Dacia Unirea Brăila, primele probleme după venirea acționarilor străini. Directorul tehnic a părăsit deja echipa, iar jucătorii africani nu mai ajung. Cine completează lotul și ce se întâmplă cu antrenorul portughez

Răzvan STÎNGĂ 21 Feb. 2023, 14:45 Liga 3
Dacia Unirea Brăila, primele probleme după venirea acționarilor străini. Directorul tehnic a părăsit deja echipa, iar jucătorii africani nu mai ajung. Cine completează lotul și ce se întâmplă cu antrenorul portughez

Dacia Unirea Brăila are primele probleme după schimbarea de acționariat de lunile trecute, când la ultima clasată din Seria 2 a Ligii 3 au ajuns patroni străini. Jucătorii din Africa pe care i-a dorit clubul din Brăila nu au mai venit în România.

Este o problemă legată de vize, astfel că în cele din urmă s-a apelat la alți fotbaliști, din Europa.

Dacia Unirea Brăila, probleme după ce a fost preluată de acționari străini

Președintele formației din divizia a treia, Renato Favero (foto articol, în centru), a vorbit despre ce s-a întâmplat, dar și cum a ajuns Dacia Unirea Brăila, apoi, să aducă fotbaliști din Europa, din ligile inferioare ale anumitor țări, englezi, francezi, portughezi, ale căror acte au fost trimise deja la Federația Română de Fotbal pentru a fi legitimați.

Cu probleme serioase din punct de vedere financiar, Dacia Unirea Brăila vrea să se salveze de la retrogradare, dar va avea mult de tras. În prima parte a sezonului, în 15 partide, nu a reușit să câștige vreun meci, dar conducerea, prin Renato Favero, e încrezătoare.

”Pe acești jucători i-am selectat și urmau să ajungă în România, la Dacia Unirea Brăila. S-a întârziat din cauza problemelor cu obținerea vizelor de la Emigrări. Noi am reluat procedura, sper că cei de acolo s-au lămurit și lucrurile vor intra pe făgașul dorit de noi.

Am venit special la Brăila ca să rezolv problema completării lotului și deja o serie de fotbaliști au fost înregistrați la FRF. Este vorba despre mijlocașul stânga cu dublă cetățenie, franceză și engleză, Paul Varnica, vârful de atac portughez Anael Edmilson, mijlocașul congolez Isaac Kabamba, un alt atacant din Senegal, Amadou Bamba, mijlocașul francez Sangare Oumar, mijlocașul argentinian Lautaro Garelli și mijlocașul central portughez Feliciano Mendez. Ar mai fi vorba despre un fundaș central francez care evoluează în Liga a 2-a. Lautaro și Oumar sunt deja la Brăila, iar în weekend au mai venit Varnica și Edmilson.

Ceilalți așteptau certificatele de transfer internaționale și cel târziu până miercuri, 22 februarie, vor sosi și ei la echipa noastră. Obiectivul este clar, evitarea din punct de vedere sportiv a retrogradării”, a explicat Renato Favero, conform Obiectiv Vocea Brăilei.

Directorul tehnic a plecat deja de la Dacia Unirea Brăila, dar antrenorul Joao Pinto rămâne momentan

Însă, mai sunt și alte probleme la Dacia Unirea Brăila, cu privire la faptul că directorul tehnic Gianluca Pavanello a plecat la altă echipă, un alt proiect, din afara României, iar în acest moment se caută soluții și cu privire la terenul pe care echipa va evolua în meciurile de pe teren propriu.

În plus, existau discuții conform cărora antrenorul Joao Pinto va pleca de la echipă pentru că jucătorii africani nu au mai venit, însă a decis să rămână și în condițiile actuale, pentru că i s-a garantat aducerea unor fotbaliști din Europa.

Directorul tehnic, Gianluca Pavanello, care a fost doar un colaborator al nostru, a ales să plece în altă parte, acesta nu a făcut parte din conducerea executivă și nici antrenorul cu portarii, Christian Minardi, nu mai vine. Staff-ul tehnic va fi format din antrenorii Pinto și Samuilă și vom mai aduce un antrenor cu portarii”, a mai spus Renato Favero, iar vicepreședintele Vasile Popa a completat:

Pentru continuarea proiectului erau două condiții de bază, cel al completării lotului cu fotbaliști profesioniști și găsirea unor soluții pentru a disputa meciurile oficiale și de antrenament. Este adevărat că lucrurile au trenat pentru că am întâmpinat probleme la Emigrări privind vizele celor nouă jucători pe care președintele Renato Favero îi dorește la Dacia Unirea.

De aceea, concomitent cu reluarea formelor pentru a-i aduce pe jucătorii din Nigeria și Coasta de Fildeș, am trecut la planul B. Și opt fotbaliști profesioniști care joacă în Europa sunt deja transferați la Dacia Unirea. Foarte mulți brăileni credeau că noul antrenor, Joao Pinto, va părăsi echipa brăileană din cauza faptului că nu i-au fost aduși jucătorii promiși.

Dar este un luptător și cerințele acestuia au fost îndeplinite. Acum să sperăm că având sprijinul administrațiilor locale din județul nostru să rezolvăm repede și problema terenului de antrenament și al celui pentru disputarea meciurilor oficiale.

Speranța noastră de a juca pe terenul Progresul, din campionatul următor, poate deveni realitate, dar până atunci mai avem meciuri din actualul sezon competițional.

Sperăm să continuăm colaborarea cu Primăria Romanu, așteptă să fim chemați pentru a semna noul contract de colaborare. Și cu acest prilej le mulțumesc celor de acolo pentru că ne-au sprijinit”.

Dacia Unirea Brăila, pe ultimul loc în Seria 2 din Liga 3

Dacă problemele financiare ar putea dispărea de la Dacia Unirea Brăila în urma venirii investitorilor italieni și argentinieni, e clar că mai e de rezolvat și problema sportivă, Dacia Unirea Brăila având doar 1 punct în urma a 10 etape scurse din campionat, exact la finalul turului Seriei 2 din Liga 3.

În plus, a marcat doar patru goluri, a primit 50 și e la trei puncte de penultima clasată, locul 9, Voinţa Limpeziş.

Foto: Dacia Unirea Brăila și Obiectiv Vocea Brăilei

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-la-cedat-pe-levente-bara-19260798

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-victorie-in-meciul-amical-cu-cs-tunari-19260773

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-victorie-in-meciul-amical-cu-cs-dinamo-19260762

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-neinvinsa-in-amicalele-iernii-a-remizat-in-ultimul-test-dinaintea-jocului-oficial-cu-metaloglobus-dar-la-nivelul-lotului-s-a-instalat-o-oarecare-panica-dupa-dupa-numeroa-19260745

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-incheiat-amicalele-iernii-cu-o-victorie-in-fata-ghirodei-iulian-muntean-despre-mentinerea-in-liga-2-daca-n-am-spera-n-am-mai-veni-la-lucru-19260713

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 21 Feb. 2023, 14:45 Liga 3
Pe aceeași temă