Au luat-o pe arătură! Acţiuni reprobabile cu polițiști și primar în prim-plan la unul dintre barajele pentru promovarea în Liga 3. Au lovit, scuipat și insultat arbitrul, iar acesta a pus capăt jocului în minutul 48

Călin MNERIE, Marius ANGHEL 18 Jun. 2023, 10:50 Liga 4
Au luat-o pe arătură! Acţiuni reprobabile cu polițiști și primar în prim-plan la unul dintre barajele pentru promovarea în Liga 3. Au lovit, scuipat și insultat arbitrul, iar acesta a pus capăt jocului în minutul 48

Prima manșă a barajului de promovare în Liga 3 dintre Recolta Dănceu și CS Socodor s-a încheiat după doar 48 de minute de joc, la scorul de 2-0 în favoarea echipei oaspete.

Imediat după reușita cu numărul doi a campioanei județului Arad, arbitrul Vasile Buzea, din Giurgiu, a eliminat un al doilea jucător al campioanei din Mehedinți și de aici a început circul.

S-a creat un meleu în care ”centralul” partidei a fost lovit, înjurat și stropit cu apă. Automat, arbitrul din Giurgiu a fluierat finalul și, cel mai probabil, Dănceul va pierde la ”masa verde”, 0-3, va avea cel puțin trei jucători suspendați și barajul e compromis înainte de meciul retur de peste o săptămână.

  • Agresorii, eliminații, sunt polițiști și primar în viața de zi cu zi.

Dumitru Copil a deschis repede conturile în barajul Dănceu – Socodor. Recolta a rămas în 10 din minutul 39

Până să ajungem la evenimentele reprobabile din debutul părții secunde a jocului desfășurat pe stadionul Recolta din Dănceu, să spunem că CS Socodor a fost autoritară în deplasarea din județul Mehedinți. Susținută de aproximativ 60 de fani, dar și de primarul comunei, Ioan Jura, gruparea arădeană a luat avantaj pe tabelă încă din minutul 7.

Unul dintre cei mai talentați români din urmă cu 15 ani, Dumitru Copil, a avut o execuție imparabilă, din voleu, ce s-a dus sub transversala porții lui Noană. Același fotbalist, dar și Pirtea au mai irosit două oportunități bune, iar repriza s-a încheiat cu eliminarea lui Octavian Făiniși.

Mijlocașul era unul dintre cei trei jucători avertizați ai gazdelor, iar al doilea ”galben”, din minutul 39, l-a trimis mai repede la cabine. Dar nu înainte ca el să scuipe în direcția arbitrului din Giurgiu.

Lucrurile au scăpat de sub control în debutul părții secunde. Buzea a fluierat finalul în minutul 48

În drumul spre vestiare, Buzea l-a eliminat și pe Robert Țogoe pentru injurii rasiste și o împingere, pentru ca repriza secundă să dureze doar trei minute. În primul dintre ele, Florin Dema a marcat din apropiere pentru 2-0, dar înainte de a trimite în plasă a primit o lovitură puternică la nivelul genunchiului din partea lui Daniel Ciobanu (foto 2).

”Galben” și ”roșu” și pentru acesta din urmă, care și-a pierdut cumpătul, lovindu-l cu piciorul și cu palma pe ”centralul” Buzea.

Îmbrăcat în civil, Făiniși a revenit pe gazon și, printre înjurături cu tentă rasistă, l-a și stropit cu apă pe arbitrul de centru, care a considerat că lucrurile au scăpat de sub control și a fluierat finalul.

Inclusiv primarul comunei Jiana, Stelian Stăncioiu, care mai joacă din când în când la Dănceu la cei 65 de ani ai săi, dar este și antrenor secund al echipei, nu i-a menajat pe arbitri la vestiare. Cioara a fost pasărea cel mai des pomenită de gazde cu referire la arbitrul de centru. Inclusiv primarul-antrenor-jucător a primit cartonașul roșu.

Petrică Crișan: ”Regretăm evenimentele de la final, am fi dorit să câștigăm pe teren acest meci”

Socodorul s-a bucurat preț de un minut alături de galeria venită de la 330 de kilometri distanță, însă nu consideră lupta deja câștigată, chiar dacă se va impune la ”masa verde” cu 3-0, iar adversarii nu se vor putea baza pe mai mulți jucători.

”Regretăm evenimentele de la final, am fi dorit să câștigăm pe teren acest meci, pe care l-am pregătit foarte bine. Aveam 2-0 pe tabelă, jucasem foarte bine, băieții au respectat sarcinile antrenorului, mai ales după ce aseară am aflat toate detaliile despre adversarii noștri. Ne-a surprins neplăcut agresivitatea echipei gazdă, eliminările, zicem noi, au fost corecte și oricum nimic nu justifică ceea ce s-a întâmplat la final. Dar, cine greșește plătește, noi ne vedem de drumul nostru, mai este un meci retur, chiar dacă vom porni de la 3-0, nu e gata nimic. Astăzi ne bucurăm pentru meciul bun și vrem să le mulțumim din suflet suporterilor noștri și oficialităților locale care ne-au susținut atât de departe de casă. Nu-i uităm nici pe sponsorii noștri, care ne-au asigurat toate condițiile în această deplasare făcută încă de vineri. La cald, cei de la Dănceu spuneau că nu se vor mai prezenta la meciul de la Socodor, dar la plecare se răzgândiseră deja. Îi așteptăm peste o săptămână la noi, sperăm să fie un meci plăcut de fotbal și cel mai bun să câștige și să promoveze”, a spus Petrică Crișan, președintele celor din Socodor.

Trei dintre eliminați sunt polițiști, iar altul este primar!!

Modul în care au reacționat cei de la Recolta Dănceu este reprobabil, însă și mai condamnabil este comportamentul acestora, ținând cont de ceea ce reprezintă ei în viața de zi cu zi.

Din informațiile Liga2.ro, Octavian Făiniși, Robert Țogoe și Daniel Ciobanu, adică eliminații, sunt, nici mai mult, nici mai puțin, cadre în Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Primul este angajat la Poliție, iar ceilalți doi sunt ”mascați”, deci de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, unitatea centrală a Poliției Române.

Toți sunt învățați cu violența, agresivitatea, de toate tipurile, și nu au evitat să le utilizeze chiar ei într-un mediu în care nu au ce să caute: la sport, pe terenul de fotbal. S-au crezut mai presus de orice.

  • Aceștia au fost eliminați de arbitrul Vasile Buzea după ce au jignit, au înjurat ca la ușa cortului, au scuipat sau au lovit.

Un alt eliminat de la Recolta Dănciu, ultimul, a fost antrenorul secund – jucător Stelian Stăncioiu. Acesta este primar al comunei mehedințele Jiana. Funcția pe care o are nu l-a împiedicat în niciun fel să se comporte suburban.

De altfel, lotul echipei campioană a județului Mehedinți este înțesat de oameni care ar trebui să asigure ordinea şi liniştea publică. Din informațiile Liga2.ro, sunt peste zece polițiști, cadre MAI, la Recolta Dănceu și activează ca jucători în timpul liber.

Contactat telefonic, Cosmin Munteanu, antrenorul Recoltei, nu a dorit să dea niciun fel de declarații, iar primarul Stelian Stăncioiu nu a răspuns la telefon.

  • Recolta Dănceu: Noană – Vacuța, Crac, Ciobanu, Ciochină – A. Făiniși, A. Mangu, Băloi, Crăiașu – D. Mangu (Boboescu 46), Negrescu
    Rezerve neutilizate: Taerel – Pavel, Enea, Piciorgros, Togoe, Bruca, Ghițoaica, Ștefan
    Antrenor: Cosmin Munteanu
  • SC Socodor: Sîrb – Ciornei, Gherheș, Pele, Țoca – Turcuș, Dema – Copil, Al. Lezeu, Pirtea – Șulea.
    Rezerve neutilizate: Vaida – Olariu, Mako, Flueraș, Faur, Molcuț, R. Popa, Covaci
    Antrenor: Tibor Darasz
  • Arbitru central: Vasile Buzea (Giurgiu). Arbitri asistenți: Gabriel Neagu (Călărași) și Victor Făinaru (Giurgiu). Observatori de arbitri: Fevronia Ion (Craiova). Delegat de joc: Bogdan Mihai Pâncu (Craiova).

Bucuria lui Dumitru Copil după golul marcat în poarta celor de la Recolta Dănceu:

Momentele de bucurie ale celor de la CS Socodor de după fluierul final prematur al arbitrului Buzea:

https://liga2.prosport.ro/liga-4/mansa-tur-a-barajului-de-promovare-in-liga-3-cele-20-de-jocuri-incep-la-ora-1800-echipa-care-urca-la-masa-verde-in-cel-de-al-treilea-esalon-19275248

https://liga2.prosport.ro/liga-4/golgheterul-recoltei-danceu-si-capitanul-echipei-cs-socodor-prefateaza-turul-barajului-de-promovare-in-liga-3-19275121

https://liga2.prosport.ro/liga-4/final-de-infarct-in-liga-a-4-a-arad-cs-socodor-e-noua-campioana-profitand-de-un-gol-in-prelungiri-luat-de-santana-dumitru-copil-e-vedeta-echipei-favorita-la-promovarea-in-liga-3-19273987

https://liga2.prosport.ro/liga-4/recolta-danceu-si-a-pastrat-titlul-la-mehedinti-si-va-avea-o-noua-misiune-imposibila-impotriva-reprezentantei-aradului-pentru-promovarea-in-liga-3-19270816

Călin MNERIE, Marius ANGHEL 18 Jun. 2023, 10:50 Liga 4
Pe aceeași temă