Cosmin Iuhas, sacrificat de CSM Olimpia Satu Mare după al treilea eșec suferit în patru etape din play-off-ul Ligii 3. ”Am dat tot ce a fost mai bun uman și profesional pentru echipă”

Marius ANGHEL 22 Apr. 2024, 16:40 Liga 3
Cosmin Iuhas, sacrificat de CSM Olimpia Satu Mare după al treilea eșec suferit în patru etape din play-off-ul Ligii 3. ”Am dat tot ce a fost mai bun uman și profesional pentru echipă”

Al treilea eșec suferit în patru etape trecute în această ediția a play-off-ului Ligii 3 a dus la o măsură dură la CSM Olimpia Satu Mare, a doua clasată în Seria a 10-a.

Sătmărenii și-au încheiat conturile și cu Cosmin Iuhas, antrenor principal rămas singur în funcție după ruptura de Florin Fabian, petrecută în luna octombrie a anului 2023.

CSM Olimpia Satu Mare și-a încheiat colaborarea cu antrenorul Cosmin Iuhas

1-2 acasă cu Crișul Sântandrei, 1-2 la SCM Zalău, 2-1 acasă cu CSM Sighetu Marmației și, în special, 0-2 în deplasare la Crișul Sântandrei, în etapa din weekendul trecut, prima a returului play-off-ului Ligii 3, Seria 10, sunt rezultatele care au determinat conducerea CSM Olimpia Satu Mare să pună piciorul în prag și să determine un șoc la echipă, cât nu e prea târziu.

Antrenorul Cosmin Iuhas a fost sacrificat, pentru ca Mansour Gueye și compania să se trezească înaintea ultimelor cinci etape și să obțină rezultatele care să mențină echipa pe locul 2 în serie, altfel se ratează faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2.

Cosmin Iuhas (39 de ani), fost fotbalist inclusiv la ultima Olimpia fostă în Liga 2, a fost numit antrenor principal la echipă în vară, la începutul sezonului, după despărțirea de Tiberiu Csik. Ulterior, după o lună, la club era adus și Florin Fabian, în funcția de director sportiv, dar cu atribuții de antrenor principal. De Fabian, clubul s-a despărțit în octombrie 2023, iar Iuhas a revenit în postura de ”principal” cu toate drepturile până acum, când al treilea eșec suferit de echipă în patru etape din play-off a determinat și ruptura de el.

”Conducerea Clubului Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare și antrenorul echipei de fotbal, Cosmin Iuhas au ajuns la un acord comun de reziliere a contractului.
Tânărul tehnician sătmărean a venit la începutul sezonului actual la CSM Olimpia Satu Mare în calitate de antrenor secund, acesta fiind la prima experiență la o echipă de liga a 3-a. Iuhas a lucrat alături de pricipalul Florin Fabian până la sfârșitul lunii octombrie, iar după încetarea contractului cu Florin Fabian, Iuhas a preluat banca tehnică a echipei noastre.
Cu Cosmin Iuhas, CSM Olimpia Satu Mare și-a consolidat poziția a doua în clasamentul seriei a 10-a, reușind calificarea în play-off-ul ligii a 3-a.
Din păcate de la începutul acestui an echipa nu a mai avut același randament, iar în play-off CSM Olimpia are o singură victorie și trei înfrângeri.
Cosmin Iuhas lasă echipa pe locul doi, doar că la o distanță considerabilă, de 12 puncte, față de liderul SCM Zalău.
Echipa noastră păstrează încă un avans de două puncte față de urmăritoarele CSM Sighetul Marmației și ACSC Crișul Sântandrei.
Conducerea CSM Olimpia Satu Mare îi mulțumește lui Cosmin Iuhas pentru efortul și munca depusă la echipa de fotbal, și-i dorește mult succes în cariera de antrenor”, a transmis CSM Olimpia Satu Mare.

Cosmin Iuhas lasă CSM Olimpia pe locul 2 în Seria 10 a Ligii 3. ”Îi doresc din tot sufletul să-și îndeplinească obiectivele”

După patru etape din cele nouă ale play-off-ului Ligii 3, CSM Olimpia Satu Mare ocupă în continuare locul 2 în Seria 10, cu 36 de puncte. Este la 12 puncte în spatele liderului SCM Zalău și la două puncte peste CSM Sighetu Marmației și Crișul Cântandrei.

În celelalte cinci etape rămase de disputat din play-off, CSM Olimpia va întâlni echipele, în următoare ordine: SCM Zalău (acasă, 27 aprilie), CSM Sighetu Marmaţiei (deplasare), Crişul Sântandrei (acasă), SCM Zalău (deplasare) și CSM Sighetu Marmaţiei (acasă).

Primele două clasate merg în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, unde vor întâlni primele două clasate din Seria 9, cel mai probabil Gloria Bistrița Năsăud și Unirea Ungheni.

”Am dat tot ce a fost mai bun uman și profesional pentru echipă. Mulțumesc că am făcut parte din acest proiect, și doresc din tot sufletul ca CSM Olimpia să-și îndeplinească obiectivele”, a transmis Cosmin Iuhas la despărțirea de echipa din Satu Mare care aparține de primărie. Echipă și o altă Olimpia în Liga 3, dar în play-out, SC Olimpia MCMXXI Satu Mare, cea care are în spate grupul fanatic de suporteri din municipiu.

CSM Olimpia nu a anunțat și cine va conduce echipa mai departe, dacă va fi un staff interimar sau dacă va fi un nou antrenor principal.

Foto: CSM Olimpia Satu Mare

Marius ANGHEL 22 Apr. 2024, 16:40 Liga 3
Pe aceeași temă