Costel Ilie a schimbat seria în Liga 3. Antrenorul a semnat pe doi ani, dar are mult de muncă. Are lotul decimat de plecări și vrea să facă mutări interesante: ”Căutăm colaborări cu echipe din Liga 2”

Andrei PASCU 07 Jul. 2022, 12:50 Liga 3
Costel Ilie a schimbat seria în Liga 3. Antrenorul a semnat pe doi ani, dar are mult de muncă. Are lotul decimat de plecări și vrea să facă mutări interesante: ”Căutăm colaborări cu echipe din Liga 2”

Tot mai multe schimbări și la echipele din Liga 3, care încep încet-încet să reia pregătirile pentru următorul sezon, 2022-2023. O modificare la nivelul băncii tehnice s-a produs și la Înainte Modelu, echipă din Seria 3, unde antrenor principal a fost numit Constantin Ilie (47 de ani).

Constantin Ilie a schimbat echipa. A semnat cu Înainte Modelu

Constantin Ilie a pregătit ultima dată, până la finalul campionatului trecut, tot o formație de Liga 3, pe Sporting Juniorul Vaslui (Seria 1). Acum a decis să schimbe seria, zona geografică, dar are de tras pentru că trebuie să formeze o echipă în mare parte nouă.

Într-un dialog cu Liga2.ro, Constantin Ilie a declarat că lotul de jucători a fost decimat de mai multe plecări, terminarea contractelor în cazul câtorva jucători, rezilieri, dar și expirarea unor împrumuturi.

Ilie a semnat un contract pe doi ani cu Înainte Modelu, iar campionatul de Liga 3 care vine va fi unul de tranziție. Va încerca să contureze cât mai repede un lot, să îl omogenizeze și, poate, peste două campionate Înainte Modelu să se lupte pentru promovarea în Liga 2.

Constantin Ilie vrea să ducă Înainte Modelu în play-off-ul Seriei 3 a Ligii 3

Oricum, încă din 2022-2023, Constantin Ilie își propune un obiectiv clar, clasarea în primele patru locuri la finalul sezonului regular, care să ducă în play-off-ul de accedere în divizia a doua.

Referitor la transferuri, antrenorul va purta discuții cu conducerea pentru a vedea ce jucători poate aduce, dar în plan are și anumite împrumuturi din Liga 2, de la anumite cluburi. Altfel, în mare parte, lotul va fi format din jucători care sezonul trecut au activat la anumite formații din Liga 3.

Am semnat pe doi ani, iar luni (n.r. – 11 iulie) vom începe pregătirile. Am rămas cam puțini la nivelul lotului. Sunt jucători cărora le-au expirat contractele, împrumuturile. Suntem în discuții cu mai mulți jucători acum. În mare parte, e vorba de jucători din Liga 3, dar așteptăm pentru că se vor definitiva și loturile la Liga 2 și vedem cine ne poate ajuta.

Am putea să luăm și sub formă de împrumut de la Liga 2, căutăm zilele acestea colaborări cu câteva echipe. Ar fi păcat ca jucătorii să fie rezerve sau să nu joace, când pot evolua la Liga 3.

(N.r. – Despre perioada de pregătire) Am stabilit până acum un amical, pe 23 iulie, cu Dacia Unirea Brăila și suntem în discuții cu Viitorul Ianca, pentru momentul în care iese de cantonament. Noi vom face cantonamentul pe plan local. Avem condiții bune la stadion, vom face pe plan local pregătirile.

(N.r. – Despre obiectiv) Anul viitor va fi unul de tranziție, e unul cu schimbări, dar obiectivul e unul îndrăzneț, clasarea în primele patru echipe. Sperăm ca peste doi ani să putem să promovăm, dar timpul și rezultatele vor arăta dacă avem sau nu dreptate”, a declarat Constantin Ilie în dialogul cu reporterul Liga2.ro.

Constantin Ilie a încheiat conturile cu CSM Ceahlăul. Și-a primit restanțele salariale

Sezonul trecut, Constantin Ilie a pregătit două echipe din Seria 1. Înainte de Sporting Juniorul Vaslui a fost ”principal” la CSM Ceahlăul, pentru o scurtă perioadă de timp, pentru numai șase etape. La Piatra Neamț a avut, inițial, ceva probleme în privința primirii drepturilor financiare, dar în cele din urmă totul s-a reglat.

Ilie a confirmat pentru Liga2.ro că și-a primit banii de la formația din orașul natal, Piatra Neamț:

Ne-am despărțit amiabil, tot ce a fost de primit de la club am primit. Le doresc multă baftă celor de acolo, să își îndeplinească obiectivele. Nu au fost probleme, am încheiat pe cale amiabilă”.

A lucrat mult cu Dan Alexa în experiențele de ”secund”

De-a lungul anilor, Constantin Ilie a mai fost ”principal” al echipelor Atletico Vaslui sau Rapid Suceava. A fost și antrenor secund, la Rapid, Astra, Dunărea Călărași, Concordia Chiajna sau ASA Tîrgu Mureș. Cel mai mult a colaborat de pe această poziție cu Dan Alexa.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-doua-plecare-de-la-progresul-spartac-dupa-promovarea-in-liga-2-robert-cazaciuc-nu-a-ramas-la-echipa-si-s-a-intors-in-liga-3-19236681

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florin-fabian-a-dat-treningul-de-antrenor-pe-costumul-de-conducator-a-fost-numit-director-sportiv-in-liga-3-si-incearca-un-prim-transfer-important-aducerea-lui-gueye-mansour-19236663

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/exclusiv-cuantumul-premiilor-in-bani-pentru-noul-format-al-cupei-romaniei-in-sezonul-2022-2023-o-echipa-poate-ajunge-sa-castige-354-000-de-euro-diferenta-mare-de-premiere-intre-invinsa-si-castiga-19236648

https://liga2.prosport.ro/liga-3/calin-cojocaru-este-noul-antrenor-al-echipei-viitorul-daesti-am-venit-sa-formam-o-echipa-puternica-19236561

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 07 Jul. 2022, 12:50 Liga 3
Pe aceeași temă