CSA Steaua pregătește o surpriză de proporții: negociază vânzarea echipei de fotbal către un privat care are parteneriate cu sportivi de talie mondială din România

Andreea VISU 16 Oct. 2020, 15:09 Liga 3
CSA Steaua pregătește o surpriză de proporții: negociază vânzarea echipei de fotbal către un privat care are parteneriate cu sportivi de talie mondială din România

Steaua București vrea să-și asigure toate condițiile pentru a putea promova în Liga 1 încă de acum, când e în Liga 3. Clubul din Ghencea este în acest moment de drept public, iar regulamentul interzice unei astfel de echipe să acceadă în prima ligă, chiar dacă pe plan sportiv reușește acest lucru. În Liga 2 se poate ajunge fără probleme sub această structură. CSM Reșița și SCM Gloria Buzău, care activează în liga secundă, sunt exemple.

Pentru a putea promova însă în Liga 1, o echipă nu trebuie să fie de drept public. Steliștii au început să facă demersuri în acest sens.

CSA Steaua negociază vânzarea echipei de fotbal

CSA Steaua se află în negocieri cu oamenii de afaceri Dragoș și Adrian Pavăl, deținători ai lanțului de magazine Dedeman, potrivit Telekom Sport.

Această veste vine la scurt timp după ce ultimul magazin Dedeman, cel cu numărul 53 din România, a fost deschis în Ghencea, în apropierea noului stadion Steaua.

Potrivit sursei citate, frații Pavăl vor să investească în clădirile aflate în zona respectivă, dar și în noua arenă din Ghencea.

În anul 2019, Dedeman a înregistrat o cifră de afaceri de peste 8.3 miliarde de lei, informează Ziarul Financiar, având o creștere de 15 la sută față de anul precedent.

Simona Halep și Cristina Neagu, printre personalitățile sportive care au parteneriat cu Dedeman

Steaua nu ar fi prima entitate sportivă susținută și promovată de către Dedeman. Frații Pavăl au parteneriate cu Simona Halep, Cristina Neagu, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, dar dețin și o echipă de handbal.

Acționarii Dedeman au negociat în trecut și cu Gheorghe Hagi preluarea pachetului majoritar al clubului Viitorul, chiar mutarea Academiei în Bacău, însă totul a picat după ce ”Regele” a impus condiția ca tot el să conducă și să aibă ultima decizie, în ciuda faptului că el n-ar mai fi avut cele mai multe acțiuni.

În acest moment, Steaua se află pe locul 1 în Seriaa 4-a a Ligii 3 după ce a disputat patru meciuri în cinci etape. Echipa antrenată de Daniel Oprița are punctaj maxim, 12, și golaveraj 14-4. Pe locul 2 se află Progresul Spartac, cu 10 puncte, formație pe care a învins-o cu 4-1. În etapa a 6-a, Steaua joacă sâmbătă, în Ghencea, cu Concordia Chiajna 2 (locul 7, cu 4 puncte).

Andreea VISU 16 Oct. 2020, 15:09 Liga 3
Pe aceeași temă