Corvinul Hunedoara, singurul lider din Liga 3 fără eșec. Florin Maxim, o nouă încercare de a promova în Liga 2: ”Nu vom risca să ratăm obiectivul”. Își pune încrederea și în jucătorii cu experiență: ”Nu sunt aici să se retragă”

Răzvan STÎNGĂ 17 Nov. 2022, 15:14 Liga 3
Corvinul Hunedoara, singurul lider din Liga 3 fără eșec. Florin Maxim, o nouă încercare de a promova în Liga 2: ”Nu vom risca să ratăm obiectivul”. Își pune încrederea și în jucătorii cu experiență: ”Nu sunt aici să se retragă”

Au trecut 12 etape din sezonul de Liga 3, iar Corvinul Hunedoara a rămas singurul lider care nu a pierdut vreun meci. Echipa din Seria 9 este iar, ca stagiunea trecută, favorită certă la accederea în Liga 2.

Din divizia a treia, doar o echipă nu a mai pierdut până acum, CSM Deva, locul 2 în Seria 7.

Florin Maxim, un nou parcurs excelent cu Corvinul Hunedoara în Liga 3

Corvinul Hunedoara are și de această dată un parcurs solid, asta în primul rând pentru că a menținut un buget important, cu mult peste ce își poate asigura majoritatea echipelor din Liga 3. Antrenorul Florin Maxim a oferit un interviu pentru FRF, în care a vorbit despre traiectoria din acest moment, dar și despre cum vede Seria 9 de acum înainte.

Corvinul Hunedoara a făcut și în vară achiziții importante, chiar dacă oricum avea un lot bun. Însă, Florin Maxim a remarcat de această dată faptul că și adversarele au operat anumite schimbări, deși situația din clasament spune altceva.

Florin Maxim, analiza etapelor scurse din Liga 3 și a rezultatelor înregistrate de Corvinul Hunedoara

Are 11 victorii și o remiză formația din Hunedoara, având 11 puncte față de locul secund, Unirea Ungheni. Din Liga 3 mai sunt de jucat șase runde din întrecerea regulară, astfel că trupa Florin Maxim își poate face deja planurile pentru play-off, play-off în care va fi, din nou, favorită certă.

Florin, Corvinul Hunedoara e singurul lider fără înfrângere după 12 etape de Liga 3, din toate cele 10 serii. Cum s-a scris acest parcurs?

E un parcurs foarte bun, mai ales dacă ne gândim că am adus 8 jucători noi la început de sezon, iar asta ar fi impus o perioadă de adaptare. Muncim foarte bine la antrenamente și încercăm să aducem în joc, în meciuri, cât mai mult din ceea ce lucrăm. Cam aceasta ar fi rețeta prin care am reușit cele 11 victorii și remiza de până acum.

E o provocare pentru tine să menții același nivel în pregătire și concentrare pentru jucători având în vedere că dominați autoritar seria?

Eu spun că dominăm seria pentru că muncim. Iar rezultatele partidelor vin ca o consecință firească a antrenamentelor. Ca să avem mereu același nivel de concentrare, eu folosesc abordarea concentrată exclusiv asupra meciului următor. De la o etapă la alta pot să apară accidentări, suspendări, se schimbă inclusiv viziunea mea asupra primului 11. Dar dacă te canalizezi doar pe meciul care urmează, scapi și de provocarea despre care mă întrebi.

Florin Maxim: ”Pe marea majoritate a adversarilor din serie îi cunoșteam de sezonul trecut”

Cum apreciezi nivelul competiției Liga 3 comparativ cu sezonul trecut?

Pe marea majoritate a adversarilor din serie îi cunoșteam de sezonul trecut, așa că pot spune acum că nivelul a crescut. S-au întărit echipele, mă gândesc în primul rând la Ungheni, apoi Reghinul care a menținut tinerii buni din sezonul trecut și a adăugat jucători cu experiență. Mai este și nou-promovata din Alba Iulia, o echipă tânără și organizată foarte bine.

Ce te-a determinat să continui în proiectul Corvinul, după ce vara aceasta nu s-a obținut promovarea, dar oferte sunt sigur că ai avut?

Noi am semnat pentru un proiect pe 2 ani, în 2021. Chiar dacă ne-am dorit promovarea din primul an și chiar dacă nu am reușit să o obținem, din păcate, în ciuda parcursului excelent de până la ultimul meci, eu am venit cu un obiectiv și vreau să îl îndeplinesc. Nu mi-am concentrat atenția spre nicio ofertă pentru că sunt un antrenor serios, muncitor, și respect obiectivele pe care mi le asum.

La acest moment, în ce zone ar fi de nevoie de un plus pentru ca echipa să fie 100% în Liga 2 sezonul viitor? La nivel de transferuri, coeziune a echipei, investiții în infrastructură…

Firește, mai sunt lucruri de îmbunătățit, mereu e loc de mai bine, iar orice îmbunătățire aduce o plus valoare în misiunea noastră. Dar avem condiții de performanță, susținere din partea autorităților locale și a conducerii clubului. Strict la nivel de lot, vom trage primele concluzii după finalul turului. Ți-am spus că îmi place să iau lucrurile pas cu pas, așadar vom vedea atunci dacă și ce întăriri mai sunt necesare. Nu vom risca anul acesta să ratăm promovarea!

