Doi campioni ai României ”întăresc” nou-promovata în Liga 2 FC Bihor! Orădenii au readus și un jucător la care renunțau în iarnă

Andrei PASCU 28 Jun. 2024, 15:21 Liga 2

FC Bihor Oradea a prezentat trei achiziții pentru Liga 2! Este vorba de aducerea a doi fotbaliști cu mare experiență și un al treilea care revine la club, doi dintre ei fiind chiar încă din momentul reunirii parte din lotul nou-promovatei.

A semnat Ioan Hora (atacant, 35 de ani, ex CS Crişul Sântandrei) și urmează să o facă Ioan Filip (mijlocaș, 35 de ani, ex FC Botoșani), dar acontat este și Ionuţ Ban (mijlocaș, 27 de ani, ex CS Crișul Sântandrei), anunțat și el, la fel ca Hora, în momentul reunirii ca noutate.

FC Bihor Oradea a ajuns la trei achiziții în această vară: Ioan Hora, Ionuț Ban și Ioan Filip

Așadar, mutări importante, cu experiență în tabăra orădenilor, care speră să se salveze de la retrogradare în sezonul următor din Liga 2, primul după promovarea din Liga 3. Dacă ne luăm după declarațiile noului team-manager, Sebastian Achim, acesta vorbește chiar despre țintirea la promovarea în SuperLigă.

Atacantul Ioan Hora are un palmares impresionant, evoluând pentru formații precum UTA, FCSB, Gaz Metan Mediaș, Pandurii, ASA Târgu Mureș sau CFR Cluj. Referitor la trofeele pe care le-a cucerit în carieră, are și un titlu de campion al României cu CFR Cluj (sezonul 2011-2012), două Cupe ale Turciei cu Konyaspor și Akhisarspor, o Cupă a României cu FCSB (sezonul 2019-2020), o Supercupă a României cu CFR Cluj (sezonul 2010-2011).

Acordul dintre FC Bihor Oradea și Ioan Hora este valabil pentru două sezoane. Hora vine, totuși, după un an și jumătate petrecut în Liga 3, mai întâi la Lotus Băile Felix și apoi la CS Crișul Sântandrei, unde nivelul este mult inferior Ligii 2.

Clubul FC Bihor anunță oficializarea transferului jucătorului Adrian Ioan Hora, fotbalist orădean, crescut la LPS Bihorul și care a acumulat o experiență deosebită în prima ligă a țării din România, dar și din Turcia, unde a jucat în perioada 2016 – 2019.

Născut la 21 august 1988, la Oradea, înalt de 1,81 metri, Ioan Hora este un jucător de profil ofensiv,  postul pe care a evoluat cel mai mult fiind de mijlocaş lateral.

Hora are în palmares un titlu de campion național, obținut cu CFR Cluj în 2012, două cupe ale Turciei, cu Konyaspor (2016/2017) și Akhisarspor (2017/2018), o Cupa României, cu FCSB, în 2020, și Supercupa României, în 2011, cu CFR Cluj.

De asemenea, în sezonul 2015-2016, Ioan Hora a fost golgeterul României, cu 19 reușite în tricoul formației Pandurii Târgu Jiu.

De-a lungul carierei sale, Ioan Hora a evoluat în peste 300 de meciuri în Liga 1 și Cupa României pentru CFR Cluj (91), UTA Arad (84), Gloria Bistrița (56), ASA Târgu Mureș (48), Pandurii (40), FCSB (30) și Gaz Metan Mediaș (5), marcând 70 de goluri.

Atacantul a mai jucat în Super Lig și 1.Lig din Turcia pentru Konyaspor, Akhisarspor și Elazigspor, marcând 10 goluri în 59 de partide.

De asemenea, noul jucător al FC Bihor are 5 selecții în naționala U19 a României, 9 meciuri și 4 goluri la naţionala de tineret, dar și 3 prezențe în naționala mare, în care a debutat în februarie 2015, cu Bulgaria (0-0).

Ioan Hora vine la FC Bihor, după ce a jucat ultima dată la Crişul Sântandrei”, a transmis FC Bihor Oradea, iar Ioan Hora a făcut o primă declarație după ce a fost prezentat:

”A fost un target pentru mine. Am zis că nu mă las de fotbal până nu îmbrac și culorile orașului meu. Mă bucur că am ajuns la FC Bihor și sper să pot ajuta, nu doar să rămânem în Liga a 2-a, ci să putem ataca promovarea.

Cred mult în acest proiect şi chiar mi-se părea foarte interesant. Noi acum însă trebuie să le luăm pas cu pas, iar ca și grup trebuie să conștientizăm că suntem la început în Liga a 2-a, iar sezonul acesta principalul obiectiv este menținerea. Va fi un campionat greu pentru noi mai ales că suntem nou promovată.

Dacă suntem concentrați sută la sută, dornici de muncă, cu siguranță vor veni și rezultatele.”

Ionuț Ban, o nouă revenire la FC Bihor. Va juca din nou în Liga 2

Ionuţ Ban se întoarce la FC Bihor după o scurtă experiență avută la CS Crișul Sântandrei, unde pleca în luna februarie a acestui an, din postura de unul dintre cei mai importanți jucători din lot, cu toate că formația lupta pentru promovarea în Liga 2!

Ban a mai jucat în Liga 2 pentru FC Bihor, clubul falimentar, 6 meciuri în sezonul 2014-2015, dar și pentru Luceafărul Oradea, între 2016 și 2018. Din vara anului 2018 nu a mai jucat în eșalonul secund, iar acum a semnat un contract valabil pe trei ani cu trupa nou-promovată în Liga 2.

”Avem plăcerea să anunţăm reîntoarcerea acasă a jucătorului Ionuţ Dacian Ban!
Produs al Centrului de Copii şi Juniori al clubului nostru, Ionuţ Ban a fost campion naţional cu FC Bihor U19 şi a debutat la echipa de seniori a clubului de fotbal fanion al judeţului cu gol, pe când avea doar 17 ani şi 11 luni.
Între timp, Ionuţ Ban a mai evoluat pentru Luceafărul Oradea, CSC Sânmartin (Lotus Băile Felix), s-a reîntors la FC Bihor în 2022, dar a plecat în luna februarie a acestui an la Crişul Sântandrei. Acum Ionuţ Ban revine la echipa sa de suflet, pentru care a semnat un contract valabil trei sezoane.
Ionuţ Dacian Ban este născut la 1 februarie 1997, are 1,79 m înălţime şi este un jucător de bandă stângă.
Clubul FC Bihor îi transmite un călduros bun revenit lui Ionuţ Ban şi mult succes în echipamentul roş-albastru!”, sună anunțul clubului orădean.

”Mă bucur că am revenit. Abia aştept să îmbrac din nou culorile oraşului, mă bucur că în acest moment clubul este într-o evoluţie şi pregăteşte un proiect de viitor. Aşteptăm suporterii să ne susțină în continuare ca să facem o surpriză frumoasă în Liga a 2-a”, a declarat Ionuţ Ban, după semnarea contractului.

Ioan Filip s-a înțeles cu FC Bihor, dar nu a semnat momentan

În ceea ce îl privește pe Ioan Filip, mijlocașul originar din comuna bihoreană Criștioru de Jos a mai jucat de-a lungul carierei pentru FC Bihor, Oțelul, cu care a fost campion în 2011 și câștigător de Supercupa României, Petrolul, Viitorul Constanța, Debrecen (Ungaria), Dinamo și Gaz Metan Mediaș.

La Universitatea Cluj a ajuns în februarie 2022 și a promovat în prima divizie apoi. În luna ianuarie 2024, mijlocașul a ajuns la FC Botoșani, după ce a început întrecerea la clubul ardelean. În total, în stagiunea 2023/2024, Filip a contabilizat, atât pentru Universitatea Cluj cât și pentru FC Botoșani, 27 de partide (10+17) în SuperLiga României.

FC Bihor Oradea îl prezintă ca nouă achiziție, dar mijlocașul a declarat că încă nu semnat cu nou-promovata. O va face în câteva zile, iar acordul va fi încheiat și pe hârtie.

După 14 ani, Ioan Filip se întoarce la FC Bihor!
Cu o vastă experienţă acumulată în prima ligă, mijlocaşul originar din Ştei se alătură noului proiect FC Bihor Oradea”, a transmis FC Bihor, iar mijlocașul a declarat:

”Încă nu am semnat contractul, dar am fost atras de proiectul FC Bihor și m-am prezentat de joi la antrenament. Revin cu plăcere la clubul de unde am plecat în 2010. Am mai evoluat cu FC Bihor în Liga 2, dar acum visul meu este să ajung să joc și în prima ligă cu echipa orădeană.

Sper cu experiența mea să ajut și pe cei mai tineri. Le mulțumim tuturor celor care au muncit să promoveze echipa în Liga 2. Ne apucăm de treabă cu încredere și așteptăm suporterii alături de noi.

Am văzut că și la barajul cu Ghiroda au fost 10.000 de suporteri, s-a creat un entuziasm și vrem să continuăm progresul spre Liga 1 cu răbdarea necesară. Împreună cu susținerea suporterilor, a tuturor celor implicați putem reuși lucruri frumoase la Oradea”, a declarat Ioan Filip.

Cantonament în Ungaria pentru FC Bihor

În momentul reunirii, FC Bihor Oradea a comunicat cum va fi efectuată pregătirea de vară. Până la 7 iulie, nou-promovata se va antrena pe plan local, iar ulterior va urma un cantonament de câteva zile în Ungaria.

În perioada următoare, FC Bihor Oradea va anunța și meciurile amicale pe care le va disputa în această vară, până la prima etapă a Ligii 2.

Echipa a promovat în Liga 2 cu Florin Farcaș antrenor, însă acesta a fost dat deoparte, momentan neavând niciun comunicat de mulțumire pentru acesta. A fost adus un argentinian, Gustavo Aragolaza, ca director tehnic, cel mai probabil pentru că postul de antrenor încă este ocupat de Farcaș. Se dorește un altfel de nivel la FC Bihor, iar pentru asta au fost aduși în club și două persoane de la ”puternica” CS Crișul Sântandrei. Sebastian Achim, președinte la Crișul, este team-manager la FC Bihor, iar Gheorghe Ghiț, antrenor la aceeași trupă, a fost adus ca șef al Centrului de Copii și Juniori!

Foto și video: FC Bihor Oradea

Andrei PASCU 28 Jun. 2024, 15:21 Liga 2
Pe aceeași temă