Sancțiuni dure pentru Recolta Dănceu după meciul tur din barajul de promovare în Liga 3 în care arbitrul a fluierat finalul în minutul 48. FRF a dictat multe jocuri de suspendare pentru cei eliminați

Marius ANGHEL 29 Jun. 2023, 18:33 Liga 4
Sancțiuni dure pentru Recolta Dănceu după meciul tur din barajul de promovare în Liga 3 în care arbitrul a fluierat finalul în minutul 48. FRF a dictat multe jocuri de suspendare pentru cei eliminați

Cazurile jucătorilor și antrenorilor de la Recolta Dănceu, campioana județului Mehedinți, eliminați în manșa tur a barajului de promovare în Liga 3 cu CS Socodor, joc în care arbitrul a fluierat finalul în minutul 48, au fost rezolvate în această săptămână.

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a dictat suspendări chiar și de zece jocuri a sancționat cu amenzi de până la 3.000 de lei, dar a penalizat și clubul cu 10.000 lei.

Doi antrenori și trei jucători de la Recolta Dănceu, cât și arbitrul Vasile Buzea și delegatul de joc Bogdan Pâncu, citați la Comisia de Disciplină și Etică a FRF

Meciul dintre Recolta Dănceu și CS Socodor, din manșa tur a barajului de promovare în Liga 3, desfășurat în data de 17 iunie 2023, s-a încheiat prematur, încă din minutul 48, la scurt timp după marcarea golului de 2-0 de către oaspeți și a fost decis la ”masa verde”, cu 3-0 pentru Socodor, de către Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal.

Imediat după reușita cu numărul doi a campioanei județului Arad, arbitrul Vasile Buzea a eliminat un al doilea jucător al campioanei din Mehedinți și de aici a început circul. S-a creat un meleu în care ”centralul” partidei a fost, potrivit primelor informații primite de la fața locului, lovit, înjurat și stropit cu apă. Arbitrul din Giurgiu a fluierat finalul și a mai arătat alte trei cartonașe roșii.

Octavian Făiniși a fost eliminat primul, în prima repriză, iar înainte să iasă de pe teren a scuipat în direcția arbitrului din Giurgiu. În drumul spre vestiare, Buzea l-a eliminat și pe Robert Țogoe pentru injurii rasiste și o împingere, pentru ca repriza secundă să dureze doar trei minute. După golul lui Florin Dema, Daniel Ciobanu o lovit puternică la nivelul genunchiului și a fost și el eliminat direct, fapt ce a declanșat reacții de nemulțumire din partea gazdelor. Inclusiv primarul comunei Jiana, Stelian Stăncioiu, antrenor și jucător la Recolta Dănceu, a fost eliminat pentru injurii și cuvinte rasiste.

Jucătorii eliminați de la campioana județului Mehedinți, Daniel Ciobanu, Octavian Adelin Făiniși și Robert Țogoe, toți trei cadre în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) în afara fotbalului, precum și antrenorii Cosmin Munteanu, de asemenea cadru MAI – la Jandarmeria Mehedinți, cât și Stelian Stăncioiu – primar al comunei Jiana și jucător-antrenor la Recolta, au fost chemați la Comisia de Disciplină și Etică a FRF pentru a dat explicații pentru ieșirile lor.

Interesant este faptul că și arbitru central al meciului întrerupt, Vasile Buzea, este cadru MAI – în cadrul Penitenciarului Giurgiu! Și el a fost chemat la comisie, ca și delegatul jocului, Bogdan Pâncu (Craiova).

10.000 lei amendă și pierderea jocului la ”masa verde”, prima sancțiune pentru Recolta Dănceu

În primă fază, în ședința din 21 iunie, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a decid sancționarea clubului Recolta Dănceu cu înfrângere la ”masa verde”, 0-3, în jocul tur cu CS Socodor și amendarea acestuia cu 10.000 de lei pentru nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocului.

”Reacția mea nu are ce caută pe terenul de fotbal. Corect, am greșit și suport consecințele, dar nu ce a scris «cavalerul fluierului» că a fost lovit cu piciorul și pălmuit, că a fost prins de față și împins. În plus, acesta spune că au intrat suporterii pe teren și de asta a oprit meciul. Din nou neadevărat!”, reacționa Daniel Ciobanu, jucătorul eliminat la faza în care arbitrul a decis să fluiere finalul jocului.

Recolta Dănceu amenința că dacă va primi sancțiuni de peste 50.000 de lei intenționează să nu se prezinte la retur și să nu se mai înscrie sezonul următor în campionatul Ligii a 4-a din Mehedinți, nici măcar în Liga 5.

FRF a dat, în primă fază, așa cum am scris, amenda de 10.000 de lei și pierderea jocului la ”masa verde”, astfel că Recolta s-a prezentat la retur.

Doi jucători au fost suspendați câte 10 jocuri, altul 3 jocuri, iar antrenorul-primar a primit 4 jocuri de suspendare

A doua sancțiune a venit în urma ședinței din 28 iunie a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Jucătorii Daniel Ciobanu și Octavian Făiniși au primit fiecare câte o suspendare de 10 jocuri și o amendă de 3.000 lei, în timp ce jucătorul Robert Țogoe a primit o suspendare de 3 jocuri și o amendă de 1.700 lei.

Antrenorul secund Stelian Stăncioiu, primarul, a fost suspendat 4 jocuri și a primit o penalitate sportivă de 2.000 lei.

Pe lângă acestea, și Recolta Dănciu a fost penalizată sportiv cu 10.000 lei, pentru același lucru pentru care la 21 iunie a primit prima amendă.

Antrenorul principal Cosmin Munteanu, citat și el la comisie, nu a fost sancționat.

  • Per total, Recolta Dănceu trebuie să plătească în urma jocului tur cu CS Socodor amenzi de 29.700 lei și s-a ales cu trei jucători suspendați pentru mai multe meciuri viitoare.

În retur, Recolta Dănceu s-a impus cu 1-0 în deplasare, însă rezultatul a fost insuficient pentru a trimite partida măcar în reprizele de prelungiri, astfel că CS Socodor a promovat în premieră în Liga 3. În jocul retur n-au mai fost niciun fel de probleme.

Imagini cu momentele care au dus la finalul prematur al meciului Recolta Dănceu – CS Socodor:

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/frf-a-stabilit-grupele-si-meciurile-din-faza-regionala-a-cupei-romaniei-finalele-nu-se-mai-joaca-pe-teren-neutru-19276406

https://liga2.prosport.ro/liga-4/cs-socodor-a-promovat-in-liga-3-dar-bucuria-aradenilor-a-fost-moderata-dupa-esecul-diu-mansa-secunda-cu-recolta-danceu-de-ce-ne-era-frica-nu-am-scapat-19275993

https://liga2.prosport.ro/liga-4/mansa-retur-a-barajului-de-promovare-in-liga-3-cele-20-de-jocuri-incep-de-la-ora-1730-19275847

https://liga2.prosport.ro/liga-4/au-luat-o-pe-aratura-actiuni-reprobabile-cu-politisti-si-primar-in-prim-plan-la-unul-dintre-barajele-pentru-promovarea-in-liga-3-au-lovit-scuipat-si-insultat-arbitrul-iar-acesta-a-pus-capat-joculu-19275314

Marius ANGHEL 29 Jun. 2023, 18:33 Liga 4
Pe aceeași temă