Dorin Goian revine ca antrenor la Foresta Suceava. Anunțul clubului de pe Areni

Marius ANGHEL 14 Jul. 2022, 12:37 Liga 3
Dorin Goian revine ca antrenor la Foresta Suceava. Anunțul clubului de pe Areni

Foresta Suceava are un nou antrenor principal, după ce la începutul săptămânii a anunțat demisiile președintelui Andrei Ciutac și vicepreședintelui Mihai Ungurian și comunica instalarea lui Gabriel Clim ca nou președinte.

Dorin Goian revine pe banca echipei Foresta Suceava

Fostul internațional Dorin Goian (41 de ani) revine la clubul sucevean și îi va fi din nou antrenor.

Acesta a mai condus Foresta în perioada iunie – octombrie 2020, tot în Liga 3, după ce mai înainte i-a fost chiar președinte executiv, în perioada iulie 2016 – ianuarie 2017, când echipa era în Liga 2 și trecea de la denumirea de Rapid CFR la Foresta.

Goian va conduce primul antrenament luni, 18 iulie, când are loc reunirea echipei.

”Bine ai revenit, Dorin Goian!
Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu Dorin Goian, acesta urmând să preia conducerea băncii tehnice a Forestei pentru noul sezon.
Primul antrenament condus de noul antrenor al „galben-verzilor” va avea loc pe data de 18 iulie, atunci când este programată reunirea lotului”, a transmis Foresta Suceava prin intermediul paginii sale de Facebook.

  • Dorin Goian are din primăvara anului 2021 licența de antrenor PRO UEFA, cea de nivelul cel mai ridicat în fotbalul românesc.

Goian a fost și președinte executiv la Foresta. Pleca nemulțumit de autoritățile locale

Prima experiență ca antrenor principal a lui Goian a fost la rivala județeană a Forestei, la Bucovina Rădăuți, tot în Liga 3, în perioada iulie 2018 – ianuarie 2020.

La începutul anului 2020, cu trei zile înainte de reunirea Bucovinei, Dorin Goian demisiona, invocând motive personale. Echipa din Rădăuți se afla în acel moment pe locul 4 la finalul turului în Seria 1 a Ligii 3. Cu un sezon înainte, cu el antrenor, Bucovina încheia campionatul pe locul 2 în Seria 1, sub SCM Gloria Buzău, care promova în Liga 2.

Goian pleca de la Bucovina Rădăuți după ce la finalul turului, după ce pierdea acasă cu Foresta Suceava (scor 0-3), lansa câteva acuzații extrem de dure, lăsând să se înțeleagă că i s-a cerut să piardă în fața sucevenilor, grupare la care, când evolua în Liga 2, a fost președinte.

Ulterior, în iunie 2020, fostul internațional prelua Foresta ca antrenor, unde îi lua locul lui Petre Grigoraș. Nu a rezistat însă prea mult pe banca tehnică la echipa din Suceava, după trei înfrângeri și o victorie cele două părți dându-și mâna pentru a rezilia amiabil contractul. Fizic nu și-au dat mâna în acel moment, fiindcă fostul fundaș era izolat acasă după ce fusese depistat pozitiv cu COVID-19.

Goian i-a fost Forestei inclusiv președinte, când echipa evolua în Liga 2. Numirea sa a avut loc în luna iulie 2016, adică la începutul acelui sezon în care echipa era prezentă pentru ultima dată în eșalonul secund, iar despărțirea avea să se producă după anul nou, în ianuarie 2017. Decizia de a demisiona a luat-o fiindcă era dezamăgit de aleşii locali, cât şi de Consiliul de Administraţie al clubului, condus de Andrei Ciutac. Primăria Suceava este în continuare principala sursă de finanțare a clubului, iar Ciutac tocmai și-a dat demisia din puncția de președinte executiv, însă rămâne în continuare la echipă, în Adunarea Generală a Asociaților, ca membru fondator.

Atât la Bucovina Rădăuți, cât și la Foresta Suceava, Goian l-a avut ca antrenor secund în stafful său pe Daniel Bălan. Cel mai probabil, și acesta va reveni acum la clubul de pe Areni.

Noul președinte și noul antrenor, la aceeași masă înainte ca Foresta să anunțe schimbările din această vară

Liga2.ro anticipa numirea lui Dorin Goian ca antrenor la Foresta.

Nu cu mult timp în urma anunțului oficial în care Gabriel Clim era anunțat noul președinte al Forestei, acesta se fotografia alături de Ciprian Anton (președintele AJF Suceava și fost președinte la Cetate Suceava), Dorin Goian (fost președinte și antrenor la Foresta), Bogdan Tudoreanu (antrenor de casă al Forestei), Daniel Bălan (fost jucător și antrenor secund al Forestei), cât și Marin ”Magiun” Barbu într-un local din Suceava.

”The old Foresta – the new Foresta”, scria Anton la poza postată pe pagina sa de Facebook, semn că viitorul echipei era dezbătut de ceva timp, după ce Foresta a ratat pentru al patrulea sezon la rând promovarea/revenirea în Liga 2.

În cel mai recent sezon de Liga 3, Foresta Suceava a terminat sezonul regular pe locul 2 în Seria 1, la cinci puncte în spatele celor de la Dante Botoșani, iar în play-off-ul seriei formația suceveană a terminat tot pe poziția a 2-a, la patru puncte în spatele botoșănenilor. S-a mers în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, unde Foresta a pierdut contra celor de la SC Oțelul Galați (liderul Seriei a 2-a a Ligii 3): 0-1 acasă și 0-2 în deplasare.

  • Ca fotbalist, Dorin Goian, originar din Suceava, a evoluat pentru Foresta Fălticeni, Gloria Buzău, Ceahlăul Piatra Neamț, FCM Bacău, Steaua (actuala FCSB), Palermo (Italia), Glasgow Rangers (Scoția), Spezia (Italia) și Asteras Tripolis (Grecia). S-a retras din carieră în 2016, după care prelua Foresta ca președinte. Pentru naționala României are 69 de meciuri și 5 goluri.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/schimbari-drastice-la-foresta-suceava-dupa-esecul-din-sezonul-trecut-presedintele-si-vicepresedintele-si-au-dat-demisiile-dar-va-fi-numit-si-un-nou-antrenor-clubul-pasibil-de-fuziune-19237163

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dorin-goian-si-a-reziliat-contractul-cu-foresta-suceava-nu-am-avut-rezultate-si-nici-jocul-echipei-nu-mergea-dar-parca-toate-au-fost-impotriva-noastra-19151513

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dorin-goian-de-la-presedinte-la-antrenor-la-foresta-suceava-ce-spunea-fostul-international-cand-alegea-sa-demisioneze-din-conducere-si-ce-spune-acum-cand-revine-alaturi-de-aceeasi-parteneri-de-care-19135661

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stiri/soc-la-radauti-dorin-goian-si-a-dat-demisia-de-la-bucovina-veti-ramane-tot-timpul-milionarii-mei-mesajul-fostului-international-pentru-jucatori-18720603

Marius ANGHEL 14 Jul. 2022, 12:37 Liga 3
Pe aceeași temă