Dacia Unirea Brăila își schimbă sigla și i-a pus pe suporteri să voteze între cele două variante. Clubul anunță ”un nou început”

Marius ANGHEL 15 Jun. 2020, 15:52 Liga 3
Dacia Unirea Brăila își schimbă sigla și i-a pus pe suporteri să voteze între cele două variante. Clubul anunță ”un nou început”

Dacia Unirea Brăila e pusă pe fapte mari pentru noul sezon de Liga 3, acolo unde va participa din nou după ce FRF a decis ”înghețarea” acestei ediții de campionat din cauza pandemiei de COVID-19 și nicio echipă să nu retrogradeze, trupa de la Dunăre fiind pe o poziție care ducea în Liga 4 după desfășurarea celor 16 etape. Conducerea grupării a stabilit pentru perioada următoare ”o strategie prudentă privind activitatea clubului”, a făcut schimbări în organigramă, e interesată de capitolul marketing și e decisă să schimbe sigla clubului care anul trecut a aniversat 100 de ani de la înființarea originalei echipe din Brăila.

Dacia Unirea Brăila își schimbă sigla. Fanii echipei pot alege între cele două variante aproape identice

Pentru o scurtă perioadă de timp director de imagine la divizionara secundă ASU Politehnica Timisoara, Sergiu Bumbu, numit de curând director sportiv la Dacia Unirea, vrea să își înceapă treaba la echipa din Brăila prin schimbarea siglei clubului. A propus două variante pentru înlocuirea actualului logo, le-a prezentat pe pagina de Facebook a clubului și le-a supus la vot suporterilor. 

Cinci zile au la dispoziție fanii echipei brăilene pentru a-și spune opinia, urmând ca apoi să se producă înlocuirea.

”Noul Director Sportiv a venit cu un suflu nou la echipă și din prisma experienței dovedite în marketing ne propune adaptarea siglei și a graficii DUB la noile tendințe din domeniu. Vrem să supunem votului adoptarea noul concept prin simplul răspuns DA sau NU. Vom aloca termen de 5 zile, iar în urma cumulării răspunsurilor dvs. se va stabili verdictul. Forza DUB! Un nou început pentru fotbalul brăilean!”, sună anunțul clubului Dacia Unirea.

Anunțul a fost făcut în seara zilei de 11 iunie, astfel să suporterii echipei mai au la dispoziție aproximativ o zi până când conducerea va trage linie și va face constatarea. În momentul publicării articolului, la postarea clubului cu schimbarea siglei erau 244 de comentarii.

Actuala siglă a clubului Dacia Unirea Brăila și cele două propuneri, aproape identice, pentru noul logo.

Brăilenii vor departament de marketing format din voluntari

Dacă prima acțiune a lui Bumbu la Dacia Unirea Brăila este mai degrabă una de marketing decât de postul pe care a fost instalat, de director sportiv, gruparea din estul țării și-ar dori să aibă și un departament de marketing. A făcut un anunț public despre acest lucru, însă vrea ca ”angajații” să fie voluntari.

”Dacia Unirea Brăila caută voluntari pentru dezvoltarea departamentul de marketing:
• Persoane cu experiență în jurnalism;
• Graficieni și Web Designeri;
• Voluntari pentru acțiuni în comunitate;
• Developeri Social Media;
• Persoane care vor să devină specialiști în domeniul marketingului.

Lăsați mesaj privat pe pagina de facebook cu CV/Portofoliu și datele de contact. Ne vom auzi ulterior. Mulțumim!”, a anunțat Dacia Unirea Brăila.

Altfel, începând cu 1 iunie 2020, noua organigramă a clubului Dacia Unirea Brăila, care va pregăti sezonul competițional 2020-2021, este formată astfel:

Manager general / antrenor principal seniori: Florentin Petre;
Director executiv / coordonator competiții: Adrian Andrei;
Director sportiv: Sergiu Constantin Bumbu;
Secretar general / coordonator administrativ: Gabriel Viorel Mărgineanu;
Social Media: Cosmin Petrescu
Antrenor secund seniori: Marian Samuilă;
Șef centru copii și juniori: Vasile Darie;
Antrenori copii / juniori: Adrian Baldovin, Iulian Bogos, Victor Olenic, Cătălin Stănciulescu.

Marius ANGHEL 15 Jun. 2020, 15:52 Liga 3
Pe aceeași temă