Dan Stupar continuă în aceeași serie a Ligii 3 după despărțirea de Crișul. S-a întors la echipa pe care a promovat-o în urmă cu doi ani și are un obiectiv îndrăzneț

Călin MNERIE 03 Jul. 2023, 19:03 Liga 3
Dan Stupar continuă în aceeași serie a Ligii 3 după despărțirea de Crișul. S-a întors la echipa pe care a promovat-o în urmă cu doi ani și are un obiectiv îndrăzneț

Sarabanda schimbărilor de antrenori la echipele arădene din Liga 3 continuă într-un mod amețitor.

Mihai Petcuț s-a despărțit de Progresul Pecica, apoi Dan Stupar de Crișul Chișineu Criș. Adrian Aburdean i-a urmat și și-a încheiat și el contractul cu Șoimii Lipova, pentru ca la scurt timp după aceea să semneze revenirea după doar un an la Criș. L-a copiat și Stupar, care se întoarce la Pecica, în cazul său după doi ani. În plus, de la retrogradata Gloria Lunca Teuz Cermei va trece la Lipova Cristian Todea!

Acest articol este despre revenirea lui Dan Stupar (55 de ani), fost până de curând la Crișul Chișineu Criș, la Progresul Pecica.

Dan Stupar s-a întors la Progresul Pecica: ”Cu el am avut rezultate bune, există și o relație de prietenie…”

Stupar s-a despărțit în urmă cu doi ani de gruparea cu care a promovat pe scena eșalonului trei, în anul 2019, după barajul cu Retezatul Hațeg, alegând Unirea Ungheni. Sezonul trecut, fostul fundaș al echipei UTA a pregătit-o pe Crișul, în timp ce Progrecul Pecica, noua și totodată vechea sa echipă a avut de atunci trei antrenori, pe Sorin Bălu, Bogdan Bozian și Mihai Petcuț.

Cum Petcuț își va continua cariera doar în cadrul Academiei UTA, gruparea ”galben-albastră” a avut nevoie de un nou antrenor, iar ”mariajul” cu Stupar a fost refăcut azi, 3 iulie.

”Ne-am înțeles relativ repede cu Stupi. Cunoaște clubul, jucătorii și știe ce condiții îi putem oferi. Am mai avut două variante, dar am preferat sa lucrăm cu un antrenor pe care îl știm bine. Am făcut împreună lotul de promovare, dar și cel cu care ne-am salvat fără probleme. Am avut rezultate bune împreună, există și o relație de prietenie, Dan Stupar a avut mereu ușa deschisă la Pecica. Chiar în 2021, când ne-am despărțit, a fost – să zicem – o mică neînțelegere. Noi așteptam un răspuns de la el până la o anumită dată, acesta a venit cu o zi mai târziu și noi ne-am înțeles între timp cu Sorin Bălu. Dar, ce a fost a fost, o luăm de capăt , cu un obiectiv normal, considerăm noi, locurile 1-5”, spune Cristian Pilan (foto, în stânga, alături de Dan Stupar), directorul sportiv al celor din Pecica.

Cristian Pilan: ”E normal să ne dorim mai mult”

Dan Stupar a semnat chiar azi un contract pe un an, cu posibilitate de prelungire, urmând a fi ajutat în munca sa de Bogdan Bozian, acesta păstrându-și și statutul de jucător.

”E normal să ne dorim mai mult, să vrem să progresăm. Tuturor din club ne-ar conveni să vedem Progresul în play-off, deși ne așteaptă un an greu cu adversari care s-au întărit și au și ei obiective îndrăznețe. Plus vor reveni cu siguranță două echipe de liga a doua Poli și Ripensia. Avem și noi șansa noastră și mă bucur că Dan s-a înhămat la o treabă serioasă ce ne poate aduce satisfacții tuturor”, a adăugat Pilan.

 

Cum va arăta lotul Progresului?

Vacanța se va încheia la Pecica în data de 10 iulie, adică exact peste o săptămână. Colaborarea cu UTA continuă și până în ziua reunirii cele două cluburi se vor pune la masa tratativelor pentru a stabili ce jucători vor ajunge sub formă de împrumut în ”galben-albastru”.

Cu siguranță, C. Mihai, Sarkozi, Hrezdac, Roșu și Șerengău nu vor mai continua la Progresul… Altfel, clubul le-a prelungit deja contractele lui Zamfir, Morar, Wild, Aldan, Arsene, Bozian și Puie, la care se adaugă și juniorii din pepiniera proprie, Burtic, Răchită, Bănățan, Szep, Gruia, Matyus și Belea.

La Pecica ar putea rămâne și Gomboș, fundașul de 18 ani provenit de la Viitorul. De la UTA, ar putea reveni Borcea, Cîmpan și Stanciu, plus alți tineri fotbaliști din generația (2005) vicecampioană națională, dar și – eventual – doi-trei fotbaliști de culoare aduși de impresarul Cristian Hossu din Ghana și Nigeria!

Opt amicale estivale la Pecica, plus Cupa

Pecicanii și-au făcut și programul de meciuri amicale pentru această vară.

Echipa din ”Pădurice” va intra și în turul întâi al Cupei României pe 2 august, în rest având programate nu mai puțin de opt partide de verificare, cu: UTA 2007 (19 iulie), Avântul Periam (22 iulie), Păulișana Păuliș (26 iulie), Victoria Felnac (29 iulie), Unirea Sântana (5 august), FC Bihor / sau turul doi al Cupei României (9 august), Frontiera Curtici (12 august) și CSC Ghiroda și Giarmata Vii (19 august).

Prima etapă a sezonului 2023-2024 a Ligii 3 e programată pe 26 august.

În sezonul recent încheiat, Progresul Pecica a terminat campionatul regular pe locul 5, cu 23 de puncte acumulate în 18 meciuri. A continuat în play-out, unde după alte zece jocuri a terminat cu un total de 47 de puncte, pe locul 1, astfel că și-a asigurat menținerea în Liga 3 fără nicio emoție.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/retezatul-hateg-s-a-retras-din-liga-3-dupa-un-sezon-in-acest-campionat-anuntul-principalului-finantator-al-clubului-si-reactia-antrenorului-19276651

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adrian-abrudean-se-intoarce-dupa-doar-un-an-la-crisul-chisineu-cris-a-semnat-imediat-dupa-despartirea-de-echipa-pe-care-a-condus-o-in-ultimul-sezon-19276588

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dupa-presedinte-soimii-lipova-schimba-si-la-nivelul-bancii-tehnice-adrian-abrudean-s-a-despartit-de-echipa-din-liga-3-iar-posibilul-inlocuitor-al-sau-este-un-fost-capitan-al-formatiilor-uta-si-gaz-19276514

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dan-stupar-s-a-despartit-de-crisul-chisineu-cris-am-luat-un-proiect-de-la-zero-si-ne-am-indeplinit-obiectivul-19276219

https://liga2.prosport.ro/liga-3/satelitul-neoficial-al-clubului-uta-s-a-despartit-de-antrenorul-mihai-petcut-un-an-bun-tinerii-de-la-uta-au-crescut-mult-mircea-rednic-ca-decide-daca-vreunul-merita-sa-ra-19275039

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/frf-a-stabilit-grupele-si-meciurile-din-faza-regionala-a-cupei-romaniei-finalele-nu-se-mai-joaca-pe-teren-neutru-19276406

Călin MNERIE 03 Jul. 2023, 19:03 Liga 3
Pe aceeași temă