CS Iernut și Ciucaș Tărlungeni au oferit un meci spectaculos în manșa tur a barajului de promovare în Liga 3. Partida, condusă de un arbitru FIFA

Adi MARICA 18 Jun. 2023, 15:17 Liga 4

CS Iernut și Ciucaș Tărlungeni, campioanele județelor Mureș, respectiv Brașov, au terminat la egalitate, scor 2-2 (1-1), manșa tur a barajului de promovare în Liga 3, desfășurată sâmbătă, 17 iunie, pe stadionul ”Cornel Orza” din Iernut.

Deși au condus cu 1-0 și 2-1 cu golurile marcate de Marius Nicodim (21) și Rareș Coltofeanu (63), brașovenii s-au văzut de fiecare dată egalați, Andrei Stoica (32) și Andrei Balea (90), astfel că promovarea se va decide săptămâna viitoare, sâmbătă, 24 iunie, începând de la ora 17:30, la Tărlungeni.

  • Partida tur a barajului de promovare în Liga 3 dintre CS Iernut și Ciucaș Tălungeni a fost arbitrată de la centru de ”ecusonul” FIFA Radu Petrescu.

Spectacol cu patru goluri între CS Iernut și Ciucaș Tărlungeni

Chiar dacă pornea favorită înaintea dublei de baraj, Ciucaș Tărlungeni a avut probleme cu echipa campioană a județului Mureș. CS Iernut, cu Viorel Șaim, fost fotbalist în Liga 2 la FCM Târgu Mureș, în mare formă, le-au pus mari probleme brașovenilor.

Cei de la Iernut au dominat startul jocului, au ratat ocazii bune la poarta lui Căucă, dar brașovenii au reacționat pe contraatac, iar patronul Răzvan Mitroi a ratat singur cu portarul! Imediat a venit și golul, marcat de Marius Nicodim, după o centrare perfectă venită de la ”veteranul” Marian Cristescu din lovitură liberă. Apoi, Coltofeanu a ratat o ocazie mare de a face 2-0.

Gazdele au pus stăpânire pe joc, iar Andrei Stoica a reușit egalarea în minutul 32 cu un șut fabulos de la 20 de metri! Mai mult, mureșenii puteau intra în avantaj la cabine, dar Gliz și Rareș Șuteu au ratat din poziții favorabile.

În debutul părții secunde, tot gazdele au fost la timonă, cu Șaim pericolul numărul pentru fundașii brașoveni. Scăpați de iureșul din startul reprizei, cei de la Tărlungeni au dat lovitura, pe contraatac, Nicodim a șutat de la marginea careului în stâlpul din stânga portarului, iar Rareș Coltofeanu a urmărit și a înscris în poarta goală.

Pe final, la oaspeții a intrat și Marian Constantinescu, care și-a făcut rapid simțită prezența pe teren. ”Nu m-am antrenat de două săptămâni din cauza unei accidentări”, a explicat fostul fotbalist din prima ligă faptul că a stat pe bancă până în minutul 65.

Constantinescu putea marca un gol de senzație cu un șut de la peste 40 de metri, iar pe final l-a servit ideal pe Pricop, însă mijlocașul nu a găsit spațiul porții din 10 metri!

Pe final, cei de la Iernut au luat cu asalt careul brașovenilor, iar în minutul 90 au reușit egalarea. Ungur a șutat de la 20 metri, Căucă a respins în transversală, iar Andrei Balea a urmărit și a împins mingea în plasă din 3 metri.

Ionuț Mitroi: ”E frustrant, puteam mai mult”

S-a terminat 2-2, un rezultat echitabil după cum s-a jucat, iar promovarea se va decide în returul de la Tărlungeni, peste o săptămână.

”E un rezultat bun pentru că am jucat în deplasare. Eu le-am spus băieților încă dinaintea meciului că promovarea se va decide la Tărlungeni. E frustrant, pentru că am condus de două ori și mai ales că am luat gol în ultimul minut. Puteam mai mult, dar trebuie să recunosc că am întâlnit o echipă bună, o echipă tehnică, care a jucat fotbal și a fost preocupată să câștige. Cei de la Iernut au avut o posesie la mai bună, dar și așa fazele mai periculoase le-am avut noi. Puteam închide jocul și la 1-0 și la 2-1. Returul va fi un alt meci, șansele rămân în continuare 50 50 la sută”, a spus Ionuț Mitroi, antrenorul echipei brașovene.

