Minune la Brăila! Dacia Unirea a fost preluată de acționari străini, iar omul care i-a descoperit pe Ezequiel Lavezzi, Diego Milito sau Luca Toni a fost numit președinte. Antrenorul va fi străin

Andrei PASCU 31 Oct. 2022, 14:27 Liga 3
Minune la Brăila! Dacia Unirea a fost preluată de acționari străini, iar omul care i-a descoperit pe Ezequiel Lavezzi, Diego Milito sau Luca Toni a fost numit președinte. Antrenorul va fi străin

La Dacia Unirea Brăila este pe cale să demareze un proiect fotbalistic care, pe hârtie, e unul promițător.

Clubul are probleme după retrogradarea din Liga 2, fiind pe ultimul loc în Seria 2 a Ligii 3, dar acum pare că minunea a venit peste noapte și a fost preluat de oameni de afaceri din afara României.

Patroni străini la Dacia Unirea Brăila! Clubul din Liga 3, preluat de italieni și argentinieni

Dacia Unirea Brăila are speranțe că nu se va desființa sau că nu va retrograda în Liga 4, la cum se prezintă din acest moment lucrurile, în urma unui anunț total surprinzător pentru toată lumea, o veste care le dă încredere fanilor din Brăila.

Formația a fost preluată de oameni de afaceri din Italia și Argentina, care au adus în structurile de conducere persoane importante în fotbalul internațional, conform Obiectiv Vocea Brăilei.

Va fi numit și un nou antrenor, străin, dar până atunci, până când va fi anunțat, s-au aflat cine sunt noii angajați ai clubului, în structurile importante. Consiliul Director a fost reformat, iar noul președinte este Renato Favero, fost director sportiv la formații cunoscute din Italia, precum Padova, Venezia, Treviso, Messina, dar a fost și scouter în America de Sud, pentru formațiile Genoa, Sampdoria sau Atletico Madrid.

Renato Favero, președinte la Dacia Unirea Brăila. Luca Bocchi, director sportiv

Favero este cunoscut și pentru faptul că a descoperit fotbaliști precum Ezequiel Lavezzi, Diego Milito, Luca Toni, Samir Handanovi, Marco Borriello sau Tommaso Rocchi.

Conform sursei amintite, Vasile Popa a rămas pe postul de vicepreședinte, iar un alt nume sosit în Consiliul Director este italianul Luca Bocchi, în timp ce director sportiv a fost numit Gianluca Pavanelo, licențiat UEFA PRO, care în ultimii ani a activat la mai multe cluburi, fiind și antrenor cu portarii la Steaua Roșie Belgrad.

Patroni străini la Dacia Unirea Brăila, care vor aduce un antrenor din afara României. Doi jucători vin în câteva zile

Conform Obiectiv Vocea Brăilei, la Dacia Unirea Brăila vor începe investițiile, iar pe listă sunt mai mulți jucători străini. În zilele următoare vor ajunge sub comanda viitorului antrenor, care va fi anunțat în curând, doi jucători din afara României.

Referitor la actualul antrenor al echipei aflate pe ultimul loc în Seria 2 din Liga 3, Marian Samuilă, el va rămâne în stafful tehnic al viitorului ”principal”.

Dacia Unirea Brăila, pe ultimul loc la finalul turului de Liga 3

Dacă problemele financiare ar putea dispărea de la Dacia Unirea Brăila în urma venirii investitorilor italieni și argentinieni, e clar că mai e de rezolvat și problema sportivă, Dacia Unirea Brăila având doar 1 punct în urma a 10 etape scurse din campionat, exact la finalul turului.

A marcat doar patru goluri, a primit 50 și e la trei puncte de penultima clasată, locul 9, Voinţa Limpeziş.

Foto: Dacia Unirea Brăila

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-10-14-meciuri-se-disputa-astazi-in-prima-runda-a-returului-19251419

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-nationala-u19-a-romaniei-formata-in-mare-parte-din-jucatori-din-liga-2-si-3-va-fi-testata-de-alexandru-pelici-in-amicale-cu-unirea-constanta-si-progresul-spartac-19251459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-romania-u18-egal-si-victorie-in-amicalele-de-la-timisoara-iustin-raducan-de-la-steaua-printre-marcatori-19251277

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stiinta-miroslava-in-grafic-echipa-lui-tibor-selymes-incepe-returul-de-pe-locul-3-in-seria-1-a-ligii-3-ce-spune-fostul-international-despre-sansele-la-promovare-19251253

Andrei PASCU 31 Oct. 2022, 14:27 Liga 3
Pe aceeași temă