CSM Râmnicu Sărat, parcurs peste așteptări și primul loc la final de an. Cu un buget inferior favoritelor seriei, formația lui Marius Tîrîlă începe să viseze la promovare: ”Nu facem jocurile nimănui, jucăm la victorie”

Andrei PASCU 10 Dec. 2022, 19:20 Liga 3
CSM Râmnicu Sărat, parcurs peste așteptări și primul loc la final de an. Cu un buget inferior favoritelor seriei, formația lui Marius Tîrîlă începe să viseze la promovare: ”Nu facem jocurile nimănui, jucăm la victorie”

CSM Râmnicu Sărat se numără printre echipele surpriză ale sezonului de Liga 3, fiind pe locul 1 în Seria 1 la final de an. A înregistrat o singură înfrângere și e la patru puncte peste locul 2, Metalul Buzău, una dintre favoritele seriei la începutul sezonului.

CSM Râmnicu Sărat nu avea ca obiectiv play-off-ul, dar acum începe să spere chiar la promovare

CSM Râmnicu Sărat nici nu avea ca obiectiv promovarea în Liga 2, ba chiar nici play-off-ul în mod clar, dar traiectoria după care s-a dus sezonul au făcut stafful tehnic și jucătorii să spere că pot face surpriza, mai ales că seriile pozitive s-au legat. Antrenorul Marius Tîrîlă visează și e convins că elevii săi au prins curaj.

Deși formația din Râmnicu Sărat, după cum a precizat ”principalul”, are un buget inferior favoritelor Seriei 2 din Liga 3, Metalul Buzău, CSM Focşani sau Aerostar Bacău, a luat meciurile pas cu pas și are unul dintre cele mai bune parcursuri din toate seriile de divizie a treia.

CSM Râmnicu Sărat visează să ajungă în Liga 2. Antrenorul Marius Tîrîlă: ”La baraj, Dumnezeu decide! Sunt jocuri decisive”

CSM Râmnicu Sărat s-a făcut remarcată cu o apărare foarte bună, primind numai șapte goluri în cele 15 etape disputate până acum. Practic, doar o echipă din cele zece serii ale Ligii 3 a primit mai puține goluri, Foresta Suceava, prima clasată în Seria 1, care a încasat șase.

Noi, când am început campionatul, nu ne-am gândit că vom fi la finalul anului pe locul 1, dar, dacă se vrea promovarea și suntem acolo, de ce nu? Noi nu ne vom da de-o parte, nu vom face jocurile nimănui! Vom juca toate meciurile la victorie și o luăm pas cu pas. Acesta e și marele avantaj și de aceea suntem aici.

Nu ne-am gândit niciodată la primele locuri, am spus că trebuie să ne îndeplinim obiectivul de a fi între locurile 1-5. Acum, se poate și mai mult, play-off-ul. Nici acum nu ne gândim la jocurile de baraj sau la promovare, trebuie să ne asigurăm matematic play-off-ul, iar apoi, cu o pregătire bună, ne putem gândi și la baraj.

La baraj, Dumnezeu decide! Sunt jocuri decisive, poți să ai o formă bună, o formă mai puțin bună, diferența o face forma de moment.

A contat și faptul că am avut și susținerea fanilor, cred că poate este cel mai important lucru. Au venit mulți suporteri, iar numărul nu a fost la fel anii trecuți. Acesta a fost unul dintre obiective, să aducem oamenii pe stadion, și l-am îndeplinit. Vin și datorită faptului că avem în componență numai jucători buzoieni și râmniceni, cu două excepții.

În plus, salariile și bugetul nu sunt la nivelul Aerostarului, Metalului sau Focșaniului”, a spus Marius Tîrîlă, antrenorul echipei CSM Râmnicu Sărat, conform Buzăul Sportiv.

CSM Râmnicu Sărat, avans de patru puncte peste locul 2 în Seria 2 din Liga 3

CSM Râmnicu Sărat a terminat anul de Liga 3 cu o victoria clară contra Dinamo Bacău, pe teren propriu, scor 4-1. Formația lui Marius Tîrîlă finalizează 2022 pe locul 1, cu 36 de puncte, la patru puncte peste ocupanta locului 2, Metalul Buzău. Podiumul Seriei 2 din Liga 3 e încheiat de Unirea Braniştea, care a adunat 31 de puncte.

În prima etapă din 2023, a 16-a a sezonului regular, CSM Râmnicu Sărat va întâlni Aerostar Bacău, în deplasare, locul 5 cu 28 de puncte.

Foto: CSM Râmnicu Sărat
Video: Buzăul Sportiv

 

 

 

Andrei PASCU 10 Dec. 2022, 19:20 Liga 3
Pe aceeași temă