Florin Maxim: ”Suporterii noștri sunt obișnuiți încă din vremea lui Mircea Lucescu cu fotbal de calitate”

Cum privesc suporterii Corvinului drumul echipei din această perioadă, de la startul sezonului până acum, și cât contează aportul lor în rezultatele de până azi?

Suporterii noștri sunt obișnuiți încă din vremea lui Mircea Lucescu la Hunedoara cu fotbal de performanță și fotbal de calitate. Sunt buni cunoscători, nu doar în oraș, ci în tot județul se respiră fotbal. Ei au fost și sunt alături de noi din prima zi când am venit eu aici, ne susțin necondiționat, iar în deplasări vin în număr considerabil pentru un club de Liga 3. E un aport extraordinar.

Florin Maxim, despre jucătorii cu experiență: ”Nu au venit la Corvinul să se lase de fotbal!”

În lotul ai atât jucători tineri foarte talentați, cât și fotbaliști cu experiență, inclusiv la nivel de prim eșalon. Cum îi motivezi pe cei tineri să aibă răbdare în proiectul Corvinul, încă la Liga 3, și cum îi faci pe cei cu experiență să găsească motivație nouă pentru ascensiunea echipei?

Referitor la cei cu experiență, le spun tuturor: stați fără grijă, că nu au venit la Corvinul să se lase de fotbal! Chindriș și Neacșa au 31 de ani, Hergheligiu are 30 de ani, ceilalți sunt și mai tineri. Așadar, nu se pune problema. Pentru cei tineri, nu cred că e nevoie de motivație în plus. Ei simt că pot ajunge să joace pe stadioanele mari ale țării, în eșaloanele superioare, eu îi ajut, îi susțin și îi corectez când e cazul, dar pot face asta!

Spune-mi, te rog, două-trei nume din categoria tinerilor de care vom auzi peste ceva vreme la nivel înalt și foarte înalt!

Chiar ieri am avut o discuție referitoare la acești tineri și îți spun sincer: eu, în nebunia mea, cred că toți tinerii din lotul actual al Corvinului pot juca la Liga 1! Știu nivelul și sunt realist. Trebuie doar să se antreneze mai mult și mai bine, cu cap! De la portar la atacanți eu cred că pot face saltul toți, toți tinerii de la Corvinul de acum! Încrederea mea e argumentată de faptul că știu bine ce poate fiecare. Trebuie să-și găsească doar în interiorul lor dorința permanentă de mai mult și mai bine.

Corvinul Hunedoara, lot important pentru Liga 3

Corvinul Hunedoara are în lot jucători importanți, cu meciuri chiar și în prima divizie. Printre cele mai cunoscute nume din formația lui Florin Maxim se numără Alexandru Neacșa (31 de ani, ex CS Turnu Severin, Corona Brașov, Universitatea Craiova, Viitorul Constanța, Gaz Metan Mediaș sau FC Hermannstadt), Marius Chindriș (31 de ani, ex UTA, Petrolul, CS Mioveni), Claudiu Borțoneanu (23 de ani, ex Sportul Snagov, FC Voluntari sau Metaloglobus), Andrei Hergheligiu (30 de ani, ex CSMS Iași, Universitatea Craiova, FC Botoșani, FC Hermannstadt sau CS Mioveni), Laurențiu Buș (35 de ani, ex Universitatea Cluj, Poli Timișoara, Oțelul Galați, Rapid, ASA Târgu Mureș sau FC Botoșani), Marius Coman (26 de ani, ex Minaur Baia Mare, CFR Cluj, Universitatea Cluj, CSM Reșița sau Petrolul).

Foto: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fost-jucator-la-concordia-si-a-anuntat-retragerea-din-fotbal-desi-are-doar-21-de-ani-dumnezeu-mi-a-spulberat-planurile-pentru-a-nu-le-lasa-pe-ele-sa-ma-distruga-19253978

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cum-sarbatoreste-flacara-moreni-100-de-ani-de-existenta-meciuri-intre-cartiere-old-boys-si-recital-ionut-dolanescu-19253957

https://liga2.prosport.ro/liga-3/iulian-ionesi-si-a-dat-demisia-de-la-somuz-falticeni-cine-va-pregati-formatia-din-seria-1-a-ligii-3-19253863

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-12-14-meciuri-se-disputa-astazi-nu-mai-este-nicio-echipa-cu-punctaj-maxim-dar-sunt-doua-neinvinse-19253322

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/in-primul-rand-buna-seara-asta-i-fotbalul-19253290

https://liga2.prosport.ro/nationale/10-jucatori-din-liga-2-convocati-de-daniel-pancu-la-nationala-u20-a-romaniei-pentru-amicalele-cu-italia-si-polonia-dinamo-si-unirea-constanta-dau-cate-doi-jucatori-la-lot-19253285

 

Răzvan STÎNGĂ 17 Nov. 2022, 15:14 Liga 3
Pe aceeași temă