Cu alt nume, fără jucători și dați afară de pe stadion

Medrea Nicoleta 13 Feb. 2009, 15:30 Liga 3
Cu alt nume, fără jucători și dați afară de pe stadion

Gruparea FC Corvinul 2005 Hunedoara și-a schimbat denumirea, e pe cale să mai piardă o grupă de copii și a fost somat să elibereze baza sportivă. După ce toamna trecută a pierdut o întreagă echipă și a renunțat la locul din Liga a III-a, clubul de fotbal Corvinul 2005 Hunedoara a rămas și fără identitate. Forțat de o hotărâre judecătorească, gruparea patronată de Florin Uscatu urmează să își schimbe denumirea în FC FRA ROM Hunedoara și își va desfășura activitatea doar la nivel de copii și juniori, axându-se în continuare doar pe creșterea și formarea de jucători. Modificarea a fost deja anunțată la Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara.

 
Antrenori trimiși în șomaj
Schimbarea nu se reduce doar la înlocuirea numelui, ci este mult mai profundă și neplăcută pentru angajați. De la începutul lunii, antrenorii și personalul auxiliar au fost trimiși în șomaj, iar cei care au refuzat noua formă de colaborare au fost concediați. Angajații lui Florin Uscatu au aflat trista veste de la vicepreședintele clubului, Mircea Pătrașcu. "Este adevărat. Însă, nu vreau să aprofundez subiectul. Sunt bolnav", s-a rezumat să spună Pătrașcu. În noua organigramă, FC FRA ROM va avea trei grupe de juniori – C, D și E, de pregătirea cărora se vor ocupa antrenorii Gabriel Rus, Florin Dubinciuc și Cornel Jurcă. Deoarece a refuzat noua formă de colaborare din postura de șomer, antrenorul grupei de copii născuți în 1998, Claudiu Toader, a fost dat afară. "Am refuzat șomajul. Motiv pentru care domnul Pătrașcu m-a anunțat că îmi va fi desfăcut contractul de muncă", a declarat pentru HUNEDOREANUL Claudiu Toader. El a cerut sprijinul Primăriei Hunedoara, care a fost de acord să-i pună la dispoziție un teren de antrenament și vestiarul aferent pentru a-și putea continua activitatea. "Am discutat personal cu domnul primar Ovidiu Hada care a fost foarte receptiv față de problema mea și a copiilor și  mi-a promis că mă va ajuta", a mai spus Toader. Regulamentul FRF permite ca juniorii până la 14 ani să plece de la un club la altul fără acordul celui la care este legitimat.

 
Evacuați de pe baza "Michael Klein"
Cum un necaz nu vine singur, zilele trecute, Primăria Hunedoara i-a înștiințat pe conducătorii grupării hunedorene că, la finalul acestei luni, trebuie să părăsească baza sportivă "Michael Klein" deoarece contractul de concesionare a spațiului, încheiat în 2007 între Consiliul Local Hunedoara și SC FC Corvinul 2005 Hunedoara SA, devine nul.
"Contractul nu va fi reînnoit. Ce să mai facă ei pe stadion? Echipă de seniori nu mai au și am înțeles că și cu juniori sunt probleme", a declarat viceprimarul Hunedoarei, Dan Robert.

 
171 de juniori și copii avea legitimați Corvinul 2005 Hunedoara la începutul sezonului

 

sursa www.banateanul.ro

 

Medrea Nicoleta 13 Feb. 2009, 15:30 Liga 3
Pe aceeași temă