CSM Deva face ”cumpărături” din fotbalul arădean, de unde și-a luat și director sportiv! Ionuț Ianc și Andrei Sulea încearcă să atace promovarea sub comanda lui Ștefan Nanu

Călin MNERIE 08 Jan. 2021, 09:00 Liga 3
CSM Deva face ”cumpărături” din fotbalul arădean, de unde și-a luat și director sportiv! Ionuț Ianc și Andrei Sulea încearcă să atace promovarea sub comanda lui Ștefan Nanu

Încetul cu încetul, fotbalul se ”dezgheață” și la nivelul Ligii 3. Doar doi fotbaliști au sosit la echipele arădene înainte de Anul Nou și ambii de la Ghiroda. Este vorba despre mijlocașul Cosmin Saizu, la Progresul Pecica, și atacantul Gelu Velici, la Crișul Chișineu Criș.

Dar, gruparea de pe Crișul Alb s-a și despărțit de doi dintre fotbaliștii ofensivi. Este vorba despre Beniamin Lazăr (21 de ani), dar mai ales despre Andrei Sulea (29 de ani), fotbalist cu realizări importante în eșaloanele doi și trei, inclusiv la formațiile arădene Național Sebiș, Gloria Lunca Teuz Cermei, Șoimii Lipova și – bineînțeles – Crișul.

Andrei Sulea a semnat cu CSM Deva

Andrei Sulea (foto, în dreapta) merge după directorul sportiv Daniel Cherecheși, fostul manager general al Crișului, la CSM Deva.

”M-a convins proiectul celor de la Deva, un club la care se vrea performanță. Au făcut un stadion nou, există și o suprafață sintetică foarte bună, eu sper să câștigăm toate meciurile care au mai rămas de jucat și să ajungem la barajul de promovare. Sigur, a contat și faptul că la Deva a ajuns și Dani Cherecheși, un conducător cu care am avut o relație foarte bună și la Chișineu Criș. Eu zic ca am luat decizia cea mai bună în momentul de față pentru mine și familia mea. Le doresc baftă fostilor colegi și sper să ne întâlnim la baraj. Acum aștept cu nerăbdare să-mi încep treaba la Deva și să lucrez cu Ștefan Nanu, antrenorul care mă dorește de câțiva ani. Sper să îi răsplătesc încrederea prin reușitele mele”, a mărturisit fotbalistul, care a marcat trei goluri și a reușit patru „asisturi” la Crișul în prima parte a sezonului actual, din care au trecut zece etape.

Și Ionuț Ianc merge la Deva

La echipa de la poalele Cetății Deva mai ajunge și fostul mijlocaș al celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei, Ionuț Ianc (foto, în stânga). Și fotbalistul de 22 de ani a lucrat cu Chrecheși la Crișul în urmă cu două sezoane și acum a acceptat oferta devenilor.

E o provocare importantă pentru mine, sper să ne atingem toate obiectivele. Am avut ceva probleme în tur la genunchi, dar mi le-am rezolvat în vacanță și de pe 18 ianuarie sunt pregătit să încep antrenamentele la Deva”, spune fotbalistul crescut de Atletico Arad, într-o generație cu Man sau Petre.

Este posibil ca devenii să nu se oprească aici cu transferurile din fotbalul arădean în această iarnă.

CSM Deva ocupă locul 6 în Seria 7 a Ligii 3, la 16 puncte de liderul Viitorul Șelimbăr și la cinci de ocupantele poziției secunde, Gaz Metan Mediaș II și Gilortul Tâgu Cărbunești.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inlaturat-de-la-crisul-daniel-cherechesi-merge-la-csm-deva-sunt-onorat-de-colaborarea-cu-o-grupare-de-traditie-si-fane-nanu-ne-batem-pentru-locul-2-19162036

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-i-a-stricat-parcursul-fara-greseala-liderului-viitorul-selimbar-cea-mai-bine-clasata-dintre-toate-cele-100-de-echipe-din-liga-3-stefan-nanu-anunta-schimbari-in-pauza-de-iarna-fara-19157671

Călin MNERIE 08 Jan. 2021, 09:00 Liga 3
Pe aceeași temă