CS Hunedoara păstrează emoții pentru promovarea în Liga 2, după victoria la limită cu Minaur, pe final, în fața a 10 mii de spectatori prezenți pe ”Michael Klein”. Florin Maxim: ”Am simțit la jucătorii mei o presiune”

Marius ANGHEL 06 Jun. 2022, 12:58 Liga 3

CS Hunedoara a defilat în campionat, a terminat la 22 de puncte în fața clasatei pe locul 2 în Seria a 9-a, Metalurgistul Cugir, a trecut lejer de CA Oradea (locul 2 în Seria 10) în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, după 4-2 în deplasare și 0-0 acasă, însă nu e lipsită de emoții în barajul decisiv pentru îndeplinirea obiectivului.

Sâmbăta trecută, în manșa tur a fazei finale a barajului pentru promovarea în Liga 2, în fața a circa 10.000 de spectatori prezenți pe stadionul ”Michael Klein”, CS Hunedoara a fost condusă pe teren propriu de Minaur Baia Mare (locul 1 Seria 10), a egalat aproape imediat, însă golul victoriei cu 2-1 l-a reușit abia în minutul 89, iar returul urmează să se joace pe terenul maramureșenilor.

CS Hunedoara a înscris de trei ori cu Minaur, însă a câștigat cu 2-1

Rodrigues Jairo și-a dat autogol inexplicabil în minutul 12, cu o lovitură de cap trimisă direct sub transversală, la o fază în care nu era presat de nimeni și putea îndepărta altfel mingea din fața careului mic. Experimentații jucători ai Hunedoarei, cel puțin din atac, au avut imediat reacție și au reușit egalarea. Hergheligiu a centrat din corner, Garruti a trimis mingea cu capul în transversală, au fost mai multe încercări eșuate de respingere, tot Garruti a recentrat, iar Sergiu Arnăutu (15) a marcat dintr-un voleu lateral, din cădere, din 6 metri ușor lateral dreapta.

CS Hunedoara a fost mai prezentă în atac în repriza secundă, însă și Minaur a avut destule oportunități prin care să înscrie din nou. Lefter a fost însă în zi bună și a respins încercările băimărenilor, în special din afara careului. Golul a picat în poarta lui Băilă, în minutul 89, după o fază superbă a jucătorilor lui Florin Maxim. Neacșa a centrat din stânga, Arnăutu a trimis cu capul la Hergheligiu, acesta a călcat mingea și a pasat-o în spatele său, iar Alexandru Mogoș a prins un șut superb de la 16 metri și a înscris sub transversală.

Echipa de sub furnale s-a impus la limită și pornește cu prima șansă și la returul de miercuri.

Florin Maxim: ”Am simțit la jucătorii mei o presiune. Să joci cu 10.000 de oameni în tribune nu e chiar ușor”

După jocul cu Minaur, Florin Maxim s-a declarat mulțumit mai degrabă de atitudinea avută de jucătorii săi, în special în partea secundă. Pentru evoluția ștearsă din prima repriză a dat vina și pe presiunea pusă de publicul venit în număr mare pe ”Michael Klein”.

”Penultima victorie importantă. Ne bucură rezultatul. Știam că va fi un meci dificil, pentru că finalele așa sunt. Am simțit la jucătorii mei o presiune. Să joci cu 10.000 de oameni în tribune nu e chiar ușor. Sunt mulți dintre ei care nu au trecut prin astfel de momente, dar mă bucură sfârșitul de joc, foarte bun, consistent. Asta, cumva, mă nemulțumește, că am intrat… nu cu trac, că nu am ce să le reproșez…! Mă nemulțumește puțin și golul luat din fază fixă, pentru că puteam să-l evităm foarte ușor, oferind cornerul celor de la Baia Mare. După aia, în marcaj, ne relaxăm cumva. Astea mă nemulțumesc, dar m-a mulțumit total dăruirea lor. Și cei care au intrat de pe bancă. Ăsta e spiritul. Trebuie să înțeleagă toată lumea că promovăm împreună și împreună mă refer și la public, și la toată lumea care ne-a susținut.

Nici noi n-am cerut în profunzime, nici noi nu ne-am mișcat foarte mult, poate, cumva, am fost și noi mulțumiți cu rezultatul ăla, că altfel nu pot să-mi explic. Prima repriză, cel puțin, a fost o repriză, așa, să treacă timpul”, a spus antrenorul echipei CS Hunedoara după jocul tur cu Minaur Baia Mare.

  • CS Hunedoara în meciul tur cu Minaur Baia Mare: Lefter – Fl. Iacob, G. Garutti, Rodrigues Jairo (Ant. Vlad 81′), Trășcan – Bedea (I. Neacșa 46′), Bradu (Giura 73′) – Hergheligiu, Arnăutu, Laur. Buș (cpt.)(Mogoș 46′) – Andr. Roșu (P. Simon 73′). Rezerve neutilizate: Deak – Rob. Cristian, Mitran, A. Dumitru.

”La retur presiunea se va simți pe ei”

Echipa din Hunedoara a ajuns la 30 meciuri consecutive fără înfrângere în timp regulamentar, a readus la stadion publicul iubitor de fotbal, iar Maxim a rămas fără cuvinte, impresionat de asistența avută la meciul cu Minaur.

”Nu am ce să mai spus, sincer nu am cuvinte. Chiar și așa, un meci pentru promovare să-l joci cu 10.000 de suporteri în tribune nu știu ce ar putea să mai spunem despre acest aspect”, a spus Maxim, care crede că presiunea care la acest meci tur a fost în special pe jucătorii săi se va muta pe adversari la partida retur: ”E o finală împărțită în două. Ne-am adjudecat prima parte a finalei. Urmează, la fel, presiunea, se va simți pe ei, pentru că, revin, prima repriză a fost, posibil, și de la tracul ăsta. Multă lume în tribune. La fel și ei. Ei trebuie să câștige.”

Meciul retur al barajului de promovare dintre Minaur Baia Mare și CS Hunedoara are loc miercuri, 8 iunie, de la ora 17:30, pe terenul echipei din Maramureș, ”Viorel Mateianu”.

  • CS Hunedoara a încheiat sezonul de Liga 3 pe locul 1 în Seria 9 și a trecut în primul baraj de CA Oradea (locul 2 în Seria 10), cu 4-2 în tur, la Oradea, și 0-0 în retur, la Hunedoara.
  • Minaur Baia Mare a fost liderul Seriei a 10-a a Ligii 3 și în primul baraj a învins-o pe Metalurgistul Cugir (locul 2 în Seria 9) cu o dublă victorie, 4-0 la Cugir și 3-2 la Baia Mare.

Foto: Călin Corpaciu și Bogdan Popescu / FC Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foto-si-video-dorinel-munteanu-multumit-si-nu-prea-dupa-turul-dante-botosani-sc-otelul-reactia-principalului-dupa-primele-90-de-minute-ale-finalei-pentru-liga-2-19234134

https://liga2.prosport.ro/liga-3/progresul-spartac-e-cu-un-picior-in-liga-2-dupa-rezultatul-meciului-tur-cu-cs-tunari-andrei-erimia-nu-se-lasa-luat-de-val-e-sansa-unei-generatii-tinere-iar-ei-stiu-asta-s-19234123

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stefan-grigorie-i-a-preluat-atributiile-lui-dan-alexa-la-resita-in-barajul-de-promovare-in-liga-2-cu-dumbravita-lipsa-antrenorului-principal-conteaza-foarte-mult-si-asta-nu-se-pune-la-indoi-19234098

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-slatina-a-obtinut-doar-o-remiza-in-mansa-tur-a-barajului-cu-afc-odorheiu-secuiesc-ovidiu-burca-avem-sanse-la-promovare-suntem-pozitivi-suntem-optimisti-meciul-se-va-juca-pana-la-ulti-19234054

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csc-dumbravita-a-dominat-dar-nu-a-reusit-sa-se-impuna-acasa-in-turul-barajului-cu-csm-resita-cosmin-stan-tot-ei-sunt-favoriti-dar-sansele-noastre-cresc-19234066

https://liga2.prosport.ro/liga-3/promovarea-in-liga-2-primele-trei-meciuri-tur-din-faza-finala-a-barajului-au-loc-de-la-ora-1600-19234003

Marius ANGHEL 06 Jun. 2022, 12:58 Liga 3
Pe aceeași temă