Foresta Suceava e pregătită de returul cu CSM Râmnicu Sărat, pentru calificarea în finala barajului de promovare. Dorin Goian, supărat pe prestația arbitrului în tur, dar se așteaptă ca echipa lui să domine al doilea joc

Andrei PASCU 26 May. 2023, 18:08 Liga 3

Foresta Suceava se află din nou în barajul pentru promovarea în Liga 2, dar deocamdată are de trecut de semifinale, unde întâlnește CSM Râmnicu Sărat. În tur, în deplasare, formația pregătită de Dorin Goian a scos o remiză, 1-1, după ce a condus.

Foresta Suceava a reușit o remiză în turul semifinalei cu CSM Râmnicu Sărat

Foresta Suceava își propune și în acest sezon să urce în Liga 2, dar mai are de câștigat trei partide, returul din semifinală și dubla din finala pentru trecerea în eșalonul superior, cu CSM Ceahlăul sau Metalul Buzău.

În confruntarea de miercuri, din turul penultimului act, sucevenii au marcat în minutul 27, prin Izuogu Samson Chinwendu, care a transformat o lovitură de la 11 metri. Formația lui Dorin Goian a condus la pauză, dar a fost egalată în partea a doua, în minutul 56, când Matei Constantinescu a marcat tot în urma unei execuții de la punctul cu var.

Dorin Goian a dat vina și pe arbitrul central în urma turului CSM Râmnicu Sărat – Foresta Suceava

Analiza lui Goian de la finalul partidei a atras nemulțumiri față de arbitrul central Dorin Burloiu (Galaţi), dar fostul fundaș al echipei naționale a remarcat și momente mai puțin bune din partea jucătorilor săi, care au făcut greșeli banale.

Am avut parte de un meci dificil la Râmnicu Sărat, disputat pe o căldură înăbușitoare, motiv pentru care jucătorii mei s-au sufocat în unele momente. Am făcut o primă repriză bună, în care am controlat jocul și pe care am încheiat-o în avantaj. În repriza secundă, din păcate lucrurile nu au mers la fel de bine, chiar dacă gazdele nu ne-au surprins cu nimic.

M-a nemulțumit foarte tare prestația centralului Burloiu, care a arbitrat într-o singură direcție. Orice contact era judecat numai în favoarea adversarilor, iar acea lovitură de pedeapsă cu care am fost penalizați a fost inexistentă. E adevărat că nici noi n-am făcut un meci grozav.

Am greșit preluări și pase simple și din cauză că iarba era tunsă foarte scurt, iar terenul fiind denivelat, mingea sărea rău”, a declarat antrenorul Dorin Goian, conform Monitorul Suceava, despre confruntarea tur.

Dorin Goian se așteaptă ca Foresta Suceava să aibă controlul în returul cu CSM Râmnicu Sărat

Referitor la manșa retur, care va avea loc la Suceava, sâmbătă, 27 mai, Goian a apreciat că adversarii de la CSM Râmnicu Sărat vor veni să se apere și să forțeze pe contraatac.

Printre altele, antrenorul echipei din Suceava a precizat că nu va conta pe un jucător, pe Karime Benjamin Makongo, accidentat chiar în jocul tur, de miercuri.

Mă aștept ca buzoienii să se retragă în jumătatea proprie și să practice un joc de așteptare. Vor sta închiși încercând să reducă spațiile, iar noi va trebui să-i desfacem, să punem presiune.

Trebuie să fim foarte atenți la contraatacurile lor, fiindcă au fotbaliști pe faza ofensivă care se pretează la un asemenea stil de joc. Aștept mai mult de la Filip, Ilie sau Chika, care vin după accidentări, dar și de la Martin, Nițu sau Grosu, care au evoluat sub nivelul lor în meciul tur.

Din păcate l-am pierdut pe Makongo, căruia i-a recidivat la Râmnicu Sărat ruptura la mușchii inghinali. Era un jucător foarte important pentru noi”, a mai spus Dorin Goian.

CSM Ceahlăul sau Metalul Buzău, adversara învingătoarei dublei Foresta Suceava – CSM Râmnicu Sărat

Așadar, învingătoarea returului Foresta Suceava – CSM Râmnicu Sărat va întâlni în finala barajului pentru promovarea în Liga 2 câștigătoarea dublei CSM Ceahlăul – Metalul Buzău. În tur, la Piatra Neamț, scorul a fost același, 1-1.

Foto: CSM Râmnicu Sărat

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-ultima-etapa-din-play-out-11-meciuri-au-loc-astazi-echipele-aflate-in-lupta-pentru-evitarea-ultimelor-cinci-pozitii-retrogradabile-19272716

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-bihor-oradea-rezultat-pozitiv-in-turul-cu-unirea-ungheni-19272700

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acso-filiasiul-egalata-de-la-2-0-si-a-pierdut-si-cel-mai-bun-jucator-pentru-returul-de-la-resita-victor-naicu-a-infierat-arbitrajul-imi-pare-rau-sa-spun-asta-19272629

https://liga2.prosport.ro/liga-3/lipova-a-pierdut-avantajul-terenului-propriu-in-barajul-cu-deva-abrudean-e-nepermis-sa-iei-gol-la-faza-fixa-nanu-portarul-meu-nu-s-a-murdarit-19272608

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sc-popesti-leordeni-victorie-in-turul-cu-cs-afumati-19272597

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ce-meci-ce-nebunie-cs-blejoi-s-a-impus-de-o-maniera-dramatica-in-deplasarea-de-la-viitorul-daesti-in-cel-mai-spectaculos-joc-din-mansa-tur-a-fazei-semifinale-a-barajului-de-promov-19272555

https://liga2.prosport.ro/liga-3/incep-meciurile-de-baraj-pentru-promovarea-in-liga-2-astazi-de-la-ora-1800-au-loc-cele-zece-jocuri-tur-din-faza-semifinala-19272388

 

Andrei PASCU 26 May. 2023, 18:08 Liga 3
Pe aceeași temă