizate: Bob – Gagyi, Gal, Hosu, Ioviţă
Antrenor: Florin Farcaş

Stadion: Orăşenesc (Filiaşi – Dolj). Spectatori: 500. Arbitru: Eduard Ioniță (Tulcea). Asistenți: Daniel Vlase (Galaţi) și Florin Iftode (Târgu Bujor – Galaţi). Rezervă: Florin Adrian Sava (Vânători – Galaţi). Observator arbitri: Bogdan Velicu (Bucureşti). Delegat joc: Laurenţiu Dumitru Nistor (Moreni).

Foto: FC Bihor Oradea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/olimpic-zarnesti-a-pierdut-mansa-tur-a-barajului-cu-scm-ramnicu-valcea-19317090

https://liga2.prosport.ro/liga-3/meciurile-tur-din-faza-semifinala-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-19316989

Cosmin STAICU 22 May. 2024, 22:38 Liga 3
Pe aceeași temă