Schimbări radicale de lot la CSM Deva. A adus 15 jucători, dintre care patru care au evoluat în Liga 2 sezonul trecut

Andrei PASCU 18 Jul. 2023, 14:33 Liga 3

CSM Deva, echipă care a ratat la limită promovarea în Liga 2 sezonul trecut, după ce a cedat în finala barajului cu CSM Reșița, a făcut schimbări numeroase de lot în această vară, în speranța că în stagiunea 2023/2024 va îndeplini obiectivul: o calificare cel puțin până în faza finală a barajului de accedere în eșalonul secund.

Nu mai puțin de 14 jucători, exceptând revenirea lui Kayondo Mahadi de la Steaua, au semnat cu formația din Deva în această vară, comparativ cu lotul alături de care s-a finalizat întrecerea precedentă. Patru dintre noutăți vin de la Șoimii Lipova, iar doi de la Gloria Bistrița Năsăud, dar de la aceasta din urmă numărul s-ar putea mărit tot la patru, dacă semnează și Buia și Copaci.

CSM Deva și-a prezentat lotul pentru noul sezon de Liga 3, chiar dacă nu a încheiat campania de achiziții

Printre numele prezentate la conferința de presă organizată luni, 17 iulie, s-au numărat și câțiva jucători care au încheiat stagiunea 2022/2023 în Liga 2: Valentin Munteanu (ex Gloria Buzău), Vlad Toma (ex Viitorul Pandurii), Gabriel Stoi (ex Ripensia Timișoara) sau Kayondo Mahadi (ex Steaua). Acesta din urmă a fost împrumutat de CSM Deva în Ghencea, dar ”militarii” au decis să nu-l achiziționeze definitiv.

Printre noutăți se află și Alexandru Iulian Stoica, fost la Gloria Bistrița Năsăud, și el un jucător cu experiența Ligii 2.

CSM Deva mai pregătește și alte veniri, pe lângă cele 14 noutăți, pe listă mai fiind doi portari, pentru că în acest moment antrenorul Ștefan Nanu are la dispoziție doar unul.

  • Conferința de presă în care au fost prezentați jucătorii rămași în lot și cei nou-veniți a avut loc luni, 17 iulie, la aproape o săptămână distanță de la ziua reunirii, 11 iulie, când antrenorul Ștefan Nanu și stafful său au avut la dispoziție nu mai puțin de 41 de jucători. Printre cei prezenți atunci au fost și Darius Buia și Paul Copaci (foto, cei doi jucători vopsiți blond), ambii foști la Gloria Bistrița Năsăud în sezonul recent încheiat, însă niciunul nu s-a aflat acum printre cei prezentați ca achiziții.

Experimentații Valentin Munteanu și Gabriel Stoi, surprizele de la CSM Deva

Valentin Munteanu și-a găsit echipă în Liga 3 după ce, în luna mai, a fost pus pe liber de Gloria Buzău. Fotbalistul, cu mare experiență la nivelul diviziei secunde, a fost prezentat la reunirea formației CSM Deva, de luni, 17 iulie, formație foarte aproape de promovare sezonul trecut.

Fotbalistul ofensiv, născut la Galați, a prins 16 meciuri în sezonul trecut de Liga 2, dar a reușit să marcheze un singur gol, în campionatul regular, în etapa a 13-a, cu Viitorul Pandurii, scor 3-1.

A adunat patru meciuri în play-off, iar ultima prezență a fost cu Dinamo, acasă, scor 2-2, la 1 mai, când a bifat doar câteva minute. Ulterior, nu a mai fost utilizat, iar la jumătatea lunii mai fotbalistul cu peste 100 de meciuri în Liga 2 de-a lungul carierei a fost pus pe liber.

Valentin Munteanu venise la Gloria Buzău în vara trecută, după ce ultima dată evoluase la CSM Reșița, în Liga 3. El a mai jucat pentru actuala echipă din Buzău în sezonul 2019-2020 de Liga 2, în 22 de meciuri, în care a înscris și nouă goluri. Pleca în vara lui 2020 la U Craiova 1948 SA, iar apoi, în iulie 2021, făcea trecerea la Reșița.

Valentin Munteanu este un fotbalist versatil, care poate juca pe postul de mijlocaș central, dar și pe cel de mijlocaș dreapta. El a mai jucat, în afară de echipele amintite, pentru Dunărea Galați, Fortuna Poiana Câmpina, Pandurii Târgu Jiu, Academica Argeș, Farul și Concordia Chiajna. La nivelul Ligii 1 are peste 60 de meciuri, iar în Liga 2 peste 100.

A ieșit de două ori campion al diviziei secunde, în vara lui 2018, cu Dunărea Călărași, și în vara lui 2021, cu U Craiova 1948 SA.

Acum, Valentin Munteanu va lupta pentru promovarea în Liga 2, alături și de alți fotbaliști veniți recent la Deva, pentru că formația pregătită de Ștefan Nanu are același obiectiv.

Gabriel Stoi (27 de ani – foto jos, în picioare) este originar din Petroșani și era unul dintre cei mai vechi componenți ai echipei Ripensia, cu care a promovat până în Liga 2, competiție în care a activat în ultimele șase sezoane. Spre deosebire de Munteanu, Stoi a preferat continuitatea și a activat la Ripensia în 121 de jocuri în eșalonul secund și a înscris 1 gol. Mijlocașul central a fost căpitanul trupei timișorene în ultimele sezoane.

O nouă ”calificare în finala barajului de promovare în Liga 2”, obiectivul lui Ștefan Nanu la Deva

Conducerea CSM Deva a organizat, astăzi, o conferință de presă. Tema întâlnirii cu jurnaliștii a fost prezentarea lotului echipei de seniori și obiectivul pentru sezonul 2023-2024 al Ligii 3 de fotbal.

Președintele CSM Deva, Nelu Ardelean, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, obiectivul pentru viitorul sezon. Se dorește ”minim o calificare în finala barajului de promovare în Liga 2”.

A fost prezent și primarul Florin Oancea, care i-a asigurat pe jucători și pe cei din stafful tehnic de stabilitatea financiară oferită de administrația locală. ”Primarul le-a transmis fotbaliștilor că nu dorește să pună presiune asupra lor, dar își dorește dăruire și un joc de calitate, care să aducă publicul în tribune. De asemenea, Nicolae Florin Oancea a anunțat că anul viitor va lua ființă și academia de fotbal juvenil de la CSM Deva”, a transmis Oancea, potrivit echipei de fotbal.

Lotul prezentat de CSM Deva:

  • portar: Vlad Furmuzache,
  • fundași: Alexandru Georgescu (ex Farul), Claudio Mocanu (ex Universitatea Craiova), Roland Kelemen, Sergiu Sabău (ex Șoimii Lipova), Ionuț Rus (ex Gloria Bistrița Năsăud), Octavian Ionică (ex Universitatea Alba Iulia), Alexandru Neagoe, Denis Giosu (ex Șoimii Lipova), Alexandru Doboș, Daniel Branea,
  • mijlocași: Valentin Munteanu (ex Gloria Buzău), Andrei Gavrilă (ex Șoimii Lipova), Robert Tamaș (ex Universitatea Craiova), Alexandru Stoica (ex Gloria Bistrița Năsăud), Erwin Bloj, Vlad Toma (ex Viitorul Pandurii), Adrian Bedea, Daniel Creciunesc, Gabriel Stoi (ex Ripensia), Florin Stelea, Bogdan Țoiu, Raul Chițimia, Frederico Bloțu (de la echipa de juniori),
  • atacanți: Alexandru Popescu, Nicu Modan (ex Șoimii Lipova), Kayondo Mahadi (ex Steaua), Moses Baidoo (ex ACSO Filiași).

CSM Deva a programat cinci amicale

A trasat Ștefan Nanu și perioada de pregătire, stabilind și câteva meciuri amicale. Primul va fi cel cu Jiul Petroșani (21 iulie), iar ulterior vor urma partide de verificare cu UTA U19, Minerul Ocna Dej, Poli Timișoara și Dacia Orăștie.

 

Foto și video: CSM Deva

https://liga2.prosport.ro/liga-3/recolta-gheorghe-doja-incepe-noul-sezon-cu-un-nou-antrenor-si-un-buget-marit-un-fost-principal-al-dunarii-calarasi-a-preluat-singura-echipa-din-ialomita-ramasa-in-liga-3-19277440

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fostul-antrenor-principal-al-csm-unirea-alba-iulia-ramane-in-noul-staff-tehnic-condus-de-stelian-gherman-achizitii-de-la-fk-miercurea-ciuc-si-u-cluj-pentru-trupa-de-pe-ceta-19277417

https://liga2.prosport.ro/liga-3/iosif-biro-si-alexandru-curtean-conducatori-la-acs-medias-19277412

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dinamo-bacau-dispare-din-liga-3-dupa-doua-sezoane-i-a-cesionat-locul-in-campionat-altui-club-si-l-a-numit-antrenor-pe-costel-enache-echipa-se-intareste-la-nivel-de-lot-si-conducere-de-la-aerostar-19277407

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-legat-doua-victorii-in-cantonamentul-din-poiana-brasov-un-fost-petrolist-considerat-campion-de-targovisteni-este-cea-mai-recenta-achizitie-19277401

 

 

 

Andrei PASCU 18 Jul. 2023, 14:33 Liga 3
Pe aceeași temă