Sebastian Micu, coechipier cu unul dintre idolii săi? Fostul portar al CSM Reșița, FC Brașov și CFC Argeș este în curtea unei echipe din SuperLigă

Călin MNERIE 16 Oct. 2023, 15:03 Liga 2
Sebastian Micu, coechipier cu unul dintre idolii săi? Fostul portar al CSM Reșița, FC Brașov și CFC Argeș este în curtea unei echipe din SuperLigă

După Denis Lungu, UTA ar mai putea să transfere un tânăr portar. Îl are în curte pe Sebastian Micu, un goalkeeper de 22 de ani născut la Jimbolia, în județul Timiș, care s-a remarcat prin prestații bune în special în tricoul celor de la FC Brașov, în Liga 2, însă care nu a prins un alt contract după ce formația de la poalele Tâmpei a fost retrogradată de FRF din campionat, în luna august.

Sebastian Micu este la UTA după despărțirea de FC Brașov

La 17 ani, Micu a ajuns la echipa U19 a Rapidului, dar şi la nivel de seniori, în Liga a 4-a. După o accidentare gravă la genunchi care l-a ținut departe de gazon timp de aproape doi ani, a fost împrumutat în Liga a 3-a, la CSM Reșița, în stagiunea 2021-2022.

”Am trecut prin momente grele până să ajung aici. La Rapid am jucat la echipa U19 și la seniori în Liga a 4-a. Am suferit o accidentare urâtă la un meci. Mi-am rupt meniscul și ligamentele la genunchiul piciorul drept. Am făcut o recuperare de aproape doi ani, aveam tijă care să-mi țină rotula, iar după mai bine de un an am fost operat din nou să-mi scoată tija. Îmi ieșise un șurub de la recuperare! M-am recuperat, apoi am ajuns la Reșița unde am apărat, iar în vară am făcut pasul în Liga a 2-a, la Brașov”, declara Micu acum un an de zile într-un interviu pentru Liga2.ro.

Micu are idoli la Bayern Munchen și… UTA

În prima parte a sezonului 2022-2023 a jucat 17 partide pentru FC Brașov în Liga 2 și în Cupa României, iar în ianuarie a trecut la Campionii FC Argeș sub formă de împrumut. A evoluat într-o singură partidă în SuperLigă, într-un eșec cu 1-3 al trupei din Trivale împotriva CFR Cluj.

În această vară, a revenit la formaţia braşoveană, însă din august este liber de contract, când au și existat primele contacte cu UTA. Între timp, pe fir a intrat și FC Botoșani, echipă preluată de Dan Alexa, fostul antrenor al lui Micu sub Tâmpa, dar nu s-a concretizat nimic.

Micu s-a declarat un fan al actualului titular al echipei UTA, Florin Iacob. ”Din străinătate, îmi place Manuel Neuer de la Bayern, un portar complet, iar din România îl apreciez mult pe Florin Iacob de la UTA”, mai afirma tânărul portar pentru Liga2.ro.

Ce spunea Sebastian Micu la începutul lunii septembrie, după despărțirea de FC Brașov, când se afla la Jimbolia. ”Au fost discuții și oferte din Liga a 2-a imediat după decizia TAS, dar nu am dorit să mă grăbesc. Sunt acasă, la Jimbolia, mă pregătesc și sper să să prind un contract bun, de ce nu chiar din Superligă? Eu știu ce pot.”

Se pregătește despărțirea de Kucher?

Se știe că încă din vară, antrenorul echipei UTA, Mircea Rednic, nu ar fi spus nu unei posibile despărțiri de Danylo Kucher. Portarul ucrainean a pierdut lupta pentru tricoul de titular în fața lui Florin Iacob, e unul dintre cei 18 străini din lot și are unul dintre cele mai mari salarii.

La rândul său, Kucher nu este încântat că a devenit portarul de Cupă al arădenilor, dar – pe de altă parte – nici nu și-ar găsi un contract mai bun în momentul de față.

Deocamdată, Micu este în probe, mai ales că nu mai are echipă de două luni de zile, iar Dan Țapoș trebuie să-și dea seama de calitățile sale.

Foto: Alex Nicodim (Mediafax Foto) și Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-victorie-spectaculoasa-in-amicalul-cu-fc-voluntari-19288774

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-a-castigat-amicalul-cu-concordia-dupa-ce-a-revenit-de-la-0-2-19288771

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-merge-perfect-in-liga-2-19288761

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unde-au-ajuns-jucatorii-de-la-fc-brasov-dupa-retrogradarea-din-liga-2-19284146

Călin MNERIE 16 Oct. 2023, 15:03 Liga 2
Pe aceeași temă