Călin Cojocaru continuă la Pandurii, în ciuda tuturor problemelor clubului. Antrenorul a aruncat noi săgeți către CEx: „Brașoveanu ne-a spus că mai bine ne retragem”

Deși Pandurii n-a obținut acceptul să legitimeze jucători, antrenorul Călin Cojocaru a decis să rămână la echipa din Târgu Jiu și să abordeze partea a doua a campionatului cu un lot subțire, atât numeric, cât și valoric. Sâmbătă, de la ora 17:00, în prima etapă din 2020, a 22-a a sezonului, Pandurii primește vizita contracandidatei în lupta pentru evitarea retrogradării, CSM Reșița.

Cojocaru speră într-o minune

Călin Cojocaru speră într-o surpriză, în pofida diferenței de valoare dintre cele două echipe. CSM Reșița s-a întărit în pauza de iarnă, prin aducerea mai multor jucători cu experiență, unii chiar de Liga 1.

„Va fi un meci dificil, mai ales în situația în care ne aflăm. N-am reușit să facem transferuri, dar ne-am pregătit bine din punctul meu de vedere, jucătorii au avut o atitudine bună. O să ne pregătim și mai bine în continuare. Sper să facem o figură frumoasă. Toată lumea ne dă victime, dar o să vedeți că o să avem o față frumoasă în returul campionatului. Suntem puțini numeric, dar am creat o familie, aici, la Pandurii, și lucrul acesta mă bucură. Ne pregătim ca și cum am avea toate condițiile și pentru acest lucru vreau să-i felicit pe băieți. Le cer, și știu că pot, mai mult decât au arătat până acum”, a declarat Cojocaru, la conferința de presă premergătoare jocului cu CSM Reșița.

„Nu era fair-play ca să plec”

Antrenorul a dezvăluit și motivele care l-au îndemnat să rămână la Târgu Jiu, deși, miercuri, directorul sportiv Camilian Floroiu afirmase că e posibil să părăsească echipa, după decizia Comitetului Executiv al FRF.

„Am muncit foarte mult de când am venit, am făcut o pregătire foarte bună cu băieții. Nu ar fi fost fair-play din partea mea să-i las ai nimănui. M-am gândit bine, sunt un om puternic, și nu mă doboară orice. Avem un nucleu de 13-14 jucători cu care o să ducem greul acestui retur. Le transmit suporterilor și tuturor celor din oraș să fie lângă echipă, fiindcă Pandurii merită”, a precizat Cojocaru.

Acesta nu înțelege adversitatea autorităților locale față de echipa fanion a orașului. Pandurii nu a fost lăsată să se antreneze vineri pe gazonul noului stadion, care va găzdui meciul de sâmbătă. În schimb, CSM Reșița se va pregăti pe Municipalul din Târgu Jiu!

„Ca să fie cireașa pe tort, am cerut să facem două antrenamente. Joi ne-au dat OK-ul să ne antrenăm pe stadion, dar vineri ne-au spus că nu se poate, fiindcă face Reșița antrenament! Cred că nici în Bangladesh, dacă eram, nu lăsai echipa din alt oraș să facă antrenament în locul echipei tale. Pe noi ne-au trimis pe câmp. Mi se pare ireal. Stadionul acesta s-a făcut pentru Pandurii. Am crezut că le-am văzut pe toate. Nu ne-au lăsat să jucăm niciun amical pe noul stadion. Nici măcar nu ne-au lăsat să ne antrenăm înaintea jocului. Vine Craiova (n.r. – echipa lui Adrian Mititelu) și joacă aici pentru o sumă derizorie, dar noi nu putem face amicale”, a declarat, mâhnit, Cojocaru.

„Dacă nu era Condecsu, echipa se desființa demult.” Brașoveanu, contestat

Călin Cojocaru a aruncat săgeți și către CEx, cel vizat fiind Aurel Brașoveanu, unul dintre cei doi reprezentanți ai echipelor de Liga 2. Antrenorul a mai afirmat că  autoritățile locale ar trebui să încheie războiul de la distanță cu Marin Condescu, fost președinte al clubului și, în prezent, principalul creditor de la Pandurii.

„M-a deranjat atitudinea celor care trebuie să ne reprezinte în Comitetul Executiv. Ne-au persiflat. În loc să ne ajute, domnul Brașoveanu ne-a spus că ce ne mai trebuie nouă transferuri dacă suntem aproape de faliment sau că de ce nu ne retragem, că nu mai cheltuim bani. Vreau să-i spun domnului Brașoveanu, care nu știu ce CV îl recomanda în acea funcție, că rolul dânsului e să ne reprezinte intersele. El nu e angajatul federației, ci e pus de cluburi, ca să ne ajute. Nu știu cum am putut trimite în Comitetul Executiv un asemnea reprezentant. Dar ce ne mai miră că nu ne ajută alții, atâta timp cât noi nu ne ajutăm. Mă refer la autorițățile din Târgu Jiu. Am auzit că nu ne ajută că e domnul Condescu la echipă! Păi dacă nu era domnul Condescu, echipa se desființa demult. Nu înțeleg de ce atâta ură. Dacă domnul Condescu ar fi furat bani din club, era la pușcărie acum. Astea sunt scuze care nu-și au rostul. Parcă suntem la grădiniță. Dă bani și verifică modul în care s-au cheltuit”, a completat Cojocaru. 

Înaintea etapei a 22-a, care va debuta vineri, Pandurii e pe locul 19, ultimul, cu 8 puncte, iar adversara de sâmbătă, CSM Reșița, ocupă poziția a 17-a, cu 18 puncte.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă