Crișul a câștigat restanța cu Cermei și e noul lider din Seria 8 a Ligii 3. Cum comentează cei doi antrenori meciul și ce schimbări pot apărea la conducerea clubului din Chișineu Criș

Călin MNERIE 28 Oct. 2020, 14:56 Liga 3
Crișul a câștigat restanța cu Cermei și e noul lider din Seria 8 a Ligii 3. Cum comentează cei doi antrenori meciul și ce schimbări pot apărea la conducerea clubului din Chișineu Criș

Crișul Chișineu Criș nu a pierdut ocazia să treacă pe primul loc în Seria a 8-a a Ligii a 3-a după restanța din etapa a 5-a cu Gloria Lunca Teuz Cermei, desfășurată marți, 27 octombrie. Meciul ar fi trebuit să se joace pe 10 octombrie, însă trupa de pe Crișul Alb a avut șase fotbaliști infectați cu COVID-19 și alte zece teste neconcludente.

La rejucare, „alb-albaștrii” au știut mereu ce au vrut și au jucat pentru asta în special în debutul celor două reprize. Dacă în prima „sămădii” au absorbit treptat dominarea adversarilor fără urmări pe tabela de marcat, nu același lucru putem spune de actul secund, când gazdele au închis conturile relativ repede. Căpitanul Alin Pavel (51) a transformat un penalty dictat la un henț în careu comis de Șimăndan, iar 5 minute mai târziu Nicu Modan a profitat de o greşeală foarte mare în defensiva „sămădăilor” şi l-a lobat elegant pe portarul Cristea pentru 2-0.

Cermeiul a avut și ea câteva situații, în special prin „stranierii” Koula și Werner, dar și Crișul a mai ratat ocazii imense, prin Modan (câte una în fiecare repriză după lovituri de cap), Budur și Clej.

Cele trei puncte cucerite o duc pe Crișul pe prima poziție a clasamentului în Seria 8, la două lungimi de undă peste conjudețeana Șoimii Lipova.

CRIȘUL CHIȘINEU CRIȘ – GLORIA LUNCA TEUZ CERMEI 2-0

Alin Pavel 51′ – penalty, Nicu Modan 56′

Crișul: Zamfir – Pătăgică, A. Pavel, Nistor, Siminic, Pătlăgică – Haloș (Tambor 89′), Suslak, Susan, Budur (Ciornei 67′) – Teședan (Clej 46′), Modan (Sulea 72′)
Rezerve neutilizate: Pășcălău – Lazăr, Mihuța

Antrenor: Adrian Abrudean

Cermei: Cristea – D. Filip, R. Iuga, A. Sabău, E. Pașcu – Salka, D. Lazăr, Werner – Șimăndan (L. Bodri 58′), Ciubotariu, Koula (Ţurcanu 81′)
Rezerve neutilizate: Deak – Stănilă, Mocan, Pop, Rotar

Antrenor: Flavius Moisă

Stadion: Crişul (Chişineu Criş – Arad); Arbitru: Laurențiu Pentek (Oradea); Asistenți: Andrei Buda (Hunedoara) și Radu Pascu (Satu Mare); Observatori: Cosmin Danciu (Hunedoara) și Dorin Micșa (Timişoara).

Adrian Abrudean: „Fără seriozitate și multă concentrare, pasiune, nu poți să fii sus”

La final, vestiarul Crișului a luat foc, jucătorii și antrenorii sărbătorind trecerea pe primul loc după 7 etape scurse din actuala ediție a Ligii a 3-a.

„E o victorie muncită, născută în a doua repriză, cu toate că am avut câteva situații de a înscrie mai repede. Știam că dăm peste o echipă tânără, care poate să alerge, dar pe noi ne-a interesat în special rezultatul. L-am obținut, îi felicit pe băieți pentru cele trei puncte și – bineînțeles – că ne dorim să avem continuitate, să terminăm acest tur de campionat cât mai bine. La pauză, am avut o discuție un pic mai apăsată cu ei pentru că mă așteptam mai mult de la jucătorii care nu au jucat sâmbătă. Dar, până la urmă, mi-au demonstrat că mă pot baza pe ei și a doua repriză am pus mai multă presiune, am reușit să și înscriem și, ca atare, ne-am apropiat victoria. Una meritată după aspectul jocului. În mod cert, experiența a fost de partea noastră, dar nu au jucat numai numele și experiența. Suntem o echipă echilibrată care muncim, ne apropiem după destulă muncă o victorie, iar băieții interpretează bine aspectele jocului pe care le pregătim. Eu mă pot declara mulțumit de atitudinea lor, de modul cum lucrează la antrenamente, eu cred că fără seriozitate și multă concentrare, pasiune, nu poți să fii sus”, spune Adrian Abrudean, care nu crede că arbitrii au influențat rezultatul final, deși cermeianii au contestat lovitura de la 11 metri din care s-a deschis scorul: „Nu comentez arbitrajul de astăzi, au fost câteva dueluri mai aprinse, dar nu au influențat rezultatul. Din ce am văzut, eu zic că a fost penalty la Șimăndan, arbitrul este suveran, nu pot comenta deciziile lui.”

Adrian Abrudean o duce pe Crișul Chișineu Criș pe primul loc în Seria a 8-a după 7 runde scurse din acest sezon de Liga 3

Flavius Moisă: „A câștigat echipa mai experimentată, mai valoroasă”

De altfel, însuși antrenorul Gloriei a recunoscut superioritatea Crișului. „Victoria aparține echipei mai experimentate, mai valoroase, care a știut să gestioneze momentele mai importante din acest joc. Am mai trecut prin asemenea meciuri, cu echipe care au mulți jucători cu experiență, care fac diferența în unele momente ale jocului. Aveau o presiune, și-au dorit să fie pe primul loc, au fost periculoși și pe fazele fixe, la care noi am avut slăbiciuni, dar nu și-au creat ocazii atât de clare. Penalty-ul, pe care nu doresc să-l comentez, deși nu-mi convine că au deschis astfel scorul, ne-a scos pe noi mai mult la joc. A trebuit să venim după gol, nu mai puteam să tatonăm, să jucăm cumva la așteptare și atunci am devenit mai vulnerabili. Mă deranjează că am luat golul de 2-0 pe niște greșeli repetate, pe care portarul le-a făcut și în prima repriză și apoi în a doua chiar i-au ieșit. Nesiguranța și lipsa de informare l-a făcut să trimită mingea în zona în care adversarul făcea pressing, Lazăr și Filip au greșit și ei și asta a fost. Putea fi și 5-0 pentru adversari sau puteam și noi să marcăm din ocaziile în care am adus mingile în careu și am propus ceva. Una peste alta, punctele au rămas Chișineu Criș, Crișul este lider meritat, îi felicit pentru asta”, spune Flavius Moisă.

Gloria Lunca Teuz Cermei a rămas fără punct acumulat în Liga 3 și se află pe ultimul loc în Seria a 8-a.

Flavius Moisă (în stânga, alături de „secundul” Sasu) a recunoscut superioritatea adversarului. Cermei continuă să fie ultima în Liga 3, Seria 8

Își schimbă Crișul managerul?

Fiindcă culoarea politică a conducerii orașului Chișineu Criș s-a schimbat, se preconizează și înlocuirea șefilor de la clubul de fotbal, respectiv a managerului Daniel Cherecheși.

Se vorbește că fostul fotbalist al UTA-ei, Viorel Vancea, e în pole-position pentru a prelua conducerea clubului în săptămânile ce urmează.

„Sunt mândru că sunt managerul acestei echipe și sper să continue în același mod. Cât despre mine, cu siguranță voi fi schimbat în următoarea perioadă, viața merge înainte, mă bucur că am creat aici o familie. Adi și băieții sunt minunați și locul în clasament arată profesionalismul și munca pe care o fac la acest club. Mă simt împlinit, tot ceea ce am realizat la Crișul în calitate de manager este o satisfacție profesională și umană pentru mine. Sunt fericit din acest punct de vedere și merg înainte. Nu știu exact care vor fi pașii următori și când vor fi ei făcuți, știu doar că am contract sportiv cu clubul. Sunt la dispoziție, dacă se decide altceva, săptămâna viitoare sau când se decide schimbarea mea. Eu sper să ne înțelegem, dacă nu, sunt comisiile Federației care pot face lumină”, a comentat Cherecheși.

Managerul Daniel Cherecheși ar putea fi schimbat, chiar dacă echipa sa e lider în Seria a 8-a a Ligii 3

Crișul ar fi trebuit să dispute în weekend un alt derby județean, la Pecica, însă la echipa gazdă e focar de COVID-19 și partida va fi, cel mai probabil, amânată. În schimb, Cermeiul se deplasează vineri, la Timișoara, pentru jocul cu fosta prim divizionară ACS Poli.

Foto: Costel Șerban (Sport Arad)

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-golul-etapei-in-liga-3-reusit-la-hunedoara-portarul-a-inscris-din-actiune-in-minutul-908-19154486

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-7-noua-meciuri-sunt-programate-sa-se-desfasoare-astazi-cazurile-de-covid-19-iau-amploare-si-amana-cel-putin-opt-partide-din-aceasta-runda-19153829

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-5-noua-meciuri-se-disputa-astazi-iar-cinci-partide-au-fost-amanate-din-cauza-problemelor-cu-covid-19-steaua-si-minaur-baia-mre-printre-echipele-cu-infectati-19151624

Călin MNERIE 28 Oct. 2020, 14:56 Liga 3
Pe aceeași temă