Voința Lupac are antrenor. Lucian Dobre, fost ”secund” la Poli Timișoara, a preluat echipa croaților din Banat

Mircea OGLINDOIU 27 Jul. 2022, 18:59 Liga 3
Voința Lupac are antrenor. Lucian Dobre, fost ”secund” la Poli Timișoara, a preluat echipa croaților din Banat

Rămasă fără antrenorul principal Boșco Vișatovici, care a preferat să meargă ca antrenor secund la CSM Reșița, Voința Lupac va fi pregătită în noul sezon de Liga 3 de Lucian Dobre (43 ani), ultima dată antrenor secund în stafful lui Nicolae Croitoru la divizionara secundă Politehnica Timișoara.

Lucian Dobre, noul antrenor al echipei Voința Lupac

Noul principal al croaților din Banat va avea ca obiectiv calificarea echipei în play-off și-i va avea ca secunzi pe George Chitucea, Cristian Danci și Andrei Vaștag, ultimii doi fiind în continuare și jucători.

”Antrenorul nostru de până acum, Boșco Vișatovici, a ales să meargă pe alt drum și îi dorim mult succes! Am avut mai multe discuții cu mai mulți antrenori și am decis că Lucian Dobre este cel mai potrivit pentru a aduce roade proiectului nostru pe termen lung. Este ceea ce ne dorim”, a declarat președintele Marian Zuza, conform Gazeta de Caraș-Severin.

Lucian Dobre a fost sezonul trecut secundul lui Nicolae Croitoru la Politehnica Timișoara, în Liga 2. El este și patronul clubului Mundo Reșița.

”Mulțumesc președintelui clubului fiindcă mi-a oferit ocazia de a pregăti o echipă de liga a treia, din postura de antrenor principal. M-am întâlnit cu Boșco după ce am aflat că voi prelua echipa, am discutat despre ceea ce crede că a făcut bine, despre ceea ce a făcut rău. Mi-am luat detalii despre fiecare jucător în parte. Mi s-a fixat ca obiectiv accederea în play-off. Consider că-l putem îndeplini, dacă nu se accidentează dintre jucători. L-am numit și pe Vaștag, antrenor secund. El va fi antrenorul din teren. Mă interesează foarte mult să le dau responsabilități. Acum numai este doar jucător, este și antrenor secund”, a afirmat Dobre.

Dobre se laudă că-l are pe Urdea în lot!

Noua sa echipă va disputa sâmbătă, de la ora 10:00, primul amical al verii, la CSM Lugoj, iar miercurea viitoare se va deplasa la nou-promovata în Liga 3 Phoenix Buziaș. Pe 17 august 2022, Voința Lupac va juca în Turul I al Cupei României.

”Avem 23 de jucători în lot. Avem și un vârf din Spania, Urdea, născut 2003. Pe vremea lui Daum, FRF a făcut trialuri cu jucători de naționalitate română, iar Urdea a făcut obiectul selecției la naționala U15 România. Sperăm să se acomodeze. Are 18 ani și este prima dată plecat de acasă. Lotul este destul de echilibrat, dar aș mai avea nevoie de un fundaș central. Am ales varianta unui proiect pe mai mulți ani în care eu cred! Vom introduce mulți tineri, chiar și de la Mundo Reșița, dar și din altă parte! Avem nevoie de tineri nedescoperiți. Suntem în perioada de căutări”, a precizat Dobre.

Lotul prezent la reunirea echipei Voința Lupac i-a cuprins pe: Trașcă, Petruț (portari), Lucică, Cega, Banac, Săndescu, Bărbulescu, Dalea, Pâțu, Marcu, Vaștag, Danci, Giurică, Caia, Junga, Dan Ovidiu, Burdea, Hârdău, Victor Lolea, L. Străin, Crăciun, Cârlugea și Podină. Ultimii trei sunt de la Mundo Reșița. Milan Cheda este accidentat.

Din postura de nou-promovată în sezonul trecut, Voința Lupac a prins play-off-ul în Seria 7 a Ligii 3 și a încheiat pe locul 3, detronând de pe podium Pandurii Târgu Jiu. Pe primele două locuri au terminat CSM Reșița, respectiv CSM Deva.

Lucian Dobre deține Școala de Fotbal Mundo Reșița și a mai antrenat în Liga 3 CSM Școlar Reșița (2017-2018 / actuala CSM Reșița) și Progresul Ezeriș (2020).

Născut în Valea Domanului, Dobre a jucat la CSM Reșița, Astra Ploiești, Petrolul Ploiești, Universitatea Craiova, Zimbru Chișinău, Spartak Nalchik, Tavriya Simferopol, Iskra-Stal Ribniţa, Dacia Chişinău, Farul Constanţa și Muncitorul Reșița și are 143 de meciuri în Liga 1 din România.

Mircea OGLINDOIU 27 Jul. 2022, 18:59 Liga 3
Pe aceeași temă