Deși Ciucaș Tărlungeni a avut trei jucători peste 38 de ani, Cristescu (38), Răzvan Mitroi (40) și Marian Constantinescu (41), cel mai vărstic jucător de pe teren a fost Iulian Roman, care în luna august va împlini 44 de ani. Roman a bifat ultimele 10 minute al jocului de la Iernut.

Radu Petrescu și-a făcut încălzirea pentru Manchester la barajul CS Iernut – Ciucaș Tărlugeni: ”Nici măcar nu a transpirat”

Meciul de la Iernut a avut parte de o delegare surprinzătoare din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA). Jocul a fost condus de la centru de arbitrul FIFA Radu Petrescu (40 de ani).

Bucureșteanul a avut parte de un meci ușor, mai ales că cele două echipe chiar au jucat fotbal. Arbitrul FIFA a avut probleme doar când a ieșit la încălzire, pentru că preț de 10 minute a plouat torențial.

”Dacă Vassaras l-a trimis pe Radu Petrescu la noi e clar că suntem de Champions League”, au comentat mucaliții din micuța tribună a stadionului din Iernut, umplută până la refuz de localnici, dar și de suporteri veniți de la Tărlungeni.

Meciul în sine chiar nu i-a pus probleme lui Petrescu. ”Nici măcar nu a transpirat”, au comentat spectatorii.

Ce le-a spus Radu Petrescu jucătorilor de la Iernut și Tărlungeni

În schimb, Radu Petrescu, care imediat după meciul de la Iernut a plecat la Manchester, unde a fost delegat de UEFA ca rezervă a lui Istvan Kovacs la jocul Anglia și Macedonia de Nord din preliminariile CE 2024, a lăudat jocul celor două echipe.

”Am discutat la final cu Radu Petrescu și mi-a spus că e păcat că s-au întâlnit la baraj două echipe bune și că nivelul jocului a fost peste cel al Ligii a 3-a. A arbitrat fără probleme, s-a văzut că e un arbitru de top”, a declarat Răzvan Mitroi, fotbalist și finanțator la Ciucaș Tărlungeni.

CS Iernut: Raul Botezan – Paul Tâmpla, David Precup, Andrei Ungur, Iulian Sîplăcan – Andrei Gliz, Viorel Șaim (Ilie Roman 80′), Andrei Balea, Andrei Stoica, Iulian Șuteu – Rareș Șuteu
Antrenor: Sorin Dumbrăvean

Ciucaș Tărlungeni: Bogdan Căucă – Andrei Leghel, Laurențiu Galborcea, Laurențiu Căpățână, Daniel Foșner (M. Constantinescu 65′) – Leonard Lupu (Raul Dumitrovici 55′), Cristian Burlacu, Marius Nicodim, Rareș Coltofeanu (Pricop 75′) – Marian Cristescu, Răzvan Mitroi (Vlad Moldovan 65′)
Antrenor: Ionuț Mitroi

Arbitru central: Radu Petrescu (Bucureşti). Arbitri asistenți: Ionuț Traian Neacșu și Vasilică Viorel Dobre (ambii din Bucureşti). Observator de arbitri: Claudiu Stețănuți (Năsăud). Delegat de joc: Vlad Căluşer (Bucureşti).

Foto: Monitorul Expres

https://liga2.prosport.ro/liga-4/csc-peciu-nou-ca-si-promovata-in-liga-3-dupa-victoria-categorica-de-la-geoagiu-cel-mai-clar-succes-din-mansa-tur-a-barajelor-19275332

https://liga2.prosport.ro/liga-4/au-luat-o-pe-aratura-actiuni-reprobabile-cu-politisti-si-primar-in-prim-plan-la-unul-dintre-barajele-pentru-promovarea-in-liga-3-au-lovit-scuipat-si-insultat-arbitrul-iar-acesta-a-pus-capat-joculu-19275314

https://liga2.prosport.ro/liga-4/mansa-tur-a-barajului-de-promovare-in-liga-3-cele-20-de-jocuri-incep-la-ora-1800-echipa-care-urca-la-masa-verde-in-cel-de-al-treilea-esalon-19275248

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ciucas-tarlungeni-ataca-promovarea-in-liga-3-cu-veteranii-cristescu-si-constantinescu-19275080

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ciucas-tarlungeni-a-castigat-derby-ul-cu-acsm-codlea-si-a-devenit-campioana-brasovului-cu-doua-etape-inainte-de-final-19272813

Adi MARICA 18 Jun. 2023, 15:17 Liga 4
Pe aceeași temă