Din Delta Dunării, în Comitet, via Tomșani

14 Feb. 2012, 11:02 Liga 3
Din Delta Dunării, în Comitet,** via Tomșani

Un tulcean – Virgil Munteanu, ar putea reprezenta în Comitetul Executiv al FRF, un club cu sediul în Prahova – echipa din Tomșani, care se mută de la Mizil în Dâmbovița, la Moreni și „visează” să fie „noua Unirea Urziceni”, undeva pe lângă București, în viitorul apropiat!

Clubul cumpărat de Radu Călin, de la Ion Mihai, în vară, cunoaște transformări spectaculoase, incredibile chiar, pentru nivelul ligii a III-a. Deși pe loc retrogradabil, Prahova Tomșani se pregătește pentru… divizia B, la anul. A transferat jucători care au titlul de campion al României în palmares – Borbely, Ochiroșii sau Petean, efectuează un cantonament în Antalya și are drept șef un „nume greu”, dar nu în fotbal! Este vorba despre Virgil Munteanu, care este „debutant” în fotbal, dar are multe experiențe de conducere, în „CV”, ceea mai importantă fiind aceea de guvernator al Rezervației Biosferei Deltei Dunării și președintele complexului de cinci stele Delta Nature Resort din Somova!

Munteanu, nu numai că a trecut de la cei 5 ani ca „guvernator al Deltei” la „micile războaie” din liga a III-a la fotbal, dar se gândește că poate face carieră în noul domeniu, care îl pasionează. Astfel, chiar astăzi, când urmau să se desfășoare alegerile pentru Comitetul Executiv al FRF, președintele de la Tomșani intenționa să candideze pentru unul dintre cele două posturi, ocupate acum de Ștefan Stana (ACS Berceni) și Cristi Bobar (Reșița).

Cum întâlnirea FRF-ului cu mebrii afiliați s-a amânat din cauza problemelor legate de vreme, intenția fostului guvernator de a sta „la masă” cu „Nașu” și „Mitică” s-a amânat și ea, dar rămâne valabilă. „Participarea la alegerile pentru stabilirea reprezentantului Ligii a III-a în Comitetul Executiv este o posibilitate, tocmai pentru a împărtăși și a extinde ideile de constructie a acestui proiect (n.r. gândit la Tomșani) și, poate, de replicarea lui în alte zone din România, pentru ca vedem cu toții ce se întâmplă. E nevoie de construcție, pornind de la bază” – declara Virgil Munteanu, «guvernatorul» care a pus ordine, cinci ani în «jungla» Deltei Dunării și vrea, acum, să se lupte și cu «rechinii» din fotbal.

„Un pescar pe care-l cunosc, nea Vanea din Pardina, s-a luptat cu un monstru de sturion de 170 de kg și a luat pe el, pe loc, cash, 350 de milioane de lei. Cum vi se pare? Asta înseamnă că noile reguli funcționează, că se pot face și ecologie, și protecție, și conservare a mediului, și pescuit și toată lumea să fie mulțumită, inclusiv experții internaționali care vin să evalueze situația. De fapt, ceea ce am reușit a fost să fac lumină în afacerile cu pește din Deltă, să le aduc în legalitate și sub control” – Virgil Munteanu – fost guvernator al Deltei, în «Formula AS».

„Proiectul pe care îl facem are o foarte mare legătură cu copiii. Nouă ni s-a spus, în niște ziare, că suntem un nou «El Dorado» sau așa ceva. În concepția mea, ăsta este un loc unde găsești aurul. Noi, de fapt, căutam copii. Încercăm să construim un proiect, cu o echipă care să activeze în Liga a II-a și care să fie rampă de lansare pentru generații de copii sau pentru copii extrem de talentați, care să fie conduși de o manieră profesionistă” – același Virgil Munteanu – președinte la Prahova Tomșani, în emisiunea „Fotbal la matineu”, realizată de Horațiu Sima.

Articol scris de Marian DIMA

14 Feb. 2012, 11:02 Liga 3
Pe aceeași temă