FOTO | Imagini cu atmosfera incendiară de la Galați, unde Dinamo a stricat sărbătoarea promovării. Cristian Sîrghi e convins că SC Oțelul va urca în prima ligă și a explicat motivul eșecului

Andrei PASCU 12 May. 2023, 15:31 Liga 2
FOTO | Imagini cu atmosfera incendiară de la Galați, unde Dinamo a stricat sărbătoarea promovării. Cristian Sîrghi e convins că SC Oțelul va urca în prima ligă și a explicat motivul eșecului

A fost o atmosferă de sărbătoare înainte de SC Oțelul – Dinamo, din runda a 8-a a play-off-ului de Liga 2. Fanii gălățeni au fost foarte aproape să celebreze a doua promovare la rând, după cea din vara trecută, din Liga 3. Joi seară, echipa lui Dorinel Munteanu putea urca în SuperLigă.

Atmosferă de sărbătoare la Galați, la SC Oțelul – Dinamo

Stadionul Oțelul s-a dovedit neîncăpător la duelul cu Dinamo, chiar dacă pe parcursul întregului sezon a fost plin într-un procent însemnat, SC Oțelul având cea mai mare medie de spectatori din Liga 2. A fost ”sold-out” joi, după cum a declarat Cristian Munteanu, managerul general al clubului, care a anunțat că a fost cerere foarte mare de bilete, de până la trei ori mai mare decât capacitatea arenei.

Stadionul din Galați dispune de 13.500 de locuri, dar la duelul cu Dinamo au asistat undeva la 12.000 de spectatori, fiind scos de la vânzare un anumit număr de bilete, zona tampon dintre fanii celor două echipe.

A fost și un foc de artificii înainte de startul partidei, poate pentru ca SC Oțelul să fie și mai motivată pentru a sărbători ulterior promovarea, iar peluza care încurajează echipa din Galați a reușit să facă o atmosferă frumoasă la rândul ei. A pătruns chiar și cu torțe pe arenă și a avut o coregrafie specială într-un moment atât de important.

Fanii au cântat tot meciul, dar din păcate pentru ei SC Oțelul nu a reușit să le aducă bucuria promovării momentan.

SC Oțelul amână sărbătoarea promovării după SC Oțelul – Dinamo

Cristian Sîrghi (36 de ani) a comentat eșecul înregistrat de SC Oțelul cu Dinamo, scor 0-2, care a prelungit agonia promovării pentru cel puțin meciul care urmează. Fundașul a ajuns la concluzia că erorile au fost decisive din perspectiva celor întâmplate.

Fanii au plecat acasă triști, după cum a declarat Cristian Sîrghi, iar acest lucru a accentuat și mai mult starea de supărare din tabăra SC Oțelul. Chiar dacă nu a început partida cu Dinamo ca titular, fundașul cu meciuri în Liga Campionilor și-a asumat și el ce s-a întâmplat, la fel ca mijlocașul Ionuț Neagu.

Cristian Sîrghi, explicațiile eșecului înregistrat de SC Oțelul cu Dinamo

Însă, Sîrghi e convins că SC Oțelul va reuși să aibă evoluții mai bune în perioada care urmează și va urca, în cele din urmă, în SuperLiga României de pe un loc direct promovabil.

Greșelile sunt ale echipei. Chiar dacă e un clișeu, suntem cu toții la bine, cu toții la rău și am pierdut din cauza întregii echipe. Nu putem spune că a fost vinovat un singur om. Din păcate, un meci de fotbal e decis de greșeli. În această seară noi le-am făcut, dar trebuia să le eliminăm.

Din fericire, mai avem două meciuri, suntem la mâna noastră. Trebuie să strângem rândurile, nu trebuie să ne lăsăm demoralizați de această partidă. E foarte dureros eșecul, pentru că suporterii au venit să sărbătorească și suferința lor s-a transpus și la noi, după reacțiile pe care le-am văzut.

Ne pare rău, suferim, dar cred că ne vom bucura la sfârșit. Dacă e să ne luăm după ce s-a întâmplat la București cu Dinamo, să sperăm că următoarele două etape vor fi trase la indigo și acelea și ne vom menține în fața celor de la Dinamo.

Știm că am greșit, știm că acum nu am făcut o partidă bună, dar trebuie să rămânem uniți, am ajuns până aici prin forța grupului. Nu avem vedete, cred că o vom scoate la capăt până la urmă”, a spus Cristian Sârghi la Digi Sport.

SC Oțelul mai are două meciuri pentru obținerea promovării directe

Formația din Galați, nou-promovată în Liga 2, este pe locul 3 în play-off, cu 46 de puncte, la trei și 10 puncte de primele două clasate în acest moment, Steaua și Politehnica Iași. În același timp, gălățenii mai au un avans de trei puncte față de locul 4, Dinamo, când mai sunt două partide de disputat din grupa pentru promovare.

În opt meciuri de play-off, SC Oțelul a înregistrat trei victorii, un egal și patru eșecuri. Are un golaveraj de șapte goluri marcate și 12 primite.

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 12 May. 2023, 15:31 Liga 2
Pe aceeași temă