Croații din Banat au rămas fără antrenor. Boșco Vișatovici a lăsat postul de ”principal” la Voința Lupac pentru cel de ”secund” la CSM Reșița. Schimbări importante la clubul din Valea Domanului după ratarea promovării în Liga 2

Mircea OGLINDOIU 16 Jul. 2022, 20:22 Liga 3

Revelația Seriei a 7-a din sezonul trecut de Liga 3, Voința Lupac, a rămas fără antrenorul Boșco Vișatovici (43 de ani). Acesta a preferat să fie ”secund” în Valea Domanului, la CSM Reșița, unde va lucra sub coordonarea noului ”principal” Călin Cheregi.

Boșco Vișatovici a lăsat Voința Lupac, unde era antrenor principal, pentru CSM Reșița, unde va fi ”secund”

CSM Reșița s-a reunit joi, 14 iulie, iar noul staff tehnic îi mai cuprinde pe ”secunzii” Ștefan Bărboianu, Ovidiu Popescu și Cristian Zimmermann, ultimul responsabil cu pregătirea portarilor.

”Am fost înștiințați de faptul că Boșco a acceptat oferta făcută de conducerea celor de la CSM Reșița. Vișatovici și-a făcut datoria față de Lupac, însă înțelegem că a apărut o oportunitate în cariera lui, de a se perfecționa la un nivel mai ridicat. Pentru noi a fost o veste șoc, în sensul că s-a întâmplat după întrunirea lotului. Cristian Danci a fost antrenorul secund al Voinței Lupac în ediția trecută de campionat, iar săptămâna viitoare, marți, urmează să anunțăm și antrenorul principal. Noi îi mulțumim lui Boșco Vișatovici pentru ceea ce a creat la Voința Lupac în toți acești ani”, a declarat, conform Gazeta de Caraș-Severin, președintele de la Voința Lupac, Marian Zuza.

Din postura de nou-promovată, Voința Lupac a prins play-off-ul în Seria 7 a Ligii 3 și a încheiat sezonul pe locul 3, detronând de pe podium Pandurii Târgu Jiu. Pe primele două locuri au terminat CSM Reșița, respectiv CSM Deva.

CSM Reșița nu renunță la gândul promovării, deși și-a remaniat lotul

Revenind la CSM Reșița, marea perdantă a meciurilor de baraj s-a reunit joi, iar pe 23 iulie va disputa primul amical al verii, cu nou-promovata în Liga 3 Retezatul Hațeg. Programul partidelor de verificare mai include teste cu Progresul Ezeriș (30 iulie), Șoimii Lipova (3 august), Phoenix Buziaș (10 și 20 august) și CSM Jiul Petroșani (13 august). Liga 3 începe pe 27 august și va avea același format ca sezonul recent încheiat.

Noul antrenor principal Călin Cheregi vizează accesul în play-off și chiar meciurile de baraj, în funcție și de seria în care va fi repartizată CSM Reșița.

”În momentul de față mai avem nevoie de trei jucători cu experiență, care să-i ajute pe cei tineri să crească. Cred că putem cu acest lot să aspirăm spre zona play-off-ului. Nu cred că este momentul să dramatizăm și să spunem că nu avem un lot bun. Avem copii interesanți, care promit, dar trebuie înțeleși, educați, crescuți și încurajați. Oscilez către play-off, dar trebuie să avem în vedere și seria în care vom fi repartizați. Dacă vom rămâne în seria de anul trecut, cred că avem șanse bune în play-off. Am avut primul antrenament, iar pe 19 și 20 iulie vom efectua vizita medicală. La sfârșitul săptămânii viitoare vom disputa un amical. Din data de 25 iulie și până pe 9 august vom avea un cantonament la stadion. La primul antrenament am avut 34 de jucători, urmează o evaluare a lor, iar de săptămâna viitoare vom reduce acest număr. Din cei 34 de jucători, 13 dintre ei sunt seniori”, a declarat Călin Cheregi.

Dintre jucătorii prezenți la reunire, doar 11 au făcut parte din lotul cu care s-a abordat sezonul precedent: portarul Zimmermann și Mereu, Velcotă, Mura, Aboubacar, Ardei, Rimovecz, Fota, Bărboianu, Negru și Breșneni. A revenit în Valea Domanului și portarul Căpățână, care fusese împrumutat la Voința Lupac.

Lotul de jucători al CSM Reșița la reunire:

portari: Căpățână, Mereu, Zimmermann.
fundași: Szijj, Gomboș, Ardei, Veka, Berbentea, Rimovecz, Cega, Barbu, Fota, Bălă, Ov. Dan (Oțelu Roșu).
mijlocași: Bărboianu, Breșneni, Ivașcu, Balica, Canea, Caia (FC Botoșani), Mihaly, Curescu, Bîcleșan Goran, Velcotă, G. Ursu.
atacanți: Avramovici (CSM Deva), Negru, Didu, Aboubacar, Mura și A. Ursu.

Conferința de presă la care au participat Cristian Zimmermann, Cristian Bobar, Călin Cheregi și Ștefan Bărboianu:

Foto și video: Miruna Maria Mihancea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-resita-are-un-nou-antrenor-dupa-esecul-de-sezonul-trecut-alegerea-conducerii-nu-e-pe-placul-fanilor-care-isi-doreau-alt-principal-19236367

https://liga2.prosport.ro/liga-3/campionatul-liga-3-ramane-neschimbat-tot-cu-100-de-echipe-impartite-in-zece-serii-editia-2022-2023-se-va-desfasura-cu-aceleasi-coordonate-ca-precedentul-sezon-in-trei-faze-19236145

Mircea OGLINDOIU 16 Jul. 2022, 20:22 Liga 3
Pe aceeași